1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Officiellt: Sandvikens IF värvar Weinacht ifrån Gefle IF: ”Kommer ta större kliv”

4 min läsning

Gefle IF:s bästa målskytt lämnar klubben för Sandvikens IF. FOTO: Jens Carlsson

Karin Weinacht blev en stor räddare när Gefle IF till slut lyckades säkra ett nytt kontakt i ”damettan”, när hon blev målbäst i sitt lag. Nu är yttermittfältaren klar för rivalen Sandvikens IF inför nästa säsong. – Det har inte varit några problem med bytet, säger Weinacht till 1882-Bloggen.

Gefle IF:s damer hade en tung säsong med tränaravhopp och spelartapp. Kontraktet för fortsatt division 1-spel säkrades efter en derbyseger mot Stensätra IF i den sista omgången.

Det har dock funnits ljusglimtar och den kanske största av dem är yttermittfältaren Karin Weinacht som vann lagets interna skytteliga med sina fem fullträffar.

– Säsongen var helt klart väldigt unik jämfört med andra. Vi reste oss ifrån en start med en tränare som avgick tidigt på våren och vi hade svårt att hitta vårt rätta spelsystem och få till det på planen. Det var först senare vi kom igång och kunde genomföra en bättre höst och lyckligtvis hålla oss kvar. Jag är väldigt nöjd över hur vi som lag tog oss igenom det, beskriver Weinacht säsongen.

Rekommenderat: Satsningen slutade med tränaravhopp och tuffa spelartapp – Andreas Dahlén om tuffa tiden, bottenstriden och arbetet med att hitta en huvudtränare: ”Tittar på alla möjliga alternativ”

Sedan säsongens slut har det spekulerats under en längre tid, detta eftersom Karin Weinacht tillsammans med GIF-spelarna Josefine Blom, Alice Hedström och Ninni Lang tränat med den stora rivalen Sandvikens IF.

Under fredagsförmiddagen blev också övergången officiell, där Sandviken på sin hemsida meddelade Weinacht som en SIF-spelare kommande säsong. Klubbens huvudtränare Per Nordström säger att spelaren ”har visat från första träning att hon kommer att bidra till vår trupp” och när 1882-Bloggen får tag på den offensiva spelaren säger hon så här om övergången:

– Det känns väldigt spännande. Jag ser verkligen fram emot kommande säsong och är väldigt förväntansfull. Jag är säker på att klubben kommer hjälpa mig att ta stora kliv i min utveckling både på och utanför planen.

Som det ser ut idag blir det ett steg uppåt även seriemässigt, men faktum är att Sandvikens IF krigar för att inte åka ur Elitettan och får möta Gefle IF nästa säsong – hur känns det?

– Jag är väl medveten om tabelläget och hoppas att de klarar sig kvar i Elitettan såklart. Det hade varit riktigt roligt att konkurrera om en startplats där nästa år och få möta bättre motstånd. Samtidigt har Sandviken höga ambitioner att ta sig tillbaka och spela på elitnivå igen om de skulle åka ur. De har varit ett etablerat topplag i ”ettan” tidigare hur det än blir ska det bli roligt att vara med på det tåget nästa säsong.

Nästa säsong blir det Jernvallen istället för Gavlevallen för Weinacht.
FOTO: Jens Carlsson

Att du byter GIF mot SIF är något som kan ses som ganska känsligt, hur ser du själv på bytet?

– Det har inte varit några problem med bytet. Tjejerna och ledarna från Gefle har önskat mig stort lycka till. Sandviken kontaktade mig redan under säsongen och var intresserade. Jag valde att fortsätta de sista matcherna med GIF för att vara med och säkra kontraktet. Det var väldigt skönt att vi kunde göra det.

Weinacht blir det nuvarande Elitettan-lagets första värvning inför nästa säsong. Tidigare den här säsongen värvade man dock mittbacken Klara Spångberg, även hon ifrån Gefle IF.

– Jag har fått ett gott intryck av föreningen, att dom både satsar på dam- och herrfotbollen. Det är en proffsig verksamhet och för min egen utveckling behövdes ett miljöombyte. Jag kommer ta större kliv i min egen utveckling där och det är en förändring där det finns stor potential, säger Weinacht.

LÄS OCKSÅ: Lagkapten för GIF i senaste matchen – nu är Klara Spångberg klar för SIF: ”Chansen att få prova spel i en högre serie som fällde avgörandet”

26-åringen kom till Gefle inför säsongen 2019 och har på 29 starter blivit noterad för 11 mål. Hon har även spelat i Elitettan tidigare när hon tillhörde Ljusdals IF säsongen 2018.

Sandvikens IF ligger på en av tre nedflyttningsplatser med tre matcher kvar att spela. Man har fyra poäng upp till Älvsjö AIK på säker mark och kommer senast från en mållös bottenmatch mot Kvarnsvedens IK.

Under fredagsförmiddagen presenterades hon av sin nya klubb.
FOTO: Sandvikens IF

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x