1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Gefle IF vinnare av derbyt mot Stensätra IF – som innebär nytt kontrakt: ”Jävla skönt”

4 min läsning

Stor glädje hos Gefle IF efter matchen. FOTO: Gefle IF

Det var säsongens viktigaste match för Gefle IF, där ett nytt kontrakt stod på spel samtidigt som ett hett derby. En vinst var det enda som kunde garantera fortsatt spel i ”damettan”, något som säkrades i matchens slutminuter. Vi är bollförande matchen igenom, säger en lättad Lovisa Lennartsson.

Säsongens sista match var rejält ångestladdad för Gefle IF:s damer. Efter segern mot Ljusdals IF senast hade laget allt i egna händer inför den avslutande omgången, där en seger skulle garantera nytt kontrakt.

– Det märktes på uppvärmningen att det var spänt, vilket det även är i första halvlek. Man ska inte förneka att det var lite nervöst, hela säsongen skulle avgöras, säger Lennartsson.

Lovisa Lennartsson, som är ny i Gefle inför den här säsongen och kommer ifrån högre nivåer, hade knappast väntat sig en lika turbulent säsong som det blivit.

LÄS OCKSÅ: Tönners tillbaka på Gavlevallen som förlorare – lyckades inte slå gamla laget: ”Känns riktigt tungt”

Uppskjuten säsong, enkelserie, tränaravhopp och motgående resultat är bara några av motgångarna laget har haft. Saker som såklart gett effekt i tabellen.

– Vi fick en knackig start, med tränaravhoppet som extra turbulent. Det har varit svårt att få ihop laget och spela den fotboll vi har velat. Vi hade höga krav inför säsongen och hade förhoppningar att hamna i toppen, men så har det inte blivit.

Ni har ökat och fått det mer och mer på slutet varför?

– Laget har gått ihop och vi har börjat hitta varandra ute på planen. Vi har även spelat en fotboll och en uppställning som passar oss mer. Tidigare körde vi mycket 4-4-2, medan vi nu spelar en 4-5-1.

Gefle IF:s damer har stått för en bra höst.
FOTO: Jens Carlsson

Derbymatchen mot lokalkonkurrenten Stensätra IF, som redan var klara för nedflyttning innan matchen, blev relativt tillknäppt och den första halvleken slutade mållöst. Gefle IF var som tidigare nämnt i behov av en trepoängare, för att kunna säkra fortsatt spel i serien.

Matchen gick dock mer och mer mot ett 0-0-resultat, när plötsligt allt skulle avgöras. Med en enda ordinarie minut kvar av matchen avancerar GIF:s högerback Matilda Haglund Bratt upp med bollen, där hon sedan slår ett långt inlägg som på något märkligt sätt tar sig in i målet.

– Vi är bollförande matchen igenom, men vi har för dåligt tempo och får inte riktigt till något av det i första halvlek. Till andra halvlek får vi in några nya spelare och får en helt annan energi.

Hur känns det nu efteråt?

– Det känns så jävla bra nu, en väldigt stor lättnad. Efter en sådan här match är det verkligen skitkul med fotboll. Säsongen har varit turbulent för oss, men att vi lyckas lösa det känns verkligen grymt.

Segern gör att Gefle IF slutar åtta i tabellen, med fyra poäng ner till nedflyttningsplats. Seriens två andra gästrikelag, Valbo FF och Stensätra IF, åker båda ur serien med klar marginal.

MISSA INTE: Stensätra IF har redan åkt ur – nu kan man ta med sig Gefle IF ner: ”Vill avsluta snyggt”

För klubben väntar nu en spännande period där en rekryteringsprocess är startad för att hitta en långsiktig tränarlösning till nästa säsong. En rekrytering som även kommer att avgöra om Lovisa Lennartsson stannar kvar i klubben eller inte.

– Det är svårt att säga för mig hur det blir nästa säsong, det beror på vad klubben har att erbjuda men även vem som blir tränare. Jag skulle vilja ha en tydlig tränare som ställer krav, men som gärna har varit med på en högre nivå som vet vad som krävs för att ta steg uppåt, säger Lennartsson.

INFÖR MATCHEN:

Stensätra IF – Gefle IF

Målen: 0-1 (89) Matilda Haglund Bratt

Domare: Oskar Olsson

Publik: 50

Lovisa Lennartsson har varit en av Gefle IF:s bästa spelare den här säsongen.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x