1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

GIF-damerna fortfarande utan seger – förlust mot IFK Västerås: ”Vi ska vinna den här matchen”

3 min läsning

Gefle IF:s damer åkte på ännu en tung smäll. FOTO: Jens Carlsson

Gefle IF:s damer går fortfarande tungt i seriespelet. Under lördagen förlorade man mot IFK Västerås och laget har nu fortfarande inte vunnit i serien. – Vi måste gå igenom vad som fungerar och inte, säger Lovisa Lennartsson efter matchen.

Det var lite av en ”måstematch” för Gefle IF om man skulle haka på i toppen av division 1 norra Svealand. Efter en vinst och en oavgjort på matcherna innan uppehållet var en vinst mer eller mindre måste.

Starten blev också väldigt lyckad för Gefle som redan efter några få minuters spel kunde ta ledningen, detta genom ytterbacken Matilda Haglund Bratt.

– Ett fint spelmål där vi kommer förbi på kanten och Matilda kan trycka in målet. Väldigt skönt att få med oss den starten, säger Lennartsson.

LÄS OCKSÅ: Två matcher hanns med på våren–nu ska ett nytt spelsystem lyfta GIF under hösten: ”En kaxigare fotboll”

Men efter att motståndaren IFK Västerås i matchens 19:e minut kunde kvittera, gick det inte att känna igen det GIF som startade matchen.

Spelet blev mer slarvigt och stressat, något som skulle straffa sig precis innan halvlek när hemmalaget från Västerås än en gång kunde göra mål.

– Vi börjar ganska bra men går ner oss rejält efter deras första mål. Tyvärr är det nog en liten målvaktstavla och efter det tappar vi lugnet och det blir stressigt.

Vad pratade ni om i halvtid?

– Att hitta tillbaka i vårat spel och flytta upp mer folk högre upp i banan. Vi fick inte riktigt till vårat spel efter marken på offensiv planhalva, det var något vi snackade om.

Matilda Haglund Bratt gjorde GIF:s tidiga mål.
FOTO: Jens Carlsson

Men motgångarna skulle fortsätta och det tidigt i den andra halvleken. För innan Gefle ens hunnit sätta igång kvitteringsjakten, skulle man på nytt släppa ett mål förbi sig.

– Det är en väldigt ojämn insats från oss totalt sett, över hela matchen. I andra halvlek spelar vi stundtals väldigt bra men sekunden efter faller vi ur pressen helt och slarvar mycket i spelet. Det leder till att vi bjuder på mycket chanser, GIF-mittfältaren.

För trots ett tappert försök till en vändning av matchen så kom aldrig Gefle IF närmare än en reducering av Karin Weinatch med knappa halvtimmen kvar av matchen.

MISSA INTE: Nollan bakåt och två mål framåt–Gefle IF vidare i Svenska Cupen: ”Vi jobbade bra”

Förlusten innebär nu att Gefle IF, som är topptippat inför säsongen, fortfarande inte vunnit i seriespelet. Efter tre omgångar har man bara mäktat med att ta en poäng och när den tredje omgången är över riskerar man att ligga på nedflyttningsplats.

– Det är självklart tungt, konstigt hade det varit annars. Men vi ska vinna den här matchen idag, vi är bättre än Västerås. Jag tycker ändå att vi får till ett bättre spel med det här spelsättet, vi har någonting på gång, säger Lennartsson som ändå menar att det finns saker att bli bättre på:

– Vi får gå vidare från den här matchen och fokusera på nästa, vi måste gå igenom vad som fungerar och inte och sen börjar ta poäng.

MATCHFAKTA:

IFK Västerås – Gefle IF

Målen: 0-1 (4) Matilda Haglund Bratt, 1-1 (19) Elleonor Selldén, 2-1 (40) Ellenor Nogelius, 3-1 (53) Jennifer Forsman Ekfeldt och 3-2 (61) Karin Weinatch

Domare: Daniel Gonzalez Silva

Publik:

Lovisa Lennartsson från en tidigare match i år.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *