1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Officiellt: Martin Falk ny huvudtränare för Sandvikens IF – men värvades in som assisterande: ”Har ett stort förtroende”

3 min läsning

Martin Falk är ny huvudtränare för Sandvikens IF:s herrlag. FOTO: Stisse Åberg, Gefle Dagblad

Han värvades in som assisterande tränare för mindre än en vecka sedan. Idag presenterades han återigen, men denna gång som huvudtränare. Sandvikens IF har gjort klart med Martin Falk som ny herrtränare inför nästa års säsong. – Cirkeln är sluten, säger Falk under presskonferensen.

Redan igår kunde 1882-Bloggen berätta att uppgifter inkommit angående att Martin Falk skulle bli Sandvikens IF:s nya huvudtränare för herrlaget. 13.00 under fredagen höll klubben en pressträff där man också presenterade 25-åringen.

– Jag är glad över att få den här chansen och ser verkligen fram emot framtiden. Cirkeln är sluten efter mina år på andra ställen och det känns bra att bara tillbaka, säger Martin Falk under presskonferensen.

Falk agerade ungdomstränare inom Sandviken för några år sedan men lämnade sedan först för Västerås SK och sedan även för AIK, där han var en del med huvudtränarna för klubben.

Relaterat: KLART: Pelle Olsson lämnar Sandvikens IF – allsvenska nykomlingen nästa klubb

Han har dock alltid följt SIF och enligt klubbens ordförande har man haft dialog under dessa säsonger. Till exempel var det ganska nära en comeback redan förra säsongen, något som aldrig blev av.

– Vi hade en diskussion för ett år sedan där det var på gång. Men det har alltid funnits en kontakt och vi såg en enorm potential redan senast Martin var här hos oss. Det känns bra att vi hittat den här lösningen, säger ordföranden Peter Svensson vid pressträffen.

Sandvikens IF har på bara en vecka blivit av med både den assisterande tränaren Stefan Lundin och huvudtränaren Pelle Olsson, som båda lämnat för allsvenska klubbar. Det var den förstnämnde som Martin Falk först var tilltänkt att ersätta.

– Martin tog vi direkt när Stefan meddelade att han skulle lämna. Även om det fanns en liten magkänsla att Pelle kunde lämna kom det ändå lite överraskande. Det har gått fort men vi kände att vi ville ge Martin chansen och har stort förtroende för honom. Vi kommer ge honom förutsättningarna som krävs, säger Svensson.

MISSA INTE: SIF-kaptenen om tappet av Pelle Olsson, riskerna för en spelarflykt och framtiden: ”Jag är inte chockad”

Det är en märkbar skillnad mellan den tidigare och den nya SIF-tränaren. Inte bara åldersmässigt där det skiljer drygt 30 år, utan även spelmässigt. SIF-herrarna har varit förknippade med en 4-4-2 med ett kollektivt försvarsspel och ett tungt och starkt anfallsspel. Men det kommer bli ändringar, menar Martin Falk:

– Det kommer bli förändringar, redan ifrån första träningen. Min syn och tanke är att vi ska styra matcherna och driva processen ute på planen. Samtidigt får det nog inte bli för stora förändringar på kort tid, utan det måste komma med rätt takt.

Vem som blir assisterande tränare till Falk återstår att se, men förhoppningen är att någon ska vara på plats när man drar igång träningen elva dagar in på nästa år. Fram tills dess blir den stora processen att börja sätta truppen, där 1882-Bloggen har uppgifter på att fler än 15 spelare kan sitta på utgående avtal.

– Jag har sett matcher ifrån årets säsong och ser en stor potential med truppen. Det finns dock spelare med utgående avtal och vi kommer arbeta mycket med att både förlänga, men även plocka in spelare utifrån, säger Falk.

Mer än 30 år skiljer Pelle Olsson och Martin Falk.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x