1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Granat blir nästa spelare att förlänga – ser positivt på nästa säsong: ”Kommer bli ett spännande år”

4 min läsning

Ännu en spelare förlänger med Gefle IF. denna gång Erik Granat. FOTO: Jens Carlsson

Han värvades in som årets stora stjärna med allsvenska matcher bakom sig. Men när säsongen drog igång var det många som hade hoppats på mer. Det är något Erik Granat vill visa under nästa säsong. Jag har hittat formen, säger 25-åringen till klubbens hemsida.

Det var många som firade när Erik Granat presenterades av Gefle IF inför årets säsong. Inte bara för att han under 2019 var en av seriens bästa mittfältare med till exempel nio fullträffar, utan även för sina totalt 28 allsvenska framträdanden med GIF Sundsvall.

Men när 25-åringen placerades på en ovan position som ytterforward blev det inte riktigt som någon hade tänkt. Det dröjde tio omgångar innan första målet kom och sedan ytterligare 13 matcher tills han blev tvåmålsskytt mot Team TG.

– Jag skulle säga såhär, jag gjorde ett okej år. Varken superbra eller superdålig. Det är som du säger, jag kom till klubben som en ”stjärnvärvning” med allsvensk rutin i mångas ögon och hade direkt höga förväntningar på mig från första träningspasset. Men jag spelade i division ett innan jag kom till Gefle IF av en anledning. Jag kan väl säga att med allt som var under året så hade folk kanske inte riktigt koll på vem jag är som fotbollsspelare utan såg mig mer som ”här kommer en Allsvensk fotbollsspelare”, säger han till GIF:s hemsida och fortsätter:

– Med det sagt tycker jag att jag växlade upp under hösten och känslan är att jag har hittat formen vilket jag tar med mig in på nästa år. Jag fick också en mer central roll under hösten vilket är närmare min naturliga position och så klart var det positivt för min utveckling. Jag och Micke har haft en bra dialog kring detta och meningen är att jag under kommande året kommer spela på en för mig mer naturlig position.

För visst blev det en uppväxling under hösten, både spel- och poängmässigt. Det blev totalt tre mål på de sista åtta omgångarna och ett betydligt bättre spel ifrån en mer bekant roll på det centrala mittfältet.

Rekommenderat: Säsongen har varit strulig – men nu har Granat börjat hitta rätt på mitten: ”Hjälper hela laget”

Trots erbjudanden ifrån främst Superettan kunde också Gefle under onsdagen meddela att man skrivit på ett nytt avtal med Granat, ett kontrakt som löper ut efter nästa års säsong.

– Väldigt bra, det känns skönt att ha kritat på nya kontraktet och fått det klart redan innan försäsongen startar. Jag och Micke hade en dialog ganska tidigt och Gefle IF har under hela den här processen varit högst upp på min lista. Det ska bli riktigt roligt att komma igång med försäsongen i januari!

– Jag hade intresse högre upp ifrån, framförallt Superettan, men det var egentligen självklart att stanna kvar i Gefle IF. Jag har sett att fler av mina lagkamrater uttryckt samma sak så med risk för att verka upprepande – vi är verkligen inne i en intressant process och att vara en del av den resan stod högt i kurs för mig, säger han till klubbens hemsida.

MISSA INTE: Lagkaptenen förlänger kontraktet – trots intresse från högre serier: ”Klubben berör många”

Erik Granat blir den femte spelaren att förlänga sitt kontrakt inför nästa säsong. Sedan tidigare har Albin Lohikangas, Axel Näsholm och under gårdagen Sebastian Sandlund och Nils Eriksson förlängt sina kontrakt. Lägg därtill även nyförvärvet Cristoffer ”Våfflan” Ericson.

– Om vi börjar med mig så kan ni förvänta er en Erik i nivå med min höstprestation. Det kändes som att inte bara jag utan hela laget kom in i vårt spel. Får vi behålla stommen i det här laget kommer vi kunna fortsätta bygga på den grund vi la i fjol vilket kommer hjälpa både den individuella och lagets utveckling. Jag ser fram emot säsongen och fortsätta den process vi har påbörjat, det kommer bli ett spännande år, avslutar Erik Granat till Gefle IF:s hemsida.

FÖR SENASTE NYTT OM TRUPPBYGGET FÖR GEFLE IF KIKA IN 1882-BLOGGENS SILLY SEASON-SIDA:

SILLY-SEASON 2020/2021: ”SENASTE NYTT OM GEFLE IF”

Erik Granat spelar med Gefle IF även nästa säsong.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x