1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Förlängningar närmar sig för Gefle IF – som hoppas få saker klart den här veckan: ”Detaljer kvar att förhandla”

4 min läsning

Gefle IF:s herrar har tagit ledigt efter en minst sagt märklig säsong. Flertalet spelare har utgående kontrakt vid årsskiftet och ännu har klubben inte förlängt med några spelare, men enligt Mikael Bengtsson kan det vara nära. Det är närmare än för en vecka sedan, säger han.

Säsongen avslutade man genom att besegra Nyköpings BIS med 2-0 och därmed sluta på en sjundeplats. En säsong som sportsligt var ett steg framåt men som annars blev oerhört annorlunda på grund av pandemin.

MISSA INTE: SILLY-SEASON 2020/2021: ”Senaste nytt om Gefle IF”

Efter matchen gick spelartruppen på ledighet. Men för ledarstaben och framför allt Mikael Bengtsson återstår en hel arbete. Årets trupp innehåller hel tio spelare med utgående kontrakt, något som har och kommer innebära många telefonsamtal med förhandlingar.

– Jag åkte hem tidigare under veckan eftersom att det mesta av arbetet går lika bra att göra hemifrån. Det är en hel del att göra kan man säga. Jag laddade min hörlurar tidigare idag, några timmar senare är det slut på batteriet. Det har varit några samtal, säger GIF-coachen.

Vad är det du arbetar med för tillfället?

– Främst är det förhandlingar med spelarna och framför allt genom deras agenter. Sedan gäller det att få ihop budgeten för att kunna genomföra det vi skulle vilja göra. Det är ett pussel som gäller att få ihop.

Till skillnad från klubbens damlag har man fortfarande inte förlängt några kontrakt. Tio spelares kontrakt går alltså ut och några av dessa är Sebastian Sandlund, Amadou Kalabane och Axel Näsholm, som alla har pratat med 1882-Bloggen om sina framtidstankar.

LÄS OCKSÅ: Sista matchen för säsongen – då kan flera spelare göra sin sista GIF-match: ”Mina spetskvalitéer håller för högre nivåer”

Mikael Bengtsson har tidigare berättat om att huvudfokuset är att förlänga med nuvarande spelare innan man värvat in nya. Dialogerna mellan klubben och spelarna har också tagit stora kliv framåt den senaste tiden och Bengtssons förhoppning är att få något klart den här veckan.

– Det är närmare än för en vecka sedan, både med spelare som vi hoppas förlänga med och med spelare som ser ut att lämna. Men det finns inga spelare som vi har gjort klart med men med några är det bara detaljer kvar att förhandla. Jag hoppas att någonting är klart innan veckans slut, säger han och fortsätter berätta om antalet spelare han vill ska stanna:

– Jag kan inte säga något direkt antal men förhoppningen är att behålla majoriteten av spelarna. Det handlar mycket om kostnader. Sportsligt är det många som är nöjda, men mycket handlar om ekonomin. Vi kommer att satsa på att bli bättre nästa säsong och hoppas att spelarna vill vara med och ta nästa steg.

Har det inkommit några bud ifrån klubbar som vill värva spelare ifrån er?

– Nej, inga konkreta och seriösa bud från andra klubbar. Det är ganska tyst hittills, men det beror nog på att serierna över oss avslutade sina säsonger väldigt nyligen. Troligtvis kommer klubbarna där att börja leta spelare från och med nu.

Hur ser läget ut med eventuella nyförvärv – har ni något på gång?

– Vi har tagit kontakt med vissa och uttryckt ett intresse, mycket för att öppna upp dörrar om det blir aktuellt. Det gäller att vi har olika planer för vad vi ska göra. Lyckas vi behålla många spelare kan vi enbart rikta in oss på att värva spets. Förlorar vi många behöver vi istället värva in ersättare istället för dem.

Uppgifter som nådde 1882-Bloggen under onsdagen gjorde gällande att Söderhamns FF:s målvakt Andreas Molin ska vara nära en övergång till Gefle IF, men det är något som Mikael Bengtsson slår ifrån sig direkt.

– Det här är en anledning till varför rykten är väldigt intressanta. Vad som nått mig är det inte alls aktuellt. Vi har två stycken målvakter under kontrakt och dessutom 1-2 stycken som tillhör vår akademi och ser väldigt spännande ut, säger GIF-coachen som avslutar med att berätta vad man söker för nya spelare:

– Mycket beror på vilka spelare som stannar kvar hos oss. Jag har tidigare berättat att vi skulle vilja få in spelare med lite mer rutin. Men idag är det svårt att säga exakt vad vi söker, eftersom vi fortfarande förhandlar med många spelare. Det skulle vara skönt om mycket var på plats redan innan vinterledigheten.

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Ström
2 months ago

Bra text som vanligt Hugo!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x