1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Gästrikland har ett herrlag i ”tvåan” igen – SAIK:s tränare om seriesegern: ”Stolt över killarnas lojalitet”

4 min läsning

Sandvikens AIK kan äntligen fira sin serieseger. FOTO: Michaela Persson och Ida Hägglund

Valbo FF trillade förra säsongen ur ”herrtvåan” efter ett straffdrama. När man avslutade årets seriespel under söndagen var det genom att förlora med klara 0-6 mot Sandvikens AIK, som tack vare det vinner serien men också skickar Valbo FF till ett negativt kvalspel. Vi har haft en process där vi ständigt utvecklats, säger SAIK-tränaren Eldar Abdulic.

Det var ett oerhört spännande derbymöte mellan Valbo FF och Sandvikens AIK, som båda var tvingade att vinna. SAIK för att vara säkra på en serieseger och Valbo för att klara sig ifrån ett negativt kval.

LÄS OCKSÅ: Tung premiärförlust för Valbo FF som förlorade derbyt mot Åbyggeby-tränaren missnöjd: ”Flera som inte håller nivån”

Sandvikens AIK som förra säsongen föll på mållinjen men länge fanns med i toppstriden. Den här säsongen har laget varit ännu stabilare i ”herrtreans” topp och hade inför den sista omgången allt i egna händer.

– Det har känts ganska lugnt, även fast det varit jämnt. Vi har vetat om vad som krävs och när vi fick allt i egna händer var det bara att ta vara på det och spela som vi gjort hela säsongen, säger Abdulic.

Hur har ni jobbat inom SAIK för att kunna göra detta möjligt?

– Vi har alla haft olika roller för att få allt att fungera. Min uppgift har varit att utveckla den sportsliga biten för herrlaget. Vi har haft en process där vi ständigt utvecklats och inte stannat av. Alla har verkligen bidragit till detta.

På planen syntes också stor skillnad mellan SAIK och Valbo, toppen och botten. Visserligen lyckades Valbo att hålla undan SAIK under matchens inledning, men när det var halvtidsvila hade ändå bortalaget en betryggande 2-0-ledning.

Eldar Abdulic kan verkligen bära ett stort leende.
FOTO: Michaela Persson och Ida Hägglund

När den andra halvleken sedan drog igång skulle sedan ett stort målfyverkeri bryta ut på Åbyvallen. 0-3 efter tre minuter i den andra halvleken följdes upp av ytterligare tre mål innan slutsignalen ljöd.

– Vi hade en plan där vi verkligen ville stänga ner dem ordentligt, vilket vi lyckas med. Vi prioriterade försvarsspelet den här matchen, men det gav oss även mycket offensivt, säger SAIK-tränaren.

Tack vare segern är ni nu seriesegrare av ”trean” hur känns det?

– Jag visste att det här skulle komma för eller senare. Det kan låta kaxigt, men vi har verkligen byggt för detta under många säsonger och lyckas verkligen den här säsongen. Det har varit en konstig säsong för alla lag, men vi har gjort det bra. Visst finns det några matcher vi borde gjort bättre, men det är svårt att vara missnöjd efter en serieseger. Jag är stolt över killarnas lojalitet.

Vinsten och seriesegern innebär att SAIK kommer att spela i ”tvåan” nästa säsong. En tuff uppflyttning, men långt ifrån omöjlig enligt Eldar Abdulic som dock inte vet i vilken serie man kommer att hamna.

– Mycket kommer bero på i vilken av alla ”tvåor” vi hamnar. Antingen blir det den nordliga serien eller en med mycket Stockholmslag, det är ganska stor skillnad mellan serierna. Jag tror dock att vi kan hävda oss bra oavsett.

Relaterat: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Valbo FF – Sandvikens AIK)

Valbo FF åkte som sagt ur ”tvåan” förra säsongen, detta efter en straffläggning i kvalmatchen. Efter dagens klara derbyförlust är det nu klart att laget tvingas spela fler negativa kvalmatcher, men denna gång med risk för nedflyttning till ”herrfyran”.

– Det är ett jävla pissår, där vi har haft stolpe ut hela säsongen känns det som. Vi har haft mycket skador och sjukdomar som påverkat oss. Jag tycker att vi är för bra för att ligga där vi ligger, säger Valbo-tränaren Jerry Haaranen som tänker så här kring det väntande kvalet:

– Först och främst måste vi bryta ihop, ta nya tag och ställa om inför matchen. Det gäller att vi får med oss en bra träningsvecka där vi får tillbaka glädjen.

MATCHFAKTA:

Målen: 0-1 (35) Andreas Gillström, 0-2 (42) Linus Halldin, 0-3 (48) Anthony Valdés Osorio, 0-4 (61) Kevin Pacha, 0-5 (73) Anthony Valdés Osorio och 0-6 (90) Andreas Gillström

Domare: Niclas Karlsson

Publik:

Jerry Haaranen och Valbo FF ställs nu inför ett avgörande kvalspel.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *