1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Lagkaptenen förlänger kontraktet – trots intresse från högre serier: ”Klubben berör många”

5 min läsning

GIF-kaptenen är nästa spelare att förlänga sitt kontrakt. FOTO: Jens Carlsson

Framtidsfrågan är något Sebastian Sandlund funderat över länge. Erbjudanden har kommit högre upp och han har haft en livssituation att få ihop. Men lagom till julafton förlänger nu GIF-kaptenen kontraktet. – Det känns skönt att beslutet är taget, säger han.

För en dryg månad sedan mötte 1882-Bloggen upp en delad Sebastian Sandlund på Gavlevallen, där han berättade om intresse högre upp, ett livspussel att lägga men även om sin stora kärlek han byggt upp till Gefle IF.

Idag kom beskedet som många hade slutat tro på nämligen att GIF-kaptenen förlänger sitt kontrakt med klubben. När vi når 23-åringen är han märkbart lättad av att allt är påskrivet och klart.

– Det känns skönt att beslutet är taget och att allt är klart. Jag tycker det känns väldigt bra att fortsätta på det som börjats byggas upp den här säsongen. Det är verkligen roligt, säger han och beskriver processen som varit:

– Jag har pratat mycket med Micke (Bengtsson) och vi började diskutera detta redan innan säsongens slut. Han har varit klockren att prata med under den här tiden. Jag har haft ett livspussel att försöka få ihop och har efter säsongen varit både i Luleå (där han kommer ifrån) och Uppsala (där flickvännen bor) men känt en saknad till Gävle och Gefle IF.

Sandlund värvades in av Poya Asbaghi under sommaren 2017, men anslöt till klubben inför säsongen därpå. Totalt står han noterad för 69 tävlingsmatcher för klubben och har blivit till en riktig publikfavorit tack vare sitt lugna och kontrollerade spel på mittfältet.

LÄS OCKSÅ: Utgående kontrakt och bänkad senast – här är GIF-kaptenens ord om sin egen situation: ”Har en livssituation att ta hänsyn till”

Förra säsongen räddade han klubben kvar genom att göra det avgörande målet mot Sollentuna FK när serien avgjordes. Mittfältsmotorn själv beskriver sin egen kärlek till Gefle IF som något som vuxit sig starkare och starkare med tiden.

– Den har byggt upp succesivt under dessa säsonger. Första året var min roll inte särskilt stor, men med tiden har den vuxit och efter att man blev lagkapten har man verkligen fått en förståelse för vad klubben verkligen gör och betyder. Klubben berör många och betyder mycket för hela staden.

Hur såg det ut med andra erbjudanden?

– Jag har haft lite intresse ifrån lag högre upp, vilket såklart är roligt. Men när man väl landade i beslutet och tänkte efter blev det klart för mig. Jag vill vara med på det som startats, säger Sandlund som skrivit på ett kontrakt över ytterligare en säsong.

Sebastian Sandlund stannar hos Gefle IF ytterligare en säsong.
FOTO: Jens Carlsson

Mikael Bengtsson är även han nöjd med förlängningen och menar att årets vändning på det sportsliga planet varit viktigt för att behålla lagkaptenen. Men även att processen varit ganska lång och att 23-åringen själv varit den som dragit ut på tiden för att noggrant tänka över beslutet.

– Processen startade tidigt, för snart två månader sedan. Han hade en social situation att ta hänsyn till och tänka över, det är väl egentligen det som gjort att det har tagit ett tag. Jag tror att det känns bra för honom att vara med på den här resan som vi startat, framför allt eftersom han har varit med när det gått tungt för klubben.

– Det känns väldigt bra att förlänga med honom eftersom det är en spelare som varit här under ett antal säsonger och som verkligen börjat känna något för klubben. Det är viktigt att vi får bilda oss en kontinuitet, säger Bengtsson.

Det spekuleras om att en stor nyhet ska släppas den här veckan och ett namn som nämnts är Leo Englund som brutit sitt kontrakt med Sandvikens IF – vad har du för kommentar om det?

– Att det ska ske någon stor nyhet har inte kommit ifrån någon ifrån klubben och därför skulle det intressant att veta vem som spridit det. Leo har brutit med SIF och vi kollar alltid på spelare som kan vara intressanta. Jag kan inte säga så mycket mer än det idag.

– Den här perioden är som en cirkus och nästan allt kan hända. Jag tar inte ledigt än utan kommer fortsätta arbeta fram till julafton. Det är inte omöjligt att det kommer hända fler saker innan dess.

Rekommenderat: SILLY-SEASON 2020/2021: ”Senaste nytt om Gefle IF”

29-åriga anfallaren Leo Englund, som stod för 18 fullträffar den här säsongen, har för Gefle Dagblad kommenterat ryktet om att han ska vara aktuell för en övergång till Gefle IF, där han väljer att säga följande:

– Jag har överhuvudtaget inte något klart, det var ju bara i helgen som jag lämnade besked till SIF. Min agent ska precis börja plocka in alternativ, så får vi se sedan. Jag kan inte säga något vare sig om GIF eller något annat lag just nu eftersom jag inte vet något mer.

– Självklart vill jag spela så högt som möjligt, men ett division 1-lag som vill uppåt kan absolut vara ett lika aktuellt alternativ som ett lag i superettan. Det viktigaste för mig är att det känns bra i magen.

Leo Englund (till vänter) och Albin Lohikangas (till höger) under en av årets derbymatcher mellan GIF och SIF.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x