1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Sista matchen för säsongen – då kan flera spelare göra sin sista GIF-match: ”Mina spetskvalitéer håller för högre nivåer”

5 min läsning

Flera spelare kan göra sina sista matcher för Gefle IF. FOTO: Jens Carlsson

Säsongen har varit längre än någonsin men på söndag avslutas den. Gefle IF reser till Nyköping för att möta tabelljumbon. Samtidigt sker ett större arbete vid sidan av planen, där ungefär tio spelare har utgående kontrakt och kan lämna klubben. – Några kommer att stanna och några kommer lämna, säger Mikael Bengtsson.

GIF-tränaren kan snart summera sin första säsong inom klubben, men först ska hans lag gästa jumbon Nyköpings BIS under söndagseftermiddagen. En match man kommer till efter en oavgjort match mot IF Karlstad under helgen som var.

– Jag hade varit otroligt missnöjd med vår instats om det hade varit en jätteviktig och avgörande match. Den här gången får man dock respektera den mänskliga faktorn där våra motståndare hade mycket att spela för medan det för oss egentligen inte spelar någon roll, säger Bengtsson om den senaste matchen och fortsätter:

– Killarna ska dock få eloge för hur det ser ut vid slutet och efter matchen. Det är vi som trycker på framåt för ytterligare ett mål och trots att det inte betyder någonting vill vi verkligen vinna matchen.

En match återstår, den utan betydelse för båda lagen – finns det chans att vi kommer få se spelare som inte fått spela så mycket tidigare?

– Vi har målet att vinna alla matcher vi spelar, eftersom det ger oss en vinnarkultur. Oavsett om det är en match på träning, seriematch eller träningsmatch. Det finns inga oviktiga matcher om vi ska skapa den kulturen. Därför kommer vi åka ner för att vinna matchen på söndag.

– Det gäller dock att finna en balans på slutet av säsongen. Finns det utrymme att matcha spelare som inte har spelat jättemycket är det mycket möjligt att vi kommer göra det.

När vi ringer upp Micke Bengtsson är han uppe hos familjen i Sundsvall eftersom laget varit träningsledigt under torsdagen. För honom har dock veckans riktiga arbete varit individuella samtal med samtliga spelare, något som gått bra.

– Det var varit bra, väldigt intressant. Vi har pratat med spenarna och skapat oss gemensamma bilder. Det har inte varit jättemycket om framtiden eftersom det är något man tar med deras agenter och rådgivare.

Har ni gjort klart med några förlängningar ännu?

– Nej, när något är klart kommunicerar vi ut det. Vi för dialog med samtliga spelare. Några kommer att stanna och några kommer lämna. Förhoppningsvis är en del klart inom en månad, men det kommer dröja längre med vissa.

1882-Bloggens bekräftade uppgifter kring GIF:s kontraktsläge visar att hela elva spelare kan lämna på grund av utgående kontrakt. Av dessa finns bland annat Sebastian Sandlund, Amadou Kalabane och Sebastian Friman som 1882-Bloggen tidigare pratat med.

– Elva spelare är ungefär halva truppen, vilket inte är jätteovanligt. Vi kommer som sagt att fortsätta föra en dialog med spelarna. Fokuset är att först förlänga med spelarna vi önskar ska fortsätta, sedan kolla vad vi kan värva in utifrån för att ersätta. Det finns saker vi behöver utveckla med vårt eget spel och den kompetensen kanske vi behöver värva in. Jag skulle vilja att vi har mycket klart innan vi sätter igång nästa säsong, men det dröjer nog till under första månaderna nästa år innan truppen är klar.

Mikael Bengtsson har haft flertalet möten med spelarna under veckan.
FOTO: Jens Carlsson

Två spelare som sitter på utgående avtal är mittfältarna Erik Granat och Iu Ranera som både spelat mycket den här säsongen. Ingen av dem är säkra på sin framtid, men säger så här till 1882-Bloggen:

– Jag kan inte säga mycket om framtiden, eftersom det är ganska oklart. Min klubb idag är Gefle och min känsla för klubben är väldigt bra. Jag har inte pratat med några andra klubbar och inte heller med min agent, säger Ranera.

– Det är aktuellt med en förlängning med GIF, utan tvekan. Jag har haft ett möte med Micke (Bengtsson) som gärna såg mig vara kvar nästa säsong. Jag har inte bråttom till någon klubb högre upp, det är inte säkert att det blir bättre, utan ska spela hos en klubb där min utveckling blir bra. Jag har trivts bra och fått spela mycket här, även om det inte riktigt gått som vi alla hade hoppats, säger Granat.

Jacob Ejerblad har spelat två säsonger med Gefle IF och förlängde sitt kontrakt med ett ytterligare år under våren, vilket gör att högerbacken har ett utgående kontrakt. Nisse Nilsson har även han gjort två seniorsäsonger med klubben och har kontrakt över nästa säsong. Men trots det är han inte säker på framtiden.

– Jag trivs bra med att spela för GIF och känner att min utveckling varit bra under året. Min speltid har dock inte varit jättebra under hösten. Jag har gjort tre mål och ett antal assist som högerback. Jag tror mina spetskvalitéer håller för högre nivåer och håller alla dörrar öppna även om mitt fokus är på Gefle IF, säger Nilsson.

– Min situation är ganska simpel egentligen. Jag trivs väldigt bra och älskar Gefle IF, men trivs också bra med mitt jobb som NIU-tränare (nationell idrottsutbildning) här. Men speltiden under hösten har kanske inte varit optimal, säger Ejerblad.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Rosvalla IP

Tid: 14.00

TV: Sportexpressen Play och Gefle Dagblad

Här är kontraktssituationen inom Gefle IF:s herrlag.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x