1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Drömmål av GIF:s skyttekung när Gefle körde över Team TG med stora siffror: ”Den satt riktigt fint”

4 min läsning

Isac Lidberg var själv nöjd med sitt drömmål. FOTO: Jens Carlsson

Fyra mål senast, hela fem stycken idag. Gefle IF har verkligen fått ordning på offensiven, något Team TG fick känna på under söndagseftermiddagen. Laget har tack vare dagens seger även plockat lika många poäng som man gjorde under hela fjolårssäsongen. – Vi har fler spelare uppåt nu, säger tvåmålsskytten Isac Lidberg.

Hemmamatchen mot Karlslunds IF förra helgen slutade med en 2-0-ledning för Gefle IF när det var halvtidsvila. När man tidigare den här veckan mötte IFK Haninge hade man en ledning med 3-0. Gefle IF:s herrar byggde vidare på den senaste tidens starka första halvlekar och gick ut med en klar 4-0-ledning under dagens bortamatch mot Team TG.

Erik Granat – som själv berättade om sin tuffa säsong inför matchen – inledde matchen mot sin förra klubb genom att näta två gånger inom loppet av tio minuter. Innan halvlekens slut hade också anfallarna Jacob Hjelte och Isac Lidberg utökat ledningen ytterligare.

– När man gör fyra mål och inte släpper in något på en halvlek är det väldigt svårt att klaga. Vi skapar lägen och är effektiva när vi får dem, det är roligt. Offensiven fungerar bra för oss nu, säger Lidberg.

Länge var offensiven ert stora problem, vad är det som gör den lyckad nu?

– Vi har bytt formation från 3-4-3 eller 3-5-2 till en 4-2-3-1-uppställning, vilket har gett resultat. Det ger oss mer kraft och vi har fler spelare uppåt nu än vad vi har haft tidigare. Vi får ett annat tryck och har lättare att pressa efter bolltapp.

Den andra halvleken blev inte alls lika lyckad för Gefle IF som märkbart sänkte tempot och mest bara spelade av matchen. Något som straffade sig när motståndaren Team TG kunde reducera genom den långe anfallaren Victor Kamf.

Relaterat: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Team TG – Gefle IF)

Men det var dessförinnan som matchens riktigt störa höjdpunkt utspelade sig, med Isac Lidberg som den stora huvudpersonen. Ett fint inlägg ifrån Nisse Nilsson följdes upp av ett klassavslut ifrån GIF-anfallaren som mer eller mindre bröstade in bollen.

Isac Lidberg fick måljubla två gånger mot Team TG.
FOTO: Jens Carlsson

– Det är ett riktigt fint inlägg ifrån Nisse som verkligen löpte på bra under hela matchen. Jag får bollen i luften och trycker in den med axeln. Den satt riktigt fint, säger skyttekungen som beskriver sitt andra mål så här:

– Även det kommer från en bra passning ifrån Nisse som slår in den till mig och det är bara att ta ner den och skjuta in den. Jag vill ha bollarna där inne och när de kommer på det sättet måste man ta till vara på det.

Vad tycker du annars om den andra halvleken?

– Vi vill såklart göra en lika bra andra halvlek som vår första halvlek. Men när man får en stor ledning blir det lätt automatiskt att man slappnar av och bara spelar av matchen. Jag tycker vi gör en helt okej andra halvlek, man ska komma ihåg att vi spelat tre matcher på en vecka och det känns faktiskt.

Isac Lidberg är den solklara skyttekungen i årets GIF-upplaga och efter dagens två fullträffar har han nu gjort tolv mål, tre stycken fler än vad förra årets bästa målskytt, Isac Rojas, gjorde på hela förra säsongen.

– Skönt att få göra mål igen, det har gått någon match sedan senast. Roligt också att det har släppt bra för oss offensivt. Efter matchen mot Karlslund har vi verkligen haft en bra inställning. Tekniskt sätt är vi ett topplag i den här serien, men inställningen och grovjobbet är en stor del av fotbollen.

LÄS OCKSÅ: Säsongen har varit strulig men nu har Granat börjat hitta rätt på mitten: ”Hjälper hela laget”

Tack vare 5-1-segern placerar sig Gefle på en sjundeplats. Notera dock att det är väldigt olika med hur många matcher alla lag har spelat. Jämfört med förra säsongen har GIF nu gjort fem fler mål och tagit lika många poäng, med åtta kvarstående matcher.

– Vår form är väldigt bra, det är roligt med fotboll när det går bra. Vi ska fira med lite käk och kortspel på bussen nu och sen får vi en hel träningsvecka inför nästa helg (då man möter IFK Luleå). Det har varit mycket matcher på kort tid, lite vila ska faktiskt bli ganska skönt.

MATCHFAKTA:

Team TG – Gefle IF

Målen: 0–1 (9) Erik Granat, 0–2 (11) Erik Granat, 0–3 (17) Jacob Hjelte, 0–4 (40) Isac Lidberg, 0–5 (60) Isac Lidberg och 1–5 (66) Victor Kamf

Hörnor: 6–2

Avslut: 4–6

Domare: Pontus Olofsson

Publik:

Mycket fungerar för Gefle IF som nu har två raka segrar.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *