1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

SIF-kaptenen om tappet av Pelle Olsson, riskerna för en spelarflykt och framtiden: ”Jag är inte chockad”

3 min läsning

Olof Mård väntar med spänning på vem som bli ny huvudtränare. FOTO: Mikael Nord

Pelle Olssons flytt till Halmstad BK har gjort att Sandvikens IF:s saknad av en huvudtränare blivit en het diskussion. Vilken väg ska man gå när en ny tränare ska rekryteras? Hur många spelare lämna? Trots oklarheten är lagkaptenen Olof Mård lugn och trygg inför framtiden. – Vem det än blir kommer det bli bra, säger han.

Det var under tisdagskvällen som allt skedde ganska snabbt. Även om det spekulerats några dagar innan kom det för många som en chock, Pelle Olsson lämnar Sandvikens IF för Halmstads BK.

– Jag är glad för Pelles skull, att han får återvända till den nivån han tidigare varit på och tränat. Det är verkligen välförtjänt och roligt att han får testa på det igen, säger SIF:s lagkapten Olof Mård.

Hur överraskande kom beskedet?

– Alltså, man har varit med ett tag nu och sett spelare och ledare komma och lämna. För mig personligen ringde Pelle och berättade om beslutet. Sedan kom det en text lite senare. Jag är inte chockad, fotbollen har blivit en bransch där människor är runt på olika ställen.

Men det är inte bara Pelle Olsson som lämnar SIF inför nästa säsong. Förra veckan blev det även klart att akademichefen och den assisterande tränaren Stefan Lundin lämnar, även han för allsvenskan men till Östersunds FK.

Relaterat: KLART: Pelle Olsson lämnar Sandvikens IF – allsvenska nykomlingen nästa klubb

Till organisationen har dock SIF-bekanta Martin Falk värvats in, som Stefan Lundins ersättare. Men att båda tränarna lämnat är inte heller det något Olof Mårs ser som någon katastrof, även om det är lite annorlunda.

– Det går inte att gå runt och vara rädd eller orolig. Vi har fått in Martin och det känns jättebra. När någon lämnar blir det även en plats över för någon annan. Jag tror det kan innebära en nytändning vilket personligen känns ganska kittlande.

31-årige Olof Mård har varit tränad av Pelle Olsson, både hos SIF men även GIF.
FOTO: Jens Carlsson

Tror du att det kan finnas en risk att många spelare lämnar?

– Det blir bara spekulationer från min sida, men det är klart att Pelle har haft en stor betydelse eftersom att det är han som värvat spelarna. På den nivån som vi befinner sig på vill även alla spelare högre upp. Självklart kan det här vara en dålig tajming med spelare som har utgående kontrakt, men annars finns det nog inga stora faror.

SIF-kaptenen har själv kontrakt under 2021 och hoppas återse sina lagkompisar efter den vinterledighet man tagit. Den 11 januari drar man igång säsongen 2021 och då hoppas Mård att en huvudtränare är på plats.

– Det här är fortfarande ganska färskt man antagligen arbetar man hårt med att hitta en ersättare. Vem det än blir kommer det bli bra och även om det skulle underlätta med en tränare vid träningsstart är det bättre om det tar tid och blir rätt.

LÄS OCKSÅ: Ännu en seger för Sandviken som trots stark höst slutar sexa: ”Poängen borde räcka längre”

Enligt uppgifter till 1882-Bloggen har runt 15 spelare hos SIF:s herrlag utgående kontrakt. En av dem är anfallaren Emil Bellander som enligt uppgift söker till högre serier. En annan källa säger att SIF-ledningen har eller håller på att diskutera en lösning där Martin Falk blir ny huvudtränare, något klubbchefen Anders Eriksson kommenterar på följande vis:

– Vi kommer att kommunicera ny huvudtränare när vi är klara med det arbetet. Just nu jobbar vi med 3-4 huvudspår och hoppas bli klara snart, vi arbetar hårt för det. Men ingenting är klart än så länge.

Pelle Olssons klubbyte har överraskat många, men inte Olof Mård.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x