1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Överraskande seger för Forsbacka IK som vann ”herrfyran” och ställs inför kvalspel: ”Roligt – nu blir det nervöst”

3 min läsning

Forsbacka IK tog hem årets herrfyra i överlägsen stil. FOTO: Forsbacka IK

Det blev till slut inget snack, utan istället blev det väldigt klart. Efter en direkt lysande säsong, utan några som helst svackor, blev seriesegern Forsbacka IK:s och det gör att laget nu ställs inför ett kvalspel där en uppflyttning står på spel. – Vi har en trupp med många duktiga spelare, säger tränaren Lennart Sundin.

2018: 7:a

2019: 5:a

2020: 1:a

Utvecklingen för Forsbacka IK:s herrlag har de senaste säsongerna gått spikrakt uppåt. Redan ifjol imponerade laget när man poängmässigt var med bra, även om det inte räckte för att utmana dominanten Åbyggeby FK.

– Jag skulle framför allt säga vi har en bredare och bättre trupp den här säsongen. När vi behövt har vi kunnat kasta in spelare från bänken som kommer in och gör det lika bra, säger Sundin.

MISSA INTE: Inför slutspurten – genomgång av lägena för våra lokala lag

Det blev bara elva matcher på grund av att serien spelades som en enkelserie där alla lag endast mötte varandra en gång. Totalt blev det hela tio segrar och en oavgjord på dessa matcher, ett mäktigt facit som räckte för en serieseger.

– En speciell säsong, som för alla andra lag. Varje match har blivit som en slutspelsmatch och det har gjort att det inte funnits tid för dåliga matcher. Dessutom har serien varit väldigt bra med många skickliga lag, alla matcher har varit jämna.

Vad är det som har gjort att ni kunde vinna?

– Vi har en trupp med många duktiga spelare, där har vi grunden. Laget innehåller många vinnarskallar och vi har haft många griniga träningar, men alltid med kärlek. Vi har även haft ett bra fokus under hela säsongen och alla har verkligen bidragit till att det blev som det blev..

Eftersom att vinnaren i årets ”herrfyra” i Gästrikland inte tar steget direkt upp till ”trean” utan istället tvingas att kvala (varje säsong tvingas någon division 4-series vinnare avstå direktuppflyttning) tar inte Forsbacka säsong slut riktigt än.

LÄS OCKSÅ: Brynäs IF, Norrsundet IF, Hagaströms SK och Torsåkers IF är fyra av lagen i årets herrfyra-möt de olika klubbarna: ”Vi vinner serien”

Ett kvalmöte på neutral spelplats väntar laget och motståndet är IFK Östersunds ungdomslag som vann divison 4-serien i Jämtland/Härjedalen. Vinnaren där får en plats i nästa års division 3, medan förloraren får en ny chans i en kvalserie.

– Det är ett annorlunda motstånd, eftersom vi inte har särskilt bra koll på dem. Jag kollade på en av deras matcher igår och det märks att det är ett ungdomslag. Det är roligt att vi tagit oss hit, men nu blir det nervöst.

Det firades rejält efter den avslutande omgången.
FOTO: Forsbacka IK

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *