1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

GIF-truppen börjar ta form med spelarförlängningar – men stjärnduon är osäker: ”Har fått ett annat erbjudande”

5 min läsning

Lovisa Lennartsson (till vänster) och Lee Winroth (till höger) har varit två av GIF:s viktigaste spelare den här säsongen. FOTO: Jens Carlsson

Fem stycken spelare har förlängt sina kontrakt och är grunden för nästa års lagbygge. Samtidigt har några ett antal spelare valt att lämna för Sandvikens IF, som nästa säsong blir en seriekonkurrent. Det återstår ett flertal platser att fylla för Gefle IF:s damlag och två spelare som ännu inte har bestämt sig är årets stjärnduo Lovisa Lennartsson och Lee Winroth. Ingenting är klart ännu, säger Lennartsson.

Elin Linde, Hanna Sundin, Vanna Carlsten, Maja Westling och Wilma Ullström har alla förlängt sina kontrakt med klubben. Den förstnämnda anslöt till truppen ifrån Sandvikens IF under sommaren och var en stor anledning till att man till säkrade nytt kontrakt.

– Elin är en otroligt viktig pusselbit för lagbygget till nästa säsong. Det är en smart spelare som vi hade stor nytta av den här säsongen och som kommer hjälpa oss även nästa säsong. Jag tycker det känns roligt att hon också vill fortsätta spela här, säger Gefles styrelses sportsligt ansvariga Andreas Dahlén som även är nöjd med övriga förlängningar:

– Alla spelare som vi har förlängt med är spelare som vi tror på och vill fortsätta arbeta med. Vi var tidigt ute med vilka spelare vi vill ha kvar, där vissa har och kommer tvingas lämna. Nästa års trupp ska vara mindre men med mer spets och konkurrens.

Klubben har dock inte bara gjort sig av med spelare, utan även förlorat några stycken. Tidigare har GIF:s bästa målskytt den här säsongen, Karin Weinacht, lämnat för rivalen Sandvikens IF.

LÄS OCKSÅ: Officiellt: Sandvikens IF värvar Weinacht ifrån Gefle IF: ”Kommer ta större kliv”

Men efter henne har även talangen Alice Hedström, målvakten Lotten Fahlberg, anfallaren Ninni Lang och mittfältaren Josefine Blom valt att gå över till lokalkonkurrenten som efter sin nedflyttning ifrån Elitettan kommer att spela mot Gefle under nästa säsong.

– Det är klart att det känns tråkigt att förlora en viktig spelare som Karin, det var en spelare vi gärna hade behållit. Jag förstår dock att hon vill testa på något nytt. Men man ska även komma ihåg att några av spelarna som lämnat oss för Sandviken är spelare som inte var ordinarie hos oss och som vi kanske inte heller ville ha kvar på samma sätt.

Hur ser det ut på värvningsfronten har ni något på gång?

– Vi för diskussioner med några namn och hade till exempel ett möte igår där den frågan dök upp. Det är en process som kommer pågå under en ganska lång period framåt. Vi har goda förhoppningar om att kunna få några riktigt spännande spelare. Vi har fina faciliteter och satsar på att nästa säsong skapa en väldigt utvecklande miljö.

Ett namn som dyker upp är den tidigare GIF-spelaren Annan Björklund som nu befinner sig på samma nivå med Kvarnsvedens IK, kan det ett aktuellt namn?

– Det skulle verkligen kunna vara ett intressant spår. Oavsett om det är på herr- eller damsidan vill vi alltid fortsätta med kontakten om spelarna lämnar oss. Det för att vi ska kunna fortsätta följa dem, men även för att spelarna ska fortsätta känna klubben. Jag kommer dock inte att kommentera hur pass aktuella enskilda spelare är.

Andreas Dahén är en av flera som bygger nästa års GIF-trupp.
FOTO: Karin X Johansson, Gefle Dagblad

Den här säsongen inleddes med hela 28 spelare, varav tre stycken målvakter. Nästa säsong är dock tanken att minska ner till 20 spelare, där två stycken är målvakter. Andreas Dahlén har hjälp utav Tomas Axlund, Calle Barrling, Jonas Westling och den nya huvudtränaren Jonas Andersson med att bygga nästa års GIF-trupp.

MISSA INTE: Efter turbulenta säsongen – tidigare herrtränaren blir nya huvudtränare för Gefle: ”Känns som att komma hem igen”

Två spelare som den här säsongen var otroligt viktiga var duon Lovisa Lennartsson och Lee Winroth, som känner varandra efter Kvarnsveden-tiden tillsammans för några år sedan. Ingen av dem är klara för en fortsättning med Gefle, något som Dahlén kommenterar så här:

– Två skickliga spelare som vi gärna vill ska spela här även nästa säsong. Vi för diskussioner och hoppas att de stannar. Miljön här kommer vara bättre nästa säsong och det är både Lovisa och Lee medvetna om.

Gävletjejen och en av årets GIF-kaptener, Lee Winroth, kan inte heller hon ge något svar hur det kommer bli nästa säsong. Men när 1882-Bloggen ringer upp 22-åringen kan hon dock berätta att hon inte bara funderar över Gefle IF:s kontraktsförslag.

– Jag har fått ett annat erbjudande, nämligen ifrån SDFF som skulle vilja ha mig. Det är lockande såklart, eftersom det är en högre nivå. Jag gillar dock GIF väldigt mycket och det gör beslutet väldigt svårt. Det finns ett kontraktsförslag även ifrån Gefle och det ligger på mig att svara. Inom två veckor borde det vara klart med något av alternativen, säger Winroth.

LÄS OCKSÅ: Gefle IF vinnare av derbyt mot Stensätra IF – som innebär nytt kontrakt: ”Jävla skönt”

Även hennes radarpartner Lovisa Lennartsson står inför ett oklart läge, där det finns ett tydligt intresse ifrån Gefle IF att behålla henne. Mittfältaren har alltså tidigare spelat för Kvarnsvedens IK som tidigare tillhört både Damallsvenskan och Elitettan, men det är inte en anledning till att en eventuell förlängning dröjer.

– Nej, det är inte anledningen till att det inte är klart ännu. Klubben vill fortsätta men det återstår lite praktiska detaljer innan något kan bli klart. Det är till exempel bostad och liknande. Jag har bott kvar vid Borlänge den här säsongen. Jag är positiv till Jonas (Andersson) som ny huvudtränare, det känns spännande och bra. Men ingenting är klart ännu.

Det återstår att se om Lee Winroth och Lovisa Lennartsson blir kvar.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x