1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Ledigheten över för Sandvikens IF–som hoppas nytt cupäventyr: ”Viktigt att vi tar oss vidare”

4 min läsning

Ny match väntar för Sandvikens IF:s herrar. FOTO: Mikael Nord

Sommaruppehållet är över för den här gången och för herrlaget i Sandvikens IF tjuvstartar man höstsäsongen med en cupmatch på bortaplan mot Kvarnsvedens IK, hemmahörande i ”tvåan”. Vi vet vad som väntar, säger en säker Pelle Olsson.

Man avslutade en minst sagt annorlunda och speciell vårsäsong med en förlust i den tidiga ”seriefinalen” mot IF Sylvia. Sedan dess har Sandvikens IF:s herrar haft ledigt i ungefär en vecka innan laget åter samlades.

I torsdags träningsspelade man mot division 2-klubben Fagersta Södra, en match där den tidigare långtidsskadade mittfältaren och försvararen Jonathan Hellström (med 72 allsvenska matcher för Gefle IF) gjorde comeback i matchen som Sandviken vann med klara 6-1.

– Med tanke på att han inte spelat match på över två år så är jag nästan förvånad över hur naturligt det såg ut för honom. Han visade upp en otroligt bra spelförståelse, det märks att han spelat högt upp men även att han skulle kunna ha nått ännu längre om det inte hade varit för alla skador, säger Olsson.

Vad tycker du annars om matchen?

– Att vi är överlägsna matchen igenom. Vi har ju en ledning med 5-1 i halvtid vilket gör att andra halvlek blir lite avslagen. Men med tanke på vädret, där det regnade, och underlaget som var gräs, så är vi nöjda.

Det är med den övertygande vinsten som Pelle Olsson och hans lag nu går in till nästa match. Även den här gången mot ett lag från ”tvåan”, men nu en tävlingsmatch i Svenska Cupens första omgång.

Vanligtvis är det vinnaren i DM (distriktsmästerskapet) som får platsen i Svenska Cupen, men på grund av den förskjutna säsongen tilldelades Sandviken platsen i och med fjolårets DM-seger. I ett sms till 1882-Bloggen skriver Gestriklands Fotbollförbund så här:

”Tävlingskommittén beslutade på senaste mötet att distriktets plats till Svenska Cupen 2020/2021 skulle tilldelas högst rankade lag 2019, vilket var Sandvikens IF. SvFF ville ha anmälan till Svenska Cupen 1/7 och då var det omöjligt att spela klart DM före. DM herrar 2020 är alltså inte kvalificerande för SC 2020/2021, utan i år koras enbart DM segrare.”

För rödvita SIF innebär det alltså ännu en chans till att ta sig vidare till Svenska Cupens gruppspel, som spelas under kommande vinter/vår. Ifjol lyckades man efter vinster mot IFK Mora och IK Frej ta sig vidare till det gruppspel där man till exempel skrällde mot Djurgårdens IF.

– Alla spelare på den här nivån vill ju mäta sig med lagen högre upp i systemet och i cupen så finns chansen för just det, vilket vi fick känna av nu senast. Om man går vidare eller inte beror dock mycket på omgången efter den vi nu ska spela, där man ställs mot något av elitlagen (allsvenskan och Superettan) och vilket man får där är bara slump. Men först är det viktigt att vi tar oss vidare från den första omgången.

Ifrån vinterns match mot Djurgårdens IF i Svenska Cupens gruppspel.
FOTO: Elin Nord

Från ett division 2-lag till ett annat, men enligt SIF-tränaren Pelle Olsson är det ett annat lag man ställs emot under söndagen, än det man mötte i torsdagens träningsmatch.

– Det är två olika lag, Kvarnsveden går inte att jämföra med Fagersta som är en nykomling i sin serie. Eftersom att DM-vinnarna i Gästrikland och Dalarna fått möta varandra så känner vi igen Kvarnsveden lite sedan vi mötte dem för två år sedan. Vi vet vad som väntar och hoppas kunna göra en bra match.

Vad förväntar du dig för matchbild?

– Jag tror att vi kommer driva matchen och hoppas att vi kan ha en stabil defensiv men även att vi kan ha en bra skärpa i den sista tredjedelen, det är något vi haft lite problem med.

Med rutinerade Jonathan Hellström tillbaka i truppen så är SIF-truppen nästintill helt intakt. Tanken är att spelarna som spelade träningsmatchen mot Fagersta Södra inleder på bänken och att spelarna som stod över får spela.

– Det känns bra att vi har en så pass bred trupp. Totalt är vi 24 stycken i truppen och på dagens träning körde 23 av dem, där bara Samuel Gussman saknades. Vi har en bra konkurrens på alla positioner, det är bra.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Ljungbergsplanen (Borlänge)

Tid: 17.00

TV:

Pelle Olsson har koll på morgondagens motståndare.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x