1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Tung förlust för Sandviken som tappar i toppen-förlorade seriefinalen: ”Synd att vi missar chansen”

3 min läsning

FOTO: Mikael Nord

Den snackades upp som en seriefinal och en sexpoängsmatch men för Sandvikens IF:s del blev det ett tapp i toppkampen istället för att knapra in på motståndaren och serieledaren IF Sylvia. – Vi lyckas inte skapa tillräckligt med heta målchanser, säger Emil Bellander efteråt.

Chansen fanns att ta in poäng på serieledaren Sylvia och haka på i serietoppen. Sandvikens IF hade stora förhoppningar på den uppsnackade seriefinalen och enligt anfallaren Emil Bellander var känslan bra inför matchen:

– Det är såklart såna här matcher man vill vinna och det är klart att det var en viktig match där vi hade möjligheten att knappa in och komma närmre.

Men någon blixtrande start kom inte från Sandviken som istället fick se Sylvia trilla boll, dock utan några farligare lägen. Men när chansen till slut uppstod så så kom också ledningsmålet för bortalaget.

Relaterat: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Sandvikens IF – IF Sylvia)

Målet, som kom efter en oturlig SIF-studs och som landat hos målskytten Max Olsson, förblev det enda i den första halvleken. En jobbig halvlek för rödvita Sandviken.

– Vi kommer inte riktigt upp i nivå och får mest se på när de (IF Sylvia) håller i bollen. Men vi lyckas hålla dem ifrån riktigt arliga lägen, men tyvärr får de göra målet, säger Bellander.

Vad tycker du om eran andra halvlek?

– Jag tycker den är bättre än första och att vi börjar väldigt piggt. Vi får till ett mycket bättre presspel och trycker på bra uppåt, men tyvärr räcker det inte.

Visserligen kunde Emil Bellanders anfallskollega Leo Englund trycka in ett mål på straff och i slutskedet av matchen ficm man även chansen att spela med en man mer efter ett rött kort i Sylvia. Men på grund av Max Olssons två mål i matchen räckte inte straffmålet och Sandviken förlorade den viktiga matchen.

– En jobbig förlust såklart, det är inte roligt att ha den med sig till uppehållet. Vi lyckas inte skapa tillräckligt med heta målchanser. Vi vill alltid vinna och därför är man ju besviken men det är viktigt att tänka på alla matcher som väntar i höst, ingenting är över.

Ni hade chansen att haka på i toppen och nu blir avståndet större, hur känns det?

– Oavsett motstånd hade man varit besviken efter en förlust, men det är klart att det här var en viktig match och det är synd att vi missar chansen att ta in på toppen.

– Men som sagt, det är viktigt att komma ihåg vad som väntar i höst. 21 matcher är kvar och det är de som kommer att avgöra hur det slutar, även fast det var en viktig match idag.

Nu väntar ett uppehåll i Ettan fram till den 8:e augusti när serien åter startar upp. Men innan dess har Sandvikens IF:s herrlag en ledighet till den 27:e juni och sedan även en träningsmatch mot Fagersta och en cupmatch mot Kvarnsveden.

– Det ska bli skönt med ett break, faktiskt. Det gäller att ta helt ledigt några dagar och sedan köra igång träningen igen för att komma igång. En viktig höst väntar och den ska vi vara beredda på, säger Emil Bellander.

MATCHFAKTA:

Sandvikens IF – IF Sylvia

Målen: 0-1 (30) Max Olsson, 0-2 (63) Max Olsson och 1-2 (76, på straff) Leo Englund

Hörnor: 5-0

Domare: Mohammadreza Faghani

Publik:

Emil Bellander blev mållös mot IF Sylvia.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x