1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Sandvikens IF åker ur Elitettan efter avslutande förlust – oklar framtid väntar: ”Har pratat med föreningen”

3 min läsning

Det blev en tung afton för Niklas Spångberg och Sandvikens IF. FOTO: Mikael Nord

Man hade ett mycket svårt läge inför matchen, ett läge som visade sig vara för tufft. Efter en förlusten mot Morön BK i den avslutande omgången står det klart att Sandvikens IF åker ur Elitettan efter en tung säsong. – Vi har vuxit på slutet men det räcker inte, säger en besviken Niklas Spångberg efter matchen.

Förutsättningarna var glasklara inför matchen, Sandvikens IF var tvingade att vinna samtidigt som man behövde hjälp från en rad av andra lag. Hjälpen fick man visserligen – men själva lyckades man inte vinna.

– Jättebesviken är man såklart, det känns inte alls bra. Vi har haft pressen på oss under den sista tiden och hade chansen idag men lyckades inte hela vägen. Vi har vuxit på slutet men det räcker inte, säger den assisterande tränaren Spångberg.

Den första halvleken var klart godkänd ur ett spelmässigt perspektiv, men trots ett antal heta lägen lyckades man inte med att spräcka nollan. Något man verkligen hade behövt.

Relaterat: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Sandvikens IF – Morön BK)

Istället kom gästande Morön ut med ett bättre spel och piggare spelare till den andra halvleken. Därför skiftade övertaget över till bortalaget, dock utan några jättefarligheter till en början.

– Vi gör en bra match och skapar några farliga lägen under första halvlek, där vi hade behövt fått utdelning på något. Första halvleken är väldigt bra där vi har bra struktur, sedan kommer de ut och växlar upp sitt passningsspel till andra halvlek. Jag tycker det är en bra fotbollsmatch från vår sida under 80 minuter.

Fram till den 79:e minuten var ställningen nämligen 0-0 och laget var bara ett enda mål ifrån ett nytt kontrakt. Men bara tre minuter senare var Jernvallens VM-arena tystad och betydligt mycket mörkare. Detta efter två snabba hörnmål som till slut blev matchens enda.

– Vi hade en plan under hela matchen, som berodde mycket på ställning och hur långt det var kvar. Tyvärr får de göra sitt mål vilket gjorde att vi var tvungna att göra två stycken. Vi fick aldrig riktigt möjligheten att lyfta upp och ge det en chans.

LÄS OCKSÅ: Division 1 eller Elitettan – nu avgörs säsongen för Sandviken: ”Bara vinst som gäller”

Niklas Spångberg plockades in som assisterande tränare till Pär Nordström under sommaren, efter att Marcus Larsson lämnat klubben på ett omtalat vis. Därefter har laget tagit stora kliv och framför allt lyft sig på slutet, men utan betydelse efter dagens förlust.

– Det har varit en spännande period som har varit väldigt rolig och lärorik. Svårt att ta över ett lag mitt under en säsong. Det går inte att ändra för mycket när säsongen är pågående. Vi har lagt fokus på strukturen och formationsspelet, vilket har gett stora resultat på slutet, säger Spångberg som inte kan ge något direkt svar på hur framtiden blir:

– Vi har pratat med föreningen några gånger, men inte vetat vilken serie vi kommer att tillhöra nästa säsong. Jag och Pär har inte den utbildning som krävs för att träna ett lag i Elitettan egentligen. Det är Anders (Eriksson, sport- och klubbchef) som bygger laget och det är många bra spelare som förlängt. Säsongen har varit väldigt rolig att vara med på och samarbetet mellan mig och Pär har fungerat väldigt bra.

MATCHFAKTA:

Sandvikens IF–Morön BK

Målen: 0–1 (79) Rebeckah O´Brien och 0–2 (81) Johanna Wikström

Hörnor: 5–5

Domare: Sofie Borck Janeheim

Publik:

Det återstår att se om Pär Nordström (till höger) och Niklas Spångberg (mitten) blir kvar inom Sandvikens IF även nästa säsong.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x