1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Speltiden blev för liten för Berggren – som lämnar GIF och skriver på för SAIK: ”Jag behöver speltid”

4 min läsning

Måns Berggren lämnar Gefle IF för Sandvikens AIK. FOTO: Jens Carlsson

Speltiden blev inte som Måns Berggren hade önskat eller behövt, varken ifjol eller den här säsongen. Tidigare under veckan stod det klart att mittfältaren lämnar klubben och under fredagskvällen meddelade Sandvikens AIK att man kommit överens med 19-åringen. – Det blev en bra lösning, säger han.

Visserligen blev det hela 25 framträdanden under årets seriespel. Men kollar man mer noga är det endast tre stycken av dessa som är starter. 2019 blev det 19 matcher varav en ifrån start.

Under sommaren var han nära att lånas ut till Kvarnsvedens IK, en övergång som avbröts vid sista stund. Men med ett utgående kontrakt bestämde sig till sists Måns Berggren för att lämna GIF för mer speltid.

– Det var en önskan ifrån mig, för att få spela fler matcher. Jag hade ett kontrakt som gick ut och ser det som en ganska naturlig flytt. Under sommaren var det nära en utlåning som aldrig blev av, därför känns det bra att det här är klart, säger Berggren.

MISSA INTE: SILLY-SEASON 2020/2021: ”Senaste nytt om Gefle IF”

Division 2-nykomlingen till nästa säsong, Sandvikens AIK. blir nästa klubb. En ganska naturlig och väntad övergång sett till både det geografiska laget och serietillhörigheten. Berggren menar dock att det fanns andra erbjudanden.

– Jag hade kontakt med en del klubbar där något var ifrån Ettan, men det gör mig rädd att hamna vid samma situation. Jag behöver speltid och när Eldar (Abdulic, tränare för SAIK) berätta vad han ville kändes det väldigt bra. Han och klubben tror på mig och samtidigt ligger det nära. Det blev en bra lösning.

Hur har dialogen med Gefle IF och Mikael Bengtsson gått?

– Vi har väl båda varit överens om att inte vilja bryta kontakten helt. Micke har sagt att han gärna vill se mig på träningarna någon gång i veckan. Detta för att fortsätta hålla koll på mig, men även garantera en bra miljö.

Mikael Bengtsson vill träna Måns Berggren även om han inte tillhör GIF.
FOTO: Jens Carlsson

Har du förtjänat mer speltid än du fått under dessa två GIF-säsonger?

– Svårt att säga, det har varit upp till Micke att sätta laget den här säsongen. Min bästa version som fotbollsspelare hade varit värd mer. Jag har inte varit det under den här säsongen men hoppas kunna bli tack vare det här bytet, säger Måns Berggren som beskriver sina två a-lagssäsonger på följande sätt:

– Jag tränade mycket med med a-laget under sista halvåret av 2018 och när laget åkte ur blev min egen förhoppning att spela mycket under förra säsongen. Det var kanske lite naivt av mig som 17-18-åring. Jag fick problem med fötterna när serien skulle dra igång och blev frustrerad när det inte blev speltiden som önskades. Den här säsongen blev det lite samma situation, med mycket bänk och inhopp. Jag har känt en press vid varje inhopp, att behöva prestera på topp för att få spela mer, det har varit tufft men lärorikt.

Men nästa säsong ändras troligen rollen för den tidigare GIF-spelaren Hasse Berggrens son som väntas få en viktig och bärande roll för SAIK, detta är åtminstone något han själv både hoppas och tror:

– Jag vill trots allt vara ödmjuk och inte tro att det är någon enkel lek bara för att man själv kommer uppifrån. Det gäller att göra arbetet som behövs och framför allt spela matcher för att komma upp till min rätta nivå.

LÄS OCKSÅ: Första nyförvärvet på plats – mittback klar för Gefle IF: ”Känns stort att skriva på”

Sandvikens AIK:s tränare Eldar Abdulic är mycket nöjd med värvningen och beskriver sitt nyförvärv som en spelfördelare. Han hävdar dock att ännu fler spelare ska in, men att dessa ska tillföra spets till laget.

– Jag pratade med Måns och Gefle IF, fick bådas syn på min idé och därefter blev det en ganska naturlig övergång. Jag tror på honom både för 2021 hos oss men förväntar mig också att han kommer att nå långt i sin karriär som fotbollsspelare, den potentialen har han. För mig är han en innermittfältare som ska hålla mycket boll rättvänd för att starta igång sitt lags anfall.

– Vår trupp är stark redan nu, och de spelare som vi tar in ska höja truppens kvalitet, passa in som människor och fotbollsspelare. De ska ha en ambition med sin fotboll. Det går att förvänta sig att några spelare till kommer att presenteras innan tävlingssäsongen drar igång.

Eldar Abdulic ser fram emot att se sitt nyförvärv i sitt lag.
FOTO: Michaela Persson och Ida Hägglund

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x