1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Mitt i avgörandet – Sandvikens IF sparkar tränaren Marcus Larsson: ”Tycker det är bedrövligt”

4 min läsning

Sandvikens IF sparkar tränaren Marcus Larsson. FOTO: Mikael Nord

Man är mitt i den avgörande bottenstriden av Elitettan, nu sparkar Sandvikens IF sin huvudtränare Marcus Larsson. Detta efter ett märkligt drama mellan klubben och tränaren. – Först sparkade man mig och sen ändrade sig, säger Larsson.

Efter helgens tunga förlust mot Älvsjö har Sandvikens IF:s damer placerat sig på nedflyttningsplats i Elitettan. Tungt – men få hade räknat med något annat.

Men under torsdagsförmiddagen kom en för många överraskande nyhet. Sandvikens IF och tränaren Marcus Larsson går skilda vägar på ett gemensamt vis, enligt klubbchefen Anders Eriksson.

– Vi tog ett under tisdagen ett beslut tillsammans att han skulle fortsätta men igår meddelade han att han valde att inte göra det, säger Eriksson.

Hur går tankarna efter det här?

– Det känns såklart tråkigt då vi var överens om att han skulle fortsätta men nu får vi utgå från detta läge och nu leder Per Nordström laget tillsvidare.

Den tidigare F19-tränaren Per Nordström, som bara för ett tag sedan plockades upp till a-laget, tar nu över huvudansvaret för klubbens damlag. Om klubben kommer att rekrytera en ny tränare är oklart.

– Vi får se vad som händer, mer går inte att säga nu.

Men sen var det ju det där med att gemensamt gå skilda vägar. När 1882-Bloggen får tag på den tidigare tränaren Marcus Larsson så är det tydligt att han har en helt annan bild av det som hänt.

– Jag har inte lämnat klubben självmant utan det är klubben som har entledigat mig från rollen som huvudtränare, säger han.

Hur gick det till?

– Det vara i tisdags som Anders (Eriksson) ville ha in mig på ett möte. Vi snackar lite om allt möjligt fram till att Peter (Svensson, ordförande i SIF) kommer in. Jag förstår direkt vad det handlar om och efter att de har berättat allt för mig så kan jag inget annat än att försvara mig. Jag beskriver min situation där jag egentligen sköter allt i damlaget med träningar, resor, marknad och att bygga truppen. Allt det här med ett jobb vid sidan av och en familj. Efter det här lämnar de rummet innan de kommer tillbaka och säger att de tycker att det verkar som att jag verkligen brinner för det här och menar på att jag ska få en chans till.

– Jag tror inte att de har förstått vad jag gjort för något. Anders har kanske varit och sett två träningar och när Peter en gång kom så visste inte ens tjejerna vem det var. Anders ska vara sportchef för damlaget, men kollar man i truppen så är det ju bara jag som värvat spelare. Under vårat möte sägs saker som att han inte har koll på damfotbollen. För mig handlar inte det här om vilket kön det är, för mig är det här fotboll.

Efter att först fått sparken och sedan fått tillbaka sin tjänst, är det en chockad och förvirrad SIF-tränare som samma dag leder Sandvikens IF:s träning på Jernvallen.

Per Nordström tar över huvudansvaret i Sandvikens IF:s damlag.
FOTO: Sandvikens IF

Men när han kommer hem börjar funderingarna komma och efter samtal med kollegor, släkt och familj så bestämmer han sig för att lämna klubben.

– Jag vill inget annat än att vinna fotbollsmatcher med Sandvikens IF. Men om deras första beslut var att sparka mig så har de gjort det valet. Jag känner inte att stödet finns där.

Hur känns det att en ledande person i Sandvikens IF säger att den inte har koll på damfotboll?

– Jag har inga hard feelings mot Sandviken och på sätt och vis är det väl bara bra att han är ärlig. Men som en ledande person i en klubb är det märkligt hur man inte kan ha koll på båda könen. Jag tycker det är bedrövligt.

Anledningen till att klubben först tänkte sparka Marcus Larsson var enligt honom själv att han gjort för mycket byten av spelare. Därmed inte resultaten i seriespelet.

– Jag kan köpa att det varit mycket byten av spelare. Men om du har många nya spelare och inte fått chansen att spela några träningsmatcher. Då blir det svårt att direkt kunna sätta en startelva. Jag har respekt för att spelare som kommit hit inte är nöjda med att sitta på bänken, men vi har haft en hög konkurrens.

Nu lämnar ”Mackan” ett Sandviken han själv varit med och tagit upp från lokala ”tvåan” till Elitettan. Han är tydlig med att han inte har något emot Sandvikens IF, men önskar att klubben kunnat lösa det på ett bättre sätt.

Vad som väntar honom själv är fortfarande för tidigt att säga. Men på frågan om framtiden är han i alla fall tydlig med att fotbollstränare är något han vill fortsätta att vara.

– Jag vill bli fotbollstränare på heltid och om det blir någon ny klubb beror på om någon vill ha mig. Jag är öppen för mycket men i nuvarande familjesituation behöver det vara något som gör att jag kan bo kvar i Gävle, säger han.

Marcus Larsson under en av sina många SIF-matcher.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x