1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Friman tillbaka som assistläggare – efter skadebekymren: ”Njöt av varje sekund”

4 min läsning

Sebastian Friman gjorde comeback och assist när Gefle IF kryssade mot IF Karlstad. FOTO: Nils Westberg Löfgren

Han skrev på för Gefle IF inför den här säsongen men har knappt synts till på planen. Sebastian Friman har dragits med stora magproblem men gjorde comeback när Gefle IF spelade årets sista hemmamatch under söndagseftermiddagen. – Jag spelade på en spruta idag, berättar han efter matchen.

Men vi inleder med vad som hände innan avspark. Trots publikfria läktare befann sig representanter ifrån supporterklubben Carrickläktaren på plats för att dela ut pris för årets MVP (Most Valuable Player). Ett pris som tidigare år gått till bland andra Johan Oremo och Simon Lundevall, men som den här säsongen gick överlägset till skyttekungen Isac Lidberg.

– Det känns väldigt bra, roligt att supportrarna uppskattar det man gjort. Säsongen har varit bra, både för mig och laget, säger vinnaren själv.

Det var också Isac Lidberg som kvitterade, bara tre minuter efter att gästerna tagit ledningen på straff efter knappa halvtimmen. 1-1-ställningne blev också den som stod sig när det var dags för halvtidsvila.

Relaterat: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Gefle IF – IF Karlstad)

När den andra halvleken sedan drog igång var det ett blekt Gefle som kom ut på Gavlevallens matta för sista gången den här säsongen. Lukas Rhöse kunde också ge Karlstad ledningen med ett pressat skott som Tim Markström kanske borde kunnat tagit.

– Vi kom in lite fel till andra halvlek och var inte riktigt med. Den första halvleken var det inget fel på, även om det inte heller var den bästa halvleken den här säsongen, säger Sebastian Friman som själv gjorde comeback med ett inhopp efter ett flertal matchers frånvaro.

Hur kändes det att vara tillbaka?

– Det var bara glädje att vara tillbaka, det var väldigt skönt att få spela match igen. Jag nöjt av varje sekund på planen. Det var härligt att bara få spela en riktig fotbollsmatch igen, det var ett tag sedan.

Vad är det som har hållit dig borta?

– Vi är inte helt säkra, men troligen är det en nerv som klämts till vid magen och som gjort ont vid alla maxbelastningar. Att bara springa lite lätt eller sparka försiktigt på bollen har inte varit någon fara, men närkamper, maxlöpningar och skott har gjort ont, säger han men berättar samtidigt att det inte är helt bra än:

– Det är bättre, men inte helt bra. Jag spelade på en spruta idag med lite smärtstillande. Men det mesta känns väldigt bra, det går bra att skjuta nu. Det är mest för att det inte ska göra ont vid närkamperna.

LÄS OCKSÅ: Betydelselös match för Gefle när årets sista hemmamatch ska spelas – Bengtsson om situationen: ”Kan göra vad vi vill göra”

Kevin Persson gjorde sitt första GIF-mål när han nickade in 2-2.
FOTO: Jens Carlsson

Han hoppade in istället för Axel Näsholm med drygt 20 minuter kvar att spela, när laget behövde börja trycka på framåt. När man i den 86:e minuten lyckades skapa en hörna var det Friman som fick chansen att slå den. En hörna som perfekt nådde Kevin Perssons huvud och sedan in i mål.

– Det var roligt att den blev lyckad. ”KP” får till en riktigt bra nick och det var roligt att han fick göra mål. Skönt också att målet verkligen hjälpte till, att det betydde något, säger Friman om lagkamratens mål som faktiskt är hans första någonsin i GIF-tröjan.

Hur skulle du beskriva den här säsongen?

– För egen del har den inte varit jätterolig såklart, med skadeproblematiken. Men för laget har den bara upplevts positiv. Det känns som att vi håller på med en förändring av klubben, både på och utanför planen.

Sebastian Friman är en av flera GIF-spelare med utegående kontrakt. 1882-Bloggen har tidigare pratat med lagkaptenen Sebastian Sandlund och mittbacken Amadou Kalabane som också båda har kontrakt som går ut.

Nästa helg spelar åker Gefle IF ner till Nyköping för en match mot jumboplacerade Nyköpings BIS när årets seriespel ska avslutas. Om det blir någon fortsättning med GIF efter det för Friman är oklart, men han säger så här:

– Jag är bara positiv till laget och klubben, även om det varit en tung säsong för mig själv. Micke (Bengtsson, huvudtränare) ska hålla möten med alla spelare nästa vecka. Vi får se hur allt blir, men min syn på klubben är bara positiv.

MATCHFAKTA:

Gefle IF IF Karlstad

Målen: 0–1 (28, på straff) Lovette Felicia, 1–1 (31) Isac Lidberg, 1–2 (58) Lukas Rhöse och 2–2 (87) Kevin Persson

Hörnor: 9–2

Avslut: 10–3

Domare: Jovan Krsmanovic

Det har inte blivit många matcher för Sebastian Friman den här säsongen, här ifrån en försäsongsmatch mot Hudiksvalls FF.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x