1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Tunga tappet för Gefle IF – Winroth lämnar för Elitettan och SDFF: ”Skräckblandad förtjusning”

4 min läsning

Lee Winroth lämnar GIF för SDFF inför nästa års säsong. FOTO: Jens Carlsson

Gefle IF fortsätter att bli av med spelare inför nästa års säsong. Näst på tur är en av årets lagkaptener Lee Winroth som beslutat sig för att lämna och testa spel med Sundsvalls DFF som nästa säsong tillhör Elitettan. Det känns jättespännande, säger Winroth.

Det var för några dagar sedan som Lee Winroth till 1882-Bloggen kunde berätta om ett erbjudande hon fått ifrån Sundsvalls DFF, samtidigt som hon övervägde ett annat kontraktsförslag ifrån Gefle IF.

MISSA INTE: GIF-truppen börjar ta form med spelarförlängningar – men stjärnduon är osäker: ”Har fått ett annat erbjudande”

Idag kom beskedet att 22-åringen väljer att lämna Gefle och testa på spel med SDFF, som spelade tillsammans GIF under årets säsong och vann serien, vilket gör att man nästa säsong tillhör landets näst högsta serie.

– Processen började egentligen under slutet av förra säsongen när SDFF kontaktade mig och var intresserade inför årets säsong. Jag valde att fortsätta med Gefle eftersom vi skulle spela på samma nivå. När klubben frågade mig igen efter den här säsongen blev det lite annorlunda eftersom SDFF är tillbaka inom elitfotbollen nästa säsong. Jag har provtränat med laget och övervägt beslutet noga, säger Winroth.

Hur känns det nu när allt är klart?

– Det känns jättespännande, även om det är lite skräckblandad förtjusning. Det är såklart trist att behöva lämna Gefle IF och alla runtomkring klubben och laget. Jag flyttar kring årsskiftet och det blir roligt att se vad man går för.

Lee Winroth menar att möjligheten till med i Elitettan fällde avgörandet.
FOTO: Jens Carlsson

Mittfältaren har gjort tre säsonger med Gefle IF där hon varit en oerhört viktig spelare både på och utanför planen. Men hon erkänner att resultaten inte riktigt gått som hon hade hoppats eller förväntat sig.

– Man kan säga att det varit en bergochdalbana, framför allt den här säsongen men även förra året. Jag har dock trivts väldigt bra och utvecklats som fotbollsspelare. Men resultatmässigt har det varit en besvikelse hur det gått den här säsongen. Vi hade ett material som var betydligt bättre än hur det gick. Jag hade trott att vi skulle tillhöra toppen, men vi fick inte ihop det.

Det här blir inte din första flytt under karriären du verkar gilla utmaningar?

– Jag drivs väldigt mycket av utmaningar och att testa nya saker. Sedan är det även en del av dagens fotboll, att man byter lag och testar olika nivåer. För egen del har det blivit några stycken flyttar. Jag flyttade till Borlänge vid 15 års ålder och till USA för något år sedan. Med det bakom mig känns det inte hemskt att flytta till igen.

Lee Winroth är inte den första spelaren att lämna Gefle efter årets turbulenta säsong. En hel drös av spelare har lämnat för lokalrivalen och nästa års seriekonkurrent Sandvikens IF, däribland årets skyttedrottning Karin Weinacht.

LÄS OCKSÅ: Efter turbulenta säsongen – tidigare herrtränaren blir nya huvudtränare för Gefle: ”Känns som att komma hem igen”

Hur nästa säsongs GIF-trupp kommer att se ut är ännu oklart eftersom ett flertal spelare måste komma in i truppen. En spelare som fortfarande inte bestämt sig om framtiden är Lee Winroths radarpartner Lovisa Lennartsson.

– Ärligt talat var det faktiskt en anledning till att beslutet blev svårt att ta, eftersom det är tvingar mig och ”Lennart” till en separation. Men vi har varit ifrån varandra tidigare och vi kommer klara denna gång också. Senast vi pratade var inget klart men hon är positiv till GIF och Jonas (Andersson, ny huvudtränare).

– Hur det kommer bli för Gefle nästa säsong beror på vad man lyckas värva. Av det man förlängt med är det bara bra spelare. Jag tror och hoppas man kommer få ihop ett bra lag. Spetsen är väl det man behöver få in och skulle man lyckas behålla Lovisa får man verkligen spets.

Lovisa Lennartsson (till vänster) och Lee Winroth (till höger) skiljs nu åt.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x