1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Utgående kontrakt och bänkad senast – här är GIF-kaptenens ord om sin egen situation: ”Har en livssituation att ta hänsyn till”

5 min läsning

Sebastian Sandlund kan inte ge några klara besked om sin framtid. FOTO: Jens Carlsson

Sebastian Sandlund har snart tillhört Gefle IF under tre hela säsonger och vid årsskiftet löper kontraktet ut. Spekulationerna utifrån har startat och GIF-kaptenen kan inte ge några tydliga svar om framtiden, men är tydlig på en punkt. Jag har verkligen börjat älska klubben, säger han.

Han värvades till Gefle IF inför säsongen 2018 och noterades under säsongen för ett antal framträdanden i landets näst högsta serie. Förra säsongen var han lagkapten och räddade klubben kvar i Ettan, något som gjorde honom till hela säsongens MVP (Most Valuable Player) av supporterklubben Carrickläktaren.

Men trots att årets säsong är betydligt bättre på ett sportsligt plan för klubben, har Sebastian Sandlunds säsong kanske inte varit riktigt lika framstående. En revbensskada höll honom borta under en del av sommaren och när laget vann mot Täby FK senast satt lagkaptenen på bänken.

– Jag skulle egentligen inte följt med till matchen, utan stannat här hemma. Men när vi fick några avhopp fick man följa med ändå. Micke (Bengtsson, huvudtränare) berättade att han skulle kasta in mig för att stå i mittcirkeln om vi skulle få fem skador, säger Sandlund.

Vad höll dig borta från planen?

– Efter matchen mot Örebro Syrianska blev det lite problem med foten. Jag har vilat efter den matchen och ska kolla upp det imorgon. Det ska nog inte vara någon större fara, en överansträngning kanske.

Spekulationerna drog igång direkt eftermatchen med funderingar kring om det kanske hade någonting att göra med GIF-kaptenens utgående kontrakt, något han är tydlig med att neka.

En sak som däremot stämmer är att Sandlund sitter på ett avtal med Gefle som utgår vid årsskiftet. Här kan den lugna norrbottningen dock inte lämna några klara besked, utan säger så här:

– Jag har en jättebra dialog med Micke där vi är transparenta och ärliga med varandra om hur det ser ut. Men hur det kommer bli nästa säsong är oklart, vi får se hur det blir. Vi har inte kommit fram till något konkret än så länge.

Hur går dina egna tankar inför framtiden?

– Det är mycket i livet som ska falla på plats för mig. Jag har en livssituation att ta hänsyn till. Mina egna studier är snart klara, min flickvän bor i Uppsala och det är mycket som är oklart som behöver redas ut innan ett beslut tas.

– Det är en svår och knivig balansgång mellan ambition och känsla. Jag vill spela så högt upp som möjligt med ambitionerna man har. Samtidigt betyder verkligen klubben mycket, man har börjat förstå hur mycket den betyder och vad den gör. Jag har verkligen börjat älska klubben och trivs bättre för varje dag som går.

Vet du om det finns intresse ifrån andra klubbar och på vilken nivå?

– Jag har lite intresse från olika håll, men även här behöver fler saker falla på plats innan det blir något beslut, även om det är roligt. Det är främst klubbar ifrån Superettan, det finns inte så mycket mer att säga.

Kan din tidigare klubb IFK Luleå vara intressant som ändå befinner sig på samma nivå som Gefle IF?

– Nej, det är inte aktuellt som det är idag. Jag ska spela i Gefle om det ska vara Ettan, även om Luleå också finns i den här serien. Mitt kompisgäng bor dessutom inte kvar där uppe, även om det finns mycket kvar.

Det återstår att se om Sandlund kan spela helgens match.
FOTO: Jens Carlsson

Men att årets säsong varit bättre sportsligt är inget som minskat Sebastian Sandlunds chanser att bli kvar. 23-åringen är tydlig med att han gillar vad som håller på att hända med klubben, under nya huvudtränaren Mikael Bengtssons ledning.

– Jag älskar vad som klubben håller på att göra, den omstrukturering som gjorts med Micke under den här säsongen. Det är en spännande resa som påbörjats och den vill man vara med på såklart.

– Det finns en helt annat trygghet inom föreningen och på kansliet den här säsongen. Hela ledarstaben och spelartruppen har verkligen gått ihop och klaffat. Jag går in med ett leende varje dag på Gavlevallen och det är väldigt talande för det klimat vi skapat. Sammanhållningen inom laget är nog det mest avgörande den här säsongen och det är något föreningen verkligen bör fortsätta prioritera kommande säsonger. Micke och Mehmet (Bakir, assisterande tränare) ska också ha en eloge för deras arbete.

Rekommenderat: HUGO ÅDVALL: ”ALL MAKT ÅT MICKE BENGTSSON, VÅR BEFRIARE”

Gefle IF:s nästa match är kommande söndag när topptippade men bottenplacerade IF Karlstad kommer på besök, en match där Sandlund hoppas kunna vara tillbaka till. Om det blir hans sista match på Gavlevallen är ännu oklart, men klart är att det blir GIF:s sista hemmamatch den här säsongen.

Innan matchstart ska även supporterklubben Carrickläktaren dela ut sitt pris till årets MVP, som röstas fram av klubbens supportrar. Förra säsongen gick det alltså till Sebastian Sandlund och den regerande vinnaren väljer att lyfta fram sin favorit:

– En svår fråga, det är många som gjort en fantastisk säsong. Jag skulle vilja lufta fram Kevin (Persson) som varit helt fantastisk. Det är bara att ta den senaste matchen där han var en gigant på planen. Min röst går till ”KP” även om det är väldigt många som gjort bra ifrån sig.

Kevin Persson är GIF-kaptenens egna kandidat som årets MVP.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x