1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Betydelselös match när SIF-herrarna avslutar säsongen – men bästa laget ska spela: ”Har vi chans att vinna ska vi försöka göra det”

3 min läsning

Pelle Olsson ställs mot Täby FK under söndagseftermiddagen. FOTO: Mikael Nord

De senaste säsongerna har problemet varit att hålla en jämn nivå genom hela seriespelet, något som även denna säsong gjort att laget inte har någon chans för uppflyttning. Sandvikens IF får istället avsluta säsongen på ett betydelselöst sätt. – Vi har haft två sämre perioder och det håller inte, säger tränaren Pelle Olsson.

Visserligen har laget gått fruktansvärt starkt under hösten och hela tiden närmar sig med hoppet om en kvalplats. Nära kom man, men aldrig tillräckligt för att allt ska leva när det nu avgörs.

– Det har varit en godkänd säsong, där vi började bra med poängen under inledningen. Men vi har haft två sämre perioder och det håller inte för toppen. Framför allt blev det lite väl många kryss, säger Olsson.

Vad ligger bakom den lyckade hösten?

– Det är nog lite olika saker, men det är att faktum att det blivit mycket poäng under hösten. Vi har fått ihop det bra, framför allt med våra omställningar. Men det är svårt att trycka på exakt vad som blivit bättre.

Först en oavgjord match mot IFK Haninge och sedan en förlust mot Sollentuna FK, det var där som kvalplatsen och hoppet om Superettan gled ur Pelle Olssons händer.

LÄS OCKSÅ: Sandvikens IF kämpar för Superettan – här är den förutspådda sluttabellen

Laget har slagit både Nyköpings BIS och Örebro Syrianska efter det. Men när serien under söndagseftermiddagen ska spelas färdig finns det ingen chans för Sandviken, även om man skulle besegra Täby FK.

– Egentligen finns det ingenting riktigt att spela för. Vi kan avancera några placeringar vid en seger, vilket vi såklart gärna gör. Av den anledningen kommer vi att ställa vårt bästa lag på planen. Har vi chans att vinna ska vi försöka göra det.

Hur ser läget ut med truppen inför matchen?

– Emil Engqvist är avstängd, annars blir det inga stora förändringar sedan senast. Olof Mård kommer tillbaka och det är vi glada för. Vi hoppas att truppen är frisk och skadefri.

Emil Engqvist saknas när Sandvikens IF avslutar säsongen.
FOTO: Jens Carlsson

Ett av de kommande arbetena för Pelle Olsson blir att börja bygga nästa säsongs trupp. Det svenska transferfönstret öppnar under nästa års första dagar men SIF-tränaren menar att lagbygget är ett ständigt arbete för klubbarna.

– Det var ett antal år sedan man satte ihop en trupp och sedan hade den under en längre tid. Idag är man säker på sin trupp när transferfönsterna stänger och direkt när de öppnar kan spelare försvinna eller komma in.

En som redan är klar att lämna efter säsongen är Olssons assisterande tränare Stefan Lundin, som även är akademichef för hel föreningen. Anledningen är att han tidigare under veckan blev klar för allsvenska Östersunds FK, även där som akademichef.

– Tråkigt och synd för Sandvikens IF som förlorar en kompetens person, samtidigt roligt och bra för Östersund som får honom. Det har även varit en bra kollega och vän till mig. Vi har haft ett gott sommarbete under dessa år, säger Pelle Olsson.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Vikingavallen

Tid: 14.00

TV: Sportexpressen Play och Gefle Dagblad

Stefan Lundin flyttar norrut efter årets säsong.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x