1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Adventsmatchen slutade med seger för Gefle – som går på ledighet: ”Skönt att ta med segern”

4 min läsning

Gefle IF besegrade Nyköpings BIS när seriespelet avslutades under söndagen. FOTO: Nils Westberg Löfgren

Gefle IF avslutade den långa fotbollssäsongen 2020 under söndagseftermiddagen genom att plocka tre nya poäng. Tabellplaceringen blev till slut en sjundeplats, en märkbar förbättring sedan förra säsongen. Det här var bara första året, säger en framtidsoptimistisk Axel Näsholm.

Förra säsongen avslutades allt med ett stort drama när Gefle IF säkrade kontraktet genom att slå Sollentuna FK när serien avslutades. När det återigen var dags att knyta ihop säcken under söndagen gjordes det med en betydligt större trygghet och harmoni.

– Det är kanske inte vår bästa match under den här säsongen, men den är ändå godkänd och vi vinner faktiskt matchen. Med tanke på att vi inte hade något att spela för lyckas vi hålla uppe tempot och motivationen bra under hela matchen, säger Näsholm.

MISSA INTE: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Nyköpings BIS – Gefle IF)

Axel Näsholm själv fick hoppa in ifrån bänken bara minuten innan den första halvleken blåstes av, detta efter att Isac Lidberg utgått med skadekänningar. Näsholm fick dock bara springa in på planen och invänta att den mållösa halvleken skulle blåsas av.

Gefle, som skapade ett antal fina lägen under de första 45 minuterna, kom ut något sämre till den andra halvleken där man framför allt fick lite problem med att komma till några farliga lägen.

– Spelmässigt är det ingen sämre halvlek, bortsett från den sista delen av banan. Vi hade lite svårt att komma igenom dem under inledningen av andra halvlek, men efter ett tag öppnade det upp sig mer och av det kom också ytorna vi gärna vill anfalla med.

Med ungefär en kvart kvar av matchen kunde Jacob Hjelte sätta ledningsmålet med en fin volleyträff efter ett inlägg utanför straffområdet. Även lagkaptenen Sebastian Sandlund fick näta när han kanske gjorde sin sista GIF-match.

– Det betyder mycket att vinna den här matchen och skönt att ta med segern till uppehållet och nästa säsong. Som sagt, det är kanske inte bästa matchen men vi hittar ett sätt att vinna den ändå. Det är alltid roligt att vinna fotbollsmatcher.

Jacob Hjelte gjorde sitt 14:e mål när Gefle IF besegrade Nyköpings BIS.
FOTO: Jens Carlsson

Totalt blev det 49 inspelade poäng och 57 gjorda mål, en ökning med 15 poäng och 24 mål ifrån förra säsongen. Placeringen blir med det en sjundeplats. Det är även första säsongen sedan 2004 som klubbens herrlag slutar en säsong med mer gjorda än insläppta mål.

– Vi har tagit stora steg under hela den här säsongen, både som lag och individer. Man ska komma ihåg att vi är ett nytt lag med ny tränare och ett helt nytt spelsystem. Det här var bara första året och tar vi med det här ska vi fortsätta med att ta ytterligare steg nästa säsong, säger Näsholm som själv kom ifrån IFK Timrå som spelar på nivån under GIF:

– Det är klart att det är en skillnad mot ”tvåan”, allt går mycket snabbare här. För mig blev det även en ny stad och nytt lag vilket har varit väldigt lärorikt. Jag är nöjd med min egen säsong och känner att min utveckling verkligen varit bra här.

LÄS OCKSÅ: Sista matchen för säsongen – då kan flera spelare göra sin sista GIF-match: ”Mina spetskvalitéer håller för högre nivåer”

21-åringen är en av hela elva spelare som sitter på utgående kontrakt med klubben. Men på framtidsfrågan är yttermittfältaren väldigt tydlig med både hans egen och klubbens ambitioner om nästa säsong, där han ser ut att bli kvar.

– Vi har pratat och för en dialog som ska fortsätta. Ingenting är klart ännu men klubben verkar vilja att vi fortsätter samarbetet. Jag trivs väldigt bra med klubben och alla fina faciliteter. Min förhoppning är att vara kvar nästa säsong.

Axel Näsholm står noterad för 15 starter och 13 inhopp under årets seriespel. Totalt blev det ett mål framåt, ett mål som snyggt gjorde när man besegrade Sollentuna FK med klara 6-2 tidigare under hösten.

MATCHFAKTA:

Nyköpings BIS Gefle IF

Målen: 0–1 (74) Jacob Hjelte och 0–2 (89) Sebastian Sandlund

Hörnor: 1–2

Domare: Robin Andersson

Publik: 

Det återstår att se om Axel Näsholm blir kvar i Gefle IF nästa säsong.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x