1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Lohikangas förlänger med Gefle – nobbade erbjudanden högre upp: ”Vi har börjat bygga något”

4 min läsning

Albin Lohikangas blir första GIF-spelare att förlänga inför nästa års säsong. FOTO: Jens Carlsson

Det har spekulerats om några olika klubbar men huvudpersonen har hela tiden tagit det hela med ett stort lugn. Under lördagseftermiddagen kom glädjebeskedet för alla GIF-supportrar, nämligen att Albin Lohikangas förlänger sitt kontrakt. – Det har funnits intresse ifrån olika håll, säger han.

Efter att han först varit på kalas och sedan spelat paddel med kompisarna får 1882-Bloggen till sist tag på dagens huvudperson inom GIF-kretsarna, Albin Lohikangas.

Rekommenderat: Förlängningar närmar sig för Gefle IF – som hoppas få saker klart den här veckan: ”Detaljer kvar att förhandla”

22-åringen har tillhört a-laget sedan 2016 när han även debuterade som en allsvensk fotbollsspelare. Sedan dess har han varit GIF-trogen, något han kommer att vara även nästa säsong.

– Det känns väldigt bra att det är helt klart. Jag är både glad och nöjd över att spela här även nästa säsong. Årets säsong har varit rolig och förhoppningsvis kan vi fortsätta på det, säger han.

Vad var det som fick dig att förlänga?

– Micke (Bengtsson, huvudtränare) och Mehmet (Bakir, assisterande) har gjort ett mycket bra arbete den här säsongen. Det har verkligen varit skitkul att spela. Jag själv känner en utveckling och det har varit viktigt för mig när det här beslutet skulle tas.

Efter förra årets säsong förlängde Lohikangas sitt kontrakt med ytterligare en säsong. Under årets säsong har han varit given i startelvan där han oftast haft en offensiv roll på vänsterkanten.

LÄS OCKSÅ: Allsvenska rykten för Geflespelaren som är tillbaka från avstängning och gör sig redo för nytt derby: ”Roligt att det finns intresse”

Spelat han visat upp har inte heller gått obemärkt. Under hösten fanns uppgifter på ett intresse ifrån Östersunds FK och bara för några dagar sedan var det istället GIF Sundsvall som ansågs vara ute efter ”Lohi” Enligt uppgifter till 1882-Bloggen har även IFK Värnamo varit ute intresserat.

– Det har funnits intresse ifrån olika håll, men det där har mina rådgivare skött. Jag vet att det var några klubbar i Superettan men det var inget som lockade mer än att stanna. Det är roligt att det finns intresse, det blir ett bevis på att man tagit steg.

Han har ryktats till både Östersunds FK och GIF Sundsvall.
FOTO: Jens Carlsson

Hur ser du på nästa säsong – ännu är du ensam att förlänga?

– Ja, förhoppningsvis blir det fler än mig som väljer att förlänga. Jag litar på att klubben kommer att sköta det där bra. Det blir en spännande säsong som väntar. Vi har börjat bygga något och min egen tro är att det kommer bli ännu bättre nästa säsong.

Kontraktet är skriver 1+1, där det alltså finns option på fortsättning efter nästa års säsong. En kontraktslängd som Albin Lohikangas menar är en önskan ifrån både honom själv, men även klubben.

– Det känns som en bra längd eftersom båda parter har möjlighet att välja lite efter nästa säsong. En bra lösning som passade både mig och klubben väldigt bra. Jag ser fram emot nästa säsong väldigt mycket.

MISSA INTE: SILLY-SEASON 2020/2021: ”Senaste nytt om Gefle IF”

Mikael Bengtsson är nöjd med förlängningen, som alltså är den första och enda hittills. Till klubbens hemsida beskriver han förlängningens betydelse på följande sätt:

– Att Albin förlänger med två år till betyder extremt mycket för vårt bygge både på och utanför planen. ”Lohi” är en spelare som under året tagit stora steg i sin utveckling vilket han inte minst visat genom att vinna den interna assistligan från sin vänsterbacksposition. Albin bidrar också väldigt mycket till det klimat vi vill ha i laget och föreningen med sin positiva och ödmjuka personlighet. Jag är övertygad om att Albin kommer fortsätta utvecklas hos oss och hjälpa laget än mer under 2021!

Gefle IF:s tränare Mikael Bengtsson är nöjd att förlänga med Lohikangas.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x