1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

SIF avancerar vidare i cupen–klar seger mot Kvarnsveden: ”Har koll på det”

4 min läsning

Jubel i SIF-lägret efter matchen mot Kvarnsveden. FOTO: Mikael Nord

Sandvikens IF:s herrar gjorde det man skulle och slog Kvarnsvedens IK under söndagskvällen. Med det avancerar man också fram till nästa steg i Svenska Cupen, med ett tydligt mål. Vi vill såklart återupprepa det vi fick uppleva tidigare i år, säger SIF-målvakten Tobias Johansson.

Han är ny i klubben inför den här säsongen efter att ha lämnat förra årets topplag i Ettan, nämligen Carlstad United (som sedan slog ihop med Karlstad BK och bildade IF Karlstad Fotboll), och skrivit på ett kontrakt med rödvästarna.

Innan vi kommer in på dagens match ber vi honom beskriva sin tid i Sandvikens IF hittills och vad han tycker om sitt lags insatser under våren.

– Det har varit bra, väldigt bra. Jag trivs bra i klubben och har det roligt på varje träning. Spelmässigt har vi gjort bra prestationer i många matcher, men matcherna mot Karlslund och Täby (oavgjort i båda) är två som känns sura. Men annars har vi skruvat upp och fått med oss resultaten vi vill efter matchen mot Brommapojkarna.

Det var tänkt att han skulle konkurrera om startplatsen med Kalle Jansson, men för en knapp månad sedan stod det klart att målvakten missar resten av säsongen på grund av en hjärnskakning. Något som lett till att Tobias Johansson fått en naturlig startplats i nya klubben.

– Jag är inte ensam, det är viktigt att säga. Vi har ju tagit tillbaka vår tredjemålvakt Elias Lindgren som varit utlånad till SAIK. Men tanken var att det skulle stå mellan mig och Kalle. Det är väldigt tråkigt och synd om honom men det är inget man går runt och tänker på.

– Vi tränar på som vanligt med fotbollen men utanför planen får man tänka till lite vad man gör, så man inte drar på sig något onödigt. Det är ändå 21 matcher kvar i höst.

Idag tog ni er vidare i Svenska Cupen, hur skönt känns det?

– Det är alltid svårt att möta lag ifrån lägre divisioner, man vet liksom inte riktigt vad som väntar. Känslan är därför väldigt bra nu efteråt. Vi får koll på matchen efter att vi tar ledningen och har koll på det därefter. När vi stänger den så pass tidigt som vi gör i andra halvlek blir det bara att spela av matchen.

Ledningsmålet för bortalaget Sandviken kom i matchens 30:e minut när mittbacken Niclas Håkansson kunde skjuta in ett volleyskott i krysset. Därefter styrde man matchen totalt och kunde rättvist utöka till både 0-2 och 0-3 innan matchens slut.

Ett väntat resultat med tanke på att motståndaren Kvarnsvedens IK till vardags huserar i division 2. För SIF-målvakten Tobias Johansson innebar det även en nolla bakåt.

– Att hålla nollan är alltid roligt, men om man ska vara ärlig så skapade de ju inte jättemycket. Någon farlig kontring men annars hade vi väldigt bar koll på deras offensiv.

Vinsten gör att ni inte bara har 21 seriematcher i höst utan även en avgörande match där ni har chans att ta er vidare till cup-gruppspelet, hur känns det?

– Det känns väldigt bra, extra roligt efter som matchen som väntar också kommer att vara ifrån allsvenskan eller Superettan. Man vill mäta sig med lagen högre upp och vi vill såklart återupprepa det vi fick uppleva tidigare i år när vi tog emot Djurgården hemma inför fullsatta läktare.

– Det är en målbild vi har nu när vi spelar dessa matcher i cupen. VI alla vet vad vi har att kämpa för, det är jätteviktigt att ha något som man verkligen krigar för.

Vilket lag det blir för Sandvikens IF i det sista steget innan gruppspelet är ännu oklart. Först väntar en återuppstart av serien där man åker upp till Luleå för match mot IFK Luleå den 9:e augusti. Det blir starten på en väldigt intensiv och hektisk höst för fotbollen.

– Det blir en ny erfarenhet för oss alla där det kommer bli viktigt att hitta rätt balans i kost, sömn och träningsbelastning. Men vi alla vill spela matcher och därför kommer det bli väldigt roligt, säger Johansson innan bussen rullar hemåt mot Sandviken igen.

MATCHFAKTA:

Kvarnsvedens IK – Sandvikens IF

Målen: 0-1 (30) Niclas Håkansson, 0-2 (53) Leo Englund och 0-3 (71, självmål) Kevin Lundin

Hörnor: 2-4

Domare: Martin Thorén

Publik:

Tobias Johansson ifrån en annan match i år.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x