1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Valbo FF – Sandvikens AIK)

2 min läsning

Sandvikens AIK har äntligen lyckats hålla igenom en hel säsong, vilket gör att man nu är vinnare av ”trean”, stort grattis! För motståndaren och lokalkonkurrenten Valbo FF är läget lite sämre. Läs om mina tankar och åsikter ifrån derbymatchen här!

MATCHENS TRE ÄR:

3. Seriesegern och uppflyttningen

Efter att Valbo FF förra säsongen trillade ur division 2 har distriktet saknat ett riktigt lag efter Gefle IF och Sandvikens IF. Från och med nästa säsong finns nu Sandvikens AIK i serien, detta efter en lysande säsong där man på egen kraft vinner ”trean”. STORT GRATTIS TILL SERIESEGERN!

Sandvikens AIK har äntligen lyckats ta steget upp.
FOTO: Ida Hägglund och Michaela Persson

2. Nermin Celjo

Han har öst in mål under hela sin karriär och trots att Valbo FF gått tungt den här säsongen har Nermin Celjo fortsatt med att göra mål. Anfallaren har egenskaper som är riktigt bra på den här nivån, vilket han visar under samtliga matcher.

Ett ständigt hot för backlinjen, här i Söderhamns-tröjan.
FOTO: Gefle Dagblad

1. Anthony Valdés Osorio

Det blev aldrig något riktigt äventyr i Spanien, utan Anthony Valdés Osorio valde istället att gå tillbaka till SAIK där han under fjolåret gjorde massvis med mål för. Den här säsongen har inte blivit något undantag, utan anfallaren har fortsatt att göra mål och gjorde det även under den avslutande matchen.

En riktig målkung, Anthony Valdés Osorio.
FOTO: SAIK

BESVIKELSEN: Valbo FF:s säsong

Man åkte förra säsongen ur ”tvåan” efter straffläggning. Förutsättningarna var inför den här säsongen inte heller bästa möjliga. Men att laget skulle avsluta på en negativ kvalplats var inget någon hade trott. Avslutningen med 0-6-förlust mot SAIK är inte heller en match man vill ha med sig till en nervös kvalavslutning.

Valbo FF har haft två tunga säsonger.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *