1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Skyttekung för SAIK – nu satsar Runald på kontrakt med Gefle: ”Skulle vara en dröm”

4 min läsning

Ett a-lagskontrakt är Adrian Ronalds stora mål. FOTO: Jens Carlsson

Det blev aldrig något kontrakt med Gefle IF den här säsongen, utan istället en utlåning till herrtrean och Sandvikens AIK där det blev succé med målskyttet och uppflyttning. Den snart 20-årige anfallaren Adrian Runald är nu tillbaka på Gavlevallen med en klar målsättning, ta en plats i nästa års GIF-trupp. – Jag ska kämpa för att ta en plats, säger han själv efter torsdagens träning.

Han har gjort sig känd som en pålitlig målskytt sedan flytten till Gefle IF:s akademi säsongen 2016, dit han kom ifrån Gävle GIK. Han fanns även med under Gefles första träningsmatcher den här säsongen. Men trots mycket positiva reaktioner från sidan skrevs det aldrig något a-lagskontrakt med Adrian Runald som blivit för gammal för klubbens akademi.

– Jag fick vara med och spela under försäsongen men fick inget kontrakt med herrlaget. Klubben var dock tydliga med att de inte ville släppa mig helt och lånade därför ut mig till Sandvikens AIK för att ge mig speltid, men samtidigt kunna fortsätta följa mig, berättar Runald.

Trots besvikelsen när det inte blev något kontrakt med Gefle IF, är säsongen ingen besvikelse ifrån Adrian Runald, snarare tvärtom. Utlåningen till SAIK blev istället en stor succé. Anfallaren landade till slut på en andra plats i herrtreans skytteliga, det med nio fullträffar på elva matcher.

MISSA INTE: Gästrikland har ett herrlag i ”tvåan” igen – SAIK:s tränare om seriesegern: ”Stolt över killarnas lojalitet”

Det lyckade målskyttet bidrog till att laget hade den bästa offensiven i hela serien, men också att man vann hela serien och blev uppflyttade, något du kan läsa mer om HÄR.

– Det har varit en fin säsong, riktigt fin. Roligt att det blev många mål ifrån mig, vilket även hjälpte laget mycket. Till slut blev det också en serieseger, vilket var jätteroligt. Jag var lite tveksam från början och funderade vissa träningar hur det egentligen skulle gå. Men vi höjde oss under säsongen och det gick väldigt bra.

Och nu är du tillbaka, hur ser läget ut nu?

– Jag ska träna med laget säsongen ut men är inte tillgänglig för några matcher. Sen blir det en dialog med Micke (Bengtsson, huvudtränare i Gefle IF) om hur det blir. Jag är glad över att vara tillbaka på hemmaplan. Min förhoppning är att kunna ta en plats här nästa säsong.

Adrian Ronald är tillbaka i Gefle IF efter en lyckad säsong i SAIK.
FOTO: Jens Carlsson

Målet är solklart, att ta en plats i nästa års a-trupp. Den talangfulle anfallaren menar också att årets utlåning har varit nyttig, men även att det märks tydlig skillnad på serieskillnaderna.

– Det är bara att kolla på matcherna och vilka spelare som spelar i lagen. Kvalitén är såklart mycket bättre här, även om den inte var dålig i SAIK heller. Men allt går lite snabbare här, det märks tydligt.

– Jag tycker årets säsong har gett mig mycket. Framför allt har det varit utvecklande att få spela mot seniorer. Jag kommer ifrån flera år med spel mot andra ungdomslag. Det är stor skillnad mellan senior och junior.

Rekommenderat: Kan sitta på ett utgående avtal – så här ser Gefle IF och Mikael Bengtsson på situationen: ”Vill skriva på för flera år”

Adrian Runald är inte på samma nivå längdmässigt som dagens GIF-anfallare Isac Lidberg och Jacob Hjelte, men har däremot en teknik och en vänsterfot som absolut är intressanta för Mikael Bengtsson och hans lagbygge inför nästa säsong. Skulle en förfrågan komma – då är Adrian Runald redo:

– Det skulle vara en dröm faktiskt, det hade varit riktigt stort. Jag har pratat med Micke om att träna säsongen ut och göra mitt bästa. Det finns inget annat att göra än att visa mig ifrån min bästa sida. Jag ska kämpa för att ta en plats nästa säsong, avslutar anfallaren som fyller 20 år nästa vecka.

Gefle IF har sedan tidigare plockat upp mittfältaren Oskar Karlsson (18) och backen Emin Gadzo (19) som båda kommit ifrån klubbens ungdomsverksamhet och som även fått chansen under seriespelet denna säsong. Den förstnämnda har till och med gjort sitt första a-lagsmål.

Oskar Karlsson har redan gjort mål för a-laget.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *