1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

KLART: Pelle Olsson lämnar Sandvikens IF – allsvenska nykomlingen nästa klubb

3 min läsning

Pelle Olsson är klar för Halmstad BK. FOTO: Jens Carlsson

Pelle Olsson har tränat Sandvikens IF under drygt tre säsonger men trots kontrakt blir han inte kvar nästa säsong. Det står klart att 57-åringen lämnar klubben för att bli en del av Halmstad BK:s ledarstab nästkommande säsong. – Det känns väldigt bra, säger han till HBK:s hemsida.

Pelle Olsson är mest känd ifrån sin långa tränarkarriär inom Gefle IF där han under flertalet säsonger höll klubben kvar som ett allsvenskt lag trots sämre resurser. Efter det har han även tränat Djurgårdens IF och AFC Eskilstuna.

Sedan hösten 2017 har Olsson varit huvudtränare och ansvarig för Sandvikens IF:s herrverksamhet. För ungefär ett år sedan förlängde han sitt kontrakt med ytterligare tre säsonger, ett kontrakt som med detta alltså bryts.

– Då Pelle haft möjlighet att bryta sitt avtal för jobb på högre nivå och han nu fått just den möjligheten väljer han att lämna över stafettpinnen för att själv ta sig an en roll i Halmstad BK som åter klivit upp i högsta serien, skriver Sandvikens IF på sin hemsida.

LÄS OCKSÅ: Betydelselös match när SIF-herrarna avslutar säsongen – men bästa laget ska spela: ”Har vi chans att vinna ska vi försöka göra det”

Pelle Olsson har själv en bakgrund som spelare hos Halmstad BK under åren 1986-1987 där han gjorde en hel del mål. Under kvällen stod det alltså klart att han gör en comeback när klubben nästa år spelar allsvensk fotboll igen.

– Det ska bli roligt att komma tillbaka och att få jobba tillsammans med Magnus (Haglund). Under min tränarkarriär har jag några gånger varit på gång tillbaka, men nu trodde jag inte längre att det skulle bli av. Men det öppnade upp sig och det känns väldigt bra, säger Olsson till Halmstads hemsida.

Det är dock inte som huvudtränare han återvänder till västkusten. Rollen är istället någon typ av assisterande tränare där han främst ska arbeta med scouting och analys. Detta är något han själv ser fram emot:

– Det blir inspirerande med allsvenskan och ska bli kul att få vara med och hjälpa laget. Laget har visat en imponerande stabilitet och kraft som räckte till serieseger, säger han till klubbens hemsida.

MISSA INTE: Ännu en seger för Sandviken som trots stark höst slutar sexa: ”Poängen borde räcka längre”

Vem som tar över och ersätter Pelle Olsson som huvudtränare för Sandvikens IF är ännu oklart. Klubben plockade igår in Martin Falk som ny akademichef och assisterande herrtränare, eftersom att Stefan Lundin lämnar för Östersunds FK som tidigare haft rollerna. Men om det blir Falk eller någon helt annan vill och kan inte SIF:s klubbchef Anders Eriksson svara på.

– Inget är klart, men mer än det går inte att säga, skriver han till 1882-Bloggen.

Vem som tar över SIF återstår att se, kanske blir det Martin Falk?
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x