1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Mittfältsstjärnan förlänger med Gefle – trots att radarpartnern lämnat: ”Hade gärna spelat med henne”

4 min läsning

Gefle IF får behålla sin mittfältsstjärna Lovisa Lennartsson även nästa säsong. FOTO: Jens Carlsson

Det har sedan säsongens slut varit oklart hur framtiden blir för Lovisa Lennartsson som var en av Gefle IF:s bästa spelare den här säsongen. Men det står nu klart att klubben kommit överens med nyckelspelaren om ännu en säsong. – Jag tror på en bättre säsong nästa år, säger Lennartsson till 1882-Bloggen.

Förväntningarna var höga med tanke på meritlistan. Trots åldern på 22 år har Lovisa Lennartsson erfarenheter ifrån landets högsta nivå högsta och när hon anlände till Gefle IF inför årets säsong var det direkt ifrån Kvarnsvedens IK och Elitettan, där det blev 15 matcher och två fullträffar 2019.

MISSA INTE: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Säsongssummering)

Flytten innebar också att hon återförenades med kompisen Lee Winroth, som även hon har en bakgrund hos Kvarnsvedens IK sedan tidigare. Vad som sedan händer är en redan känd historia. Med mindre än en vecka till seriestart lämnar tränaren Sara Frykland och under hela det korta seriespelet placeras laget, som tippades tillhöra toppen, alltjämt vid tabellens bottenplatser.

– Det har varit en väldigt rörig säsong, med allt ifrån tränarbytet till resultaten. För min egen del blev det inte som förväntat. Jag fick spela på ovana positioner fram till slutet av säsongen när det började kännas bättre, säger Lovisa Lennartsson.

Kontraktet säkrades när serien skulle avslutas och efteråt var det vilda glädjescener. Men sedan dess har det även varit väldigt tyst kring Lovisa Lennartsson och hennes framtid som fotbollsspelare.

LÄS OCKSÅ: GIF-truppen börjar ta form med spelarförlängningar – men stjärnduon är osäker: ”Har fått ett annat erbjudande”

Klart är att 22-åringen var en av Gefles bästa spelare under säsongen, något som även uppmärksammades när 1882-Bloggen för en tid sedan summerade säsongens alla ”HUGOS TRE UPP OCH EN NED-texter”. Totalt startade hon alla matcher förutom en där hon var avstängd.

– Efter säsongen har det varit mycket funderingar på vilken som skulle bli tränare. Jag har pratat med klubben och det har varit lite andra saker att reda ut innan det gick att göra klart något. Till exempel kommer det bli fortsatt pendlande för mig på grund av mitt studerande.

Hur känns det när allt är klart?

– Det känns bra att det är klart och att man kan börja fokusera på nästa säsong. Jag tror på en bättre säsong nästa år, även om det är tidigt att säga mer. Det finns potential att utvecklas här och det känns spännande med Jonas (Andersson, ny huvudtränare) inför nästa säsong, säger Lennartsson som enligt henne själv inte hade några andra konkreta erbjudanden.

En riktig bolltrollare, Lovisa Lennartsson, här under höstträning.
FOTO: Jens Carlsson

Har du hunnit prata med din nya huvudtränare än?

– Ja, vi har pratat och mina intryck är väldigt bra. Jag har sett hans meritlista som tidigare tränare här i klubben och både hur han ser på fotboll och hur han vill spela mig känns väldigt bra. Det kommer bli viktigt för oss att få en tydlighet med samma tränare under hela säsongen.

Återföreningen med Lee Winroth var en viktig del när Lovisa Lennartsson beslutade sig för att välja GIF inför årets säsong. För bara någon vecka sedan blev det klart att Winroth lämnar klubben för att flytta till SDFF.

LÄS OCKSÅ: Tunga tappet för Gefle IF – Winroth lämnar för Elitettan och SDFF: ”Skräckblandad förtjusning”

Flytten gjorde att många trodde att även Lovisa Lennartsson skulle lämna klubben. Därför kommer dagens förlängning lite som en överraskning för många. Huvudpersonen berättar själv om hur tankarna gick när radarpartnern lämnade:

– Det påverkade mig och mitt beslut mycket eftersom hon hade en stor betydelse att man kom hit ifrån första början. Jag hade nog bestämt mig för en förlängning tidigare annars, om inte hon lämnat. Jag hade gärna spelat med henne mer men det är bra att hon tog chansen.

Rekommenderat: Efter turbulenta säsongen – tidigare herrtränaren blir nya huvudtränare för Gefle: ”Känns som att komma hem igen”

Laget har en vinterledighet innan man drar igång träningarna under inledningen av 2021, med GIF-bekanta Jonas Andersson som huvudtränare. Hittills har laget bara nio spelare under kontrakt, men det är inte något Lennartsson oroas över.

– Vi kommer få ihop en bra trupp och förhoppningsvis börjar det komma några ytterligare spelare snart, men det där är upp till klubben att sköta. Kan vi få en riktig försäsong där vi får tid att spela ihop oss har vi en riktigt fin chans till en bra säsong.

Efter en säsong tillsammans skiljs stjärnduon, Lennartsson & Winroth.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x