1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Ännu en seger för Sandviken som trots stark höst slutar sexa: ”Poängen borde räcka längre”

4 min läsning

Nytt mål ifrån Leo Englund när Sandviken avslutade säsongen med en seger. FOTO: Mikael Nord

Sandvikens IF har stått för en stark höst med massvis av segrar och inspelade poäng. Totalt landar man på 57 poäng, en siffra som förra säsongen räckte till en kvalplats men som denna säsong bara ger en sjätteplats. Vi plockar betydligt mer poäng denna säsong, säger målkungen Leo Englund.

Säsongen blev inte som någon hade kunnat förutspå eller ens tänka sig. Först sköts seriestarten upp och sedan fick inte heller några träningsmatcher spelas. Detta gjorde att förutsättningarna när serierna väl drog igång inte var bästa möjliga.

– Men det var lika för alla lag, även om det såklart inte var optimalt. Det var väldigt speciellt att starta en säsong utan några träningsmatcher innan. Det tog ett tag innan man var tillbaka och vi som lag hade det lite kämpigt under inledningen, säger Englund.

Även skyttekungen själv hade problem under inledningen och det tog ett antal omgångar innan han verkligen hittade målet på riktigt. Men när han väl gjorde det bidrog det även till att hela laget vaknade till liv och faktum är att Sandvikens IF under den andra halvan av säsongen bara är besegrade av Vasalund sett till antalet inkasserade poäng.

– Vi har varit otroligt starka under hösten och plockat väldigt mycket poäng. Det tog som sagt ett tag för oss att komma igång. Vi hade en lite kämpig inledning och en period efter uppehållet där vi kryssade lite för många matcher. Annars hade det här kunnat räcka långt.

MISSA INTE: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Täby FK – Sandvikens IF)

Förra säsongen slutade SIF på en sjunde plats, med 43 inspelade poäng. Den här märkliga säsongen avancerar man endast en placering, men plockar samtidigt hela 14 mer poäng, alltså 57 stycken totalt.

Den siffran skulle förra säsongen räckt till en andraplats och därmed chans till uppflyttning via kvalspel. Den här säsongen räcker det bara till en sjätteplats med fem andra lag över sig. Något som visar på skillnaderna mellan botten- och topplagen.

– Vi plockar betydligt mer poäng denna säsong och poängen borde räcka längre än vad de gör för oss. Poängmässigt känns det därför ganska bra, men placeringen blir såklart en besvikelse eftersom det inte blir särskilt mycket bättre än förra säsongen.

Hur kändes det annars att spela match vid första advent?

– Väldigt annorlunda eftersom att det vid vanliga säsonger brukar vara klart för nästan en månad sedan. Oavsett vilken av våra serier det handlar om. Det har varit speciellt men samtidigt ganska roligt. Annars hade vi bara tränat under dessa veckor.

Tobias Johansson (till vänster) och Leo Englund (till höger) stod både för fina insatser när Sandviken besegrade Täby under söndagen.
FOTO: Mikael Nord

Det blev också ett fint avslut på säsongen för Leo Englund och hans lag. Naeem Mohammed kunde ge laget ledningen efter nästan 20 minuters spel och när den andra halvleken var igång nickade Herman Johansson in tvåan.

Täby FK hade inte heller särskilt mycket att spela om eftersom man med allra största sannolikhet redan hade säkrat nytt kontrakt innan matchen. Något som gjorde matchen ganska ointressant utifrån tabelläget.

– Jag tycker det är en match där vi inte gör den bästa insatsen för den här säsongen. Under vissa perioder slarvar vi ganska mycket med vårt eget passningsspel, vilket gör att vi tvingas försvara ganska mycket. Men med det sagt lyckas vi skapa ganska mycket lägen och släpper till väldigt lite.

LÄS OCKSÅ: Betydelselös match när SIF-herrarna avslutar säsongen – men bästa laget ska spela: ”Har vi chans att vinna ska vi försöka göra det”

Leo Englund fick själv avsluta säsongen med att sätta dit det avgörande tredje målet som alltså innebär en 3-0-ledning. Detta på ett mycket elegant sätt som totalt blev det 17:e för säsongen, där hela sex stycken kommit på straff.

– Det kändes hyfsat för egen del, inte mer eller mindre. Jag hade ett läge under första halvlek som borde suttit. Vi gör en bra match där uppe och skapar många farliga chanser, som vi kanske skulle kunnat utnyttja bättre. Mitt mål kommer ifrån en passning centralt som är väldigt bra. Jag gör en skottfint och försöker få in bollen högt, vilket fungerade idag, säger SIF:s skyttekung som landar på en sjätteplats i den totala skytteligan.

MATCHFAKTA:

Täby FK Sandvikens IF

Målen: 0–1 (19) Naeem Mohammed, 0–2 (69) Herman Johansson och 0–3 (88) Leo Englund

Domare: Ozan Camlibel

Publik:

Leo Englund åker hem till Skellefteå under vinterledigheten.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x