1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Division 1 eller Elitettan – nu avgörs säsongen för Sandviken: ”Bara vinst som gäller”

4 min läsning

En avgörande match väntar för Sandvikens IF. FOTO: Mikael Nord

En seger är ett måste, samtidigt som andra matchers resultat måste gå med. Där är förutsättningarna inför morgondagens avslutande av och avgörande omgång för Sandvikens IF:s damer. – Jag tror vi klarar det vid en vinst, säger anfallaren Sanna Öhlund inför avgörandet.

Förutsättningarna är ganska simpla, men tidigare under veckan publicerade 1882-Bloggen en text med en guide för hur Sandvikens IF håller sig kvar, en text du kan läsa HÄR.

För fortsatt tillhörande av landets näst högsta serie krävs en seger, det mot tabelltrean Morön BK, en tuff motståndare man föll mot med 1-4 tidigare den här säsongen. Samtidigt behöver flertalet av av lagen ovanför i tabellen tappa poäng och allra helst förlora.

LÄS OCKSÅ: Trots massvis av chanser – mållöst för SIF-damerna i ödesmatchen: ”Våra klart bästa 90 minuter”

– Det är bara vinst som gäller, det finns inget annat. Vi har laddat för den här matchen ett tag nu och alla är verkligen jättetaggade. Det har varit bra fokus på träningarna under veckan. Visst är man lite mer nervös än vanligt, men det är på ett bra sätt, säger Öhlund.

Anfallaren lämnade Gamla Uppsala SK efter fjolårets säsong, detta efter att ha gjort 22 mål på 20 matcher. Valet föll sedan på Sandvikens IF och Elitettan där hon den här säsongen spelat 16 matcher och nätat vid fyra tillfällen.

– Det har varit otur med småskador väldigt många gånger, som gjort att säsongen blivit lite hackig för min del. Jag hade hoppats på lite mer flyt. Spelmässigt går det snabbare här och lagen är framför allt betydligt jämnare här.

Det har som väntat gått ganska tungt resultatmässigt för er, hur skulle du beskriva säsongen?

– Jag tycker att vi har hittat mer stabilitet på slutet, där vi är trygga med en struktur och är ihopspelade. Det är synd att vi inte blev det tidigare. Vi blev även av med vår tränare när serien hade startat, vilket såklart påverkade spelare på olika sätt. Man vill alltid ha stabilitet.

Hur ser du på din egen framtid – blir du kvar om ni åker ur?

– Jag kan inte svara på den frågan, utan det är en fråga som får tas upp när allt är klart. Jag vill dock spela så högt upp som möjligt.

Sanna Öhlund är inte säker på sin framtid inom SIF.
FOTO: Mikael Nord

Laget har tidigare värvat de tidigare GIF-spelarna Karin Weinacht och Jonnah Tönners, men även förlängt kontrakten med Wilma Sjöberg och Sanna Signeul som varit nyckelspelare under säsongen.

Rekommenderat: Officiellt: Sandvikens IF värvar Weinacht ifrån Gefle IF: ”Kommer ta större kliv”

Sanna Öhlund hoppas att man lyckas hålla sig kvar i serien, men då krävs en seger och en rad av andra resultat som ska lagets väg. Frågan är om SIF-spelarna kommer få rapporter från de andra matcherna, något Öhlund inte önskar.

– Min känsla är att det inte behövs utan fokuset ska läggas på vår egen match. Vi måste göra vårt och vinna matchen. Jag tror vi klarar det vid en vinst, eftersom våra konkurrenter också möter väldigt bra lag.

Vad tycker du om Morön, som ni måste vinna mot?

– Det är ett bra lag, det är bara att kolla på tabellen. När vi möttes kändes det som ett väldigt spelskickligt lag med en väldigt bra anfallare som är farlig. Men vi har ökat ordentligt sedan den matchen och hoppas kunna slå dem.

Men någon offensiv anstormning ska inte väntas ifrån Sandviken som alltså tar emot Morön på VM-arenans gröna konstgräs under lördagseftermiddagen. Tålamodet blir istället en viktig detalj för SIF.

MISSA INTE: GUIDEN: På det här sättet klarar sig SIF kvar i Elitettan

– Jag vill inte säga för mycket innan matchen. Allt kommer att bero lite på hur det går under matchen. Det är inte lika om vi skulle leda efter en kvart, eller om vi har ett underläge efter fem minuters spel, säger Öhlund som tillägger:

– Det kommer bli viktigt att spela enkelt, men samtidigt att vi vågar hålla bollen inom laget och utmana när vi har den. Vi är väldigt starka på fasta situationer och det är något vi ska fortsätta utnyttja.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Jernvallen VM-arena

Tid: 15.00

TV: Sportexpressen Play och Gefle Dagblad

Kommer det gå vägen för Öhlund och Sandviken?
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x