1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Säsongssummering)

4 min läsning

Ännu en fotbollssäsong har passerat och trots sena seriestarter blev det trots allt en hel del fotbollsmatcher. Totalt blev det hela 31 texter under rubriken ”HUGOS TRE UPP OCH EN NED”, frågan är dock vilken spelare som fick flest tummar upp. Här kommer hela årets sammanställning!

Av alla dessa 31 texter var 22 om 1882-Bloggens stora fokusområden, Gefle IF:s dam- och herrlag. Totalt blev det 18 texter av herrlagets totalt 30 matcher och fyra texter av damlagets totalt elva matcher.

Med det kan vi konstatera att 66 uppåtpekande tummar har delats ut till spelarna som ansetts gjort bra insatser under matcherna. Den stora frågan blir därför vilken av spelarna som fått flest tummar upp.

DAM

ÅRETS TRE ÄR:

3. Lovisa Lennartsson (1)

Kom in som en av lagets stora stjärnor med erfarenhet ifrån landets bästa nivå. Hade kanske lite svårt att få ut hela sitt register när övriga laget inte presterade som väntat. Lovisa Lennartsson har under hela säsongen varit en av lagets viktigaste spelare med sin fina rörlighet, löpstarka och framför allt teknik. Om hon blir kvar återstår att se, men risken för en flytt känns ganska stor.

En riktig bolltrollare är vad hon är, Lovisa Lennartsson.
FOTO: Jens Carlsson

2. Lee Winroth (2)

Lagets stora ledare, utan tvekan. Hon bar kanske inte kaptensbindeln under alla matcher, men hon var utan tvekan den stora kaptenen. Dessutom besitter hon fotbollskunskaper som är väldigt fina, där hon både har kvalitéer som en defensiv mittfältare och en offensiv spelare. Vänsterfoten var troligen seriens bästa och det känns inte alls konstigt att SDFF värvar Winroth när man nästa år ska spela Elitettan.

Lagets stora ledare, både på och utanför planen, Lee Winroth.
FOTO: Jens Carlsson

1. Karin Weinacht (3)

Imponerade även förra säsongen, men gömdes något bakom andra namn som gjorde det bra. Men när flera spetsspelare lämnade Gefle IF:s damer inför årets säsong fick Karin Weinacht kliva in och ta över rollen som den riktiga poängspelaren. Ganska tunn, men ändå stark och väldigt snabb. Två fina fötter och ett bra skott som gav fem fullträffar, vilket gjorde henne till GIF:s skyttedrottning. Tyvärr lämnat för seriekonkurrenten och rivalen Sandvikens IF inför nästa säsong.

Karin Weinacht ska spela med Sandvikens IF nästa säsong.
FOTO: Jens Carlsson

Övriga spelare med tummar upp under året:

4. Linnea Löfstrand (1)

5. Maja Westling (1)

6. Mathilda Haglund Bratt (1)

HERR:

ÅRETS TRE ÄR:

3. Erik Granat (5)

Dyker ganska överraskande upp på en tredjeplats när alla listor summeras. Vid fem tillfällen har han dykt upp på listan och nästan samtliga har varit under hösten. Har fått en del kritik och har ärligt talat kanske inte motsvarat förväntningarna många hade. Men faktum är att Granat har stått för fem assist och nätat fyra gånger. Har dessutom slitit mycket utan att det synts, till exempel med många meters djupledslöpningar.

Kritiserad men ändå totaltrea, Erik Granat.
FOTO: Jens Carlsson

2. Amadou Kalabane (7)

Förra årets totaletta finns återigen högt upp när årets säsong summerats. Amadou Kalabane tog tillsammans med Kevin Persson ett stort ansvar när Axel Norén såldes under sommaren. Med sin stora och starka kropp har han utnyttjat storleken på bästa sätt. Är dessutom flexibel och kan spela på både mitten och backlinjen. ”Yaya” har varit med på listorna lika många gånger som årets totala vinnare, men har dock placerat sig sämre på dessa än vad vinnaren gjort.

Amadou Kalabane har slagit sina fina krisbolaget ett antal gånger den här fotbollssäsongen.
FOTO: Jens Carlsson

1. Isac Lidberg (7)

Årets stora succéspelare Isac Lidberg har varit med på nästan varannan lista och har på dessa placerat sig oerhört bra. Av hans sju tummar upp har han hela tre gånger varit högst upp på listan. Han har vunnit matcher och tagit poäng åt sitt lag på helt egen hand. Han är bästa målskytt sedan Daniel ”Sulan” Westlin 2000 sköt in hela 21 mål. Lidberg landade till slut på 19 fullträffar, där vissa var några riktiga klassavslut.

Ett fruktat skott besitter han verkligen, Isac Lidberg.
FOTO: Jens Carlsson

Övriga spelare med tummar upp under året:

4. Kevin Persson (4)

5. Jacob Hjelte (4)

6. Tim Markström (4)

7. Iu Ranera (3)

8. Tshutshu Tshakasua (3)

9. Albin Lohikangas (2)

10. Axel Norén (2)

11. Nisse Nilsson (2)

12. Sebastian Sandlund (2)

13. Axel Näsholm (1)

14. Adrian Bjelkendal Haaranen (1)

15. Nisse Eriksson (1)

(Notera också att spelarna alltså är placerade över hur många gånger man fått en tumme upp under årets säsong. Har spelare fått lika många placeras de efter vilken/vilka placeringar man fått vid texterna. Om det är lika även där placeras man efter antalet spelade matcher, där en spelare med färre spelade matcher placeras högre på listan)

1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x