1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

GIF-ordförandens nya roll som styrelseledamot i Ettan – utesluter inte fortsättning i GIF: ”Kan tänka mig att vara kvar”

4 min läsning

GIF:s ordförande Malin Rogström är invald i Ettanfotbolls styrelse. FOTO: Joakim Dahlbäck/Sveriges Radio

Malin Rogström har ett heltidsarbete, är ordförande för Gefle IF och har familj. Utmaningar är något hon drivs av och därför hoppar hon nu på ännu ett uppdrag, nämligen som styrelseledamot i Ettanfotboll. Den här rollen är mycket mindre än mina andra, säger hon.

Sedan sommaren 2017 är hon ordförande för Gefle IF, något hon alltså kombinerar med ett heltidsarbete. Under stunder blir det otroligt mycket arbete och inte särskilt mycket tid med sin egen familj. Av den anledningen kan valet på detta nya uppdrag kännas märkligt.

– Dels kommer den första tiden av detta vara som en liten lärotid eftersom att det är helt nytt. Men samtidigt är den här rollen mycket mindre än mina andra. Det handlar om ett styrelsemöte varje månad och däremellan lite olika arbetsuppgifter, säger Rogström när 1882-Bloggen når henne under onsdagseftermiddagen.

Det nya uppdraget är alltså att sitta i Ettanfotbolls styrelse, alltså serien där hennes eget Gefle IF, men även Sandvikens IF, spelat och spelar nästa år. Hon är en av totalt tre ledamöter som valdes in under ligans årsmöte för en dryg vecka sedan.

LÄS OCKSÅ: Lagkaptenen förlänger kontraktet – trots intresse från högre serier: ”Klubben berör många”

Hon själv beskriver det som en spännande och rolig roll för henne själv, som hon till slut bestämde sig för att hoppa på efter lite funderingar. Men hon menar även att det kan bli en positiv effekt för hela Gefle IF.

– Det handlar om både intresseföreningen med alla klubbar men även om ett bolag som har hand om intäkter och liknande. Jag fick en förfrågan ifrån valberedningen och pratade även med Johan Englund (ordförande för Ettanfotboll) som gav mig en ännu bättre bild.

– Vi har gjort ett bra arbete inom Gefle IF, där vi har ändrat sätt på hur vi styr med styrelsen. Idag har vi olika roller och alla sköter sin del, därför är inte min roll lika styrande som den kanske var under min första tid. Jag tror att det här kan vara bra för Gefle, att vi kommer ännu närmare ligan.

Det återstår att se om Malin Rogström blir kvar på Gavlevallen 2021.
FOTO: Jens Carlsson

Hur påverkas ditt uppdrag inom Gefle IF?

– Fram till årsmötet är min roll ordförande och det kommer inte att förändras någonting. Den här nya rollen är som sagt inte enorm på något sätt. Hur det blir efter årsmötet är omöjligt att svara på idag, men det finns en dialog med valberedningen om detta.

Du har tidigare varit inne på att det kanske är dags att kliva av som ordförande snart, hur går dina tankar om det idag?

– Jag tror inte att man ska sitta på en sådan här roll för länge. Det kan vara bra för klubben att få höra något nytt och få andra synvinklar. Men finns det ett förtroende ifrån medlemmarna är det inte omöjligt för en fortsättning. Jag kan tänka mig att vara kvar ett år till, det finns ingen brådska. Det skulle kännas bra att lämna över det på ett stabilt sätt och det kanske behövs ett år till för det. Beslutet är upp till våra medlemmar och det är otroligt viktigt att alla sluter upp och är delaktiga.

2020 har varit ett otroligt märkligt år och för de allra flesta branscher har det varit extremt tungt ekonomiskt. Gefle IF hade budgeterat med ett publiksnitt på 1000 åskådare, något som aldrig gick på grund av restriktionerna.

LÄS OCKSÅ: Stort ekonomiskt bortfall för Gefle IF när derbymatchen spelas inför nästan tomma läktare: ”Kommer gå miste om ungefär en halv miljon”

Ett stort och tungt bortfall blev derbymatchen mot Sandvikens IF, som bara spelades inför 50 personer mot förra årets succé med 5000 och som därmed blev ett bortfall på ungefär 500 000 kronor. Men trots detta är Malin Rogström oerhört positiv när det gäller ekonomin.

– Jag har inte exakt koll på den senaste prognosen, men med tanke på hur året har varit är läget väldigt glädjande. Tack vare den omfattande analysen under våren, som gjorde att vi ändrade våra planer tidigt, kommer vi att mer eller mindre sluta plus minus noll. Om vi går med ett negativt resultat är det med väldigt små summor. Det känns helt fantastiskt och är en direkt konsekvens av att vi faktiskt är en kristränad organisation.

Under fjolårssäsongen gick Gefle med ett överskott på 547 623 kronor, något som minskade det negativa egna kapitalet till totalt – 1 225 664 kronor.

GIF-fansen kan vara glada över att klubbens ekonomiska situation är mycket bättre än vad det såg ut under våren.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x