1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Betydelselös match för Gefle när årets sista hemmamatch ska spelas – Bengtsson om situationen: ”Kan göra vad vi vill göra”

5 min läsning

Mikael Bengtssons lag kan inte sluta annat än sjua den här säsongen. FOTO: Jens Carlsson

Gefle IF har en bra form under hösten och kommer till morgondagens match mot IF Karlstad med två raka segrar. Med två återstående matcher står det klart att man inte kan sluta sämre än den sjundeplats man vid tillfället placerar sig på, men samtidigt inte kan avancera uppåt heller. – Det är skönt att vi kan spela matcher utan någon livshotande press, säger tränaren Mikael Bengtsson.

Laget genomförde sin sista taktiska träning under lördagsförmiddagen med ett riktigt höstväder. Först av planen var spanjoren Iu Ranera som med mössa och vantar rusade av för att komma in i värmen.

Vid den här tidpunkten förra året var säsongen redan över för några veckor sedan och vinteruppehållet var nära. Men med en månad kvar till julafton väntar fortfarande två seriematcher för Gefle IF.

– Frågar du mig hade det inte varit några problem att spela året runt, men det är klart att årets säsong blivit väldigt speciell. Den uppskjutna seriestarten blev nog egentligen bara bra för oss eftersom vi fick mer tid. Jag tar vara varje match och träning för att kunna fortsätta att träna och utveckla det vi håller på med, säger Micke Bengtsson.

Hur länge kommer ni att träna?

– Vi spelar sista matchen nästa helg och tränar två pass efter det. Sedan går vi på ett uppehåll under en period innan vi samlas igen. För mig och några till på kansliet blir det dock några veckor av arbete innan vi kan ta ledigt på riktigt. Vi behöver till exempel hålla många samtal med spelarna för att kunna lägga en grund inför nästa säsong.

Ett flertal spelare sitter på utgående kontrakt inför nästa års säsong. Enligt obekräftade uppgifter till 1882-Bloggen är det hela 12 utgående kontrakt av truppens 21 spelare, en väldigt stor siffra.

MISSA INTE: Utgående kontrakt och bänkad senast – här är GIF-kaptenens ord om sin egen situation: ”Har en livssituation att ta hänsyn till”

En av dessa spelare är lagkaptenen Sebastian Sandlund, som tillhört klubben under snart tre säsonger. 1882-Bloggen pratade med GIF-kaptenen tidigare under veckan, där han gav svar på hur han ser på framtiden.

– Det är en spelare som bidrar mycket till Gefle IF och har gjort det under några säsonger. Jag ser verkligen honom som en spelare som ska vara med även under nästkommande säsong. Vi har haft ett antal samtal och tittar på helheten där han har en livssituation att se över.

Mikael Bengtsson ser gärna att hans lagkapten (till höger) stannar kvar.
FOTO: Jens Carlsson

Morgondagens match mot IF Karlstad blir årets sista på Gavlevallen för Mikael Bengtsson och hans lag. Årets tidigare möte mot värmlandslaget slutade med en 2-1-seger efter dramatiska slutminuter där motståndaren kvitterade vid slutskedet, men där målet dömdes bort.

– Vi gör en väldigt kontrollerad och bra första halvlek den matchen, vilket ger oss en ledning. Sen blir det ett väldigt fint långskott som gör att de kommer tillbaka igen och efter det blir det nervigt och stressat.

– Nästan direkt efter den matchen bytte man dock tränare och har väl ändrat en del grejer efter det och börjat plocka fler poäng. Det är ett lag som bör och ska ligga högre upp än vad man gör. Vi har som alltid respekt för våra motståndare och tycker det är roligt att vi möter ett bra lag.

Vad kommer bli viktigt för att ni ska kunna besegra dem?

– Det är klart att vi har tittat lite på hur de spelar men för oss är det extremt viktigt att vi gör det vi har kommit överens om att göra. Vår egen speluppbyggnad kommer verkligen att sättas på prov imorgon, vi kommer möta ett lag som gillar att sätta en ordentlig och hög press. Vi har börjat få ihop en helhet och hoppas kunna lyckas med det imorgon.

Gefle IF har placerat sig på sjundeplatsen där man har en redan säker marginal nedåt och ett omöjlig avstånd uppåt, vilket innebär att man redan är klara på sjundeplatsen. Detta gör såklart motivationen lite svårare, men samtidigt är det något som GIF-tränaren tycker är skönt.

LÄS OCKSÅ: Hjelte tvåmålsskytt när Gefle vann målrik match – trots det inte helt nöjd: ”Vi får lite hybris”

– Det är skönt att vi kan spela matcher utan någon livshotande press vid det här skedet av säsongen. Jag har förstått att det annars har varit en jobbig period för många av våra supportrar tidigare säsonger. Vi har en gynnsam situation där vi inte måste göra något utan kan göra vad vi vill göra. Motivationsmässigt kan det vara lite tyngre, men min känsla är att vi har hanterat läget relativt professionellt på slutet, vilket gläder mig.

Under lördagens träning saknades några GIF-spelare, där bland annat stekheta Jacob Hjelte saknades. Anfallaren, som öst in mål på slutet, har fått en känning under veckan och med tanke på tabelläget har inte Bengtsson velat chansa. Nisse Nilsson känner av något i ett knä och Oskar Karlsson och Tshutshu Tshakasua är båda sjuka och kommer missa morgondagens match. Sedan tidigare saknas även Emin Gadzo som rehabiliterar sin skada.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Gavlevallen

Tid: 15.00

TV: Sportexpressen Play och Gefle Dagblad

Mehmet Bakir (till vänster) och Mikael Bengtsson (till höger) gör årets sista hemmamatch under söndagseftermiddagen.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x