1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Avslöjar: Englund kan göra känsliga bytet – nära övergång till GIF: ”Ingenting att kommentera”

3 min läsning

Blir det en riktig nyårskaramell för alla GIF-fans? FOTO: Mikael Nord

Leo Englund har brutit sitt kontrakt med Sandvikens IF och söker en ny klubb. Enligt uppgifter till 1882-Bloggen är anfallaren nu nära ett kontrakt med Gefle IF. – Jag hoppas lösa något innan årsskiftet, säger Englund.

Det var tidigare under veckan som Sandvikens IF meddelade att Leo Englund lämnar klubben. Detta genom att utnyttja en klausul som fanns inskriven, som gjorde det möjligt att bryta kontraktet för en annan klubb innan årsskiftet.

Spekulationerna och ryktena uppstod direkt, kan Gefle IF vara ett alternativ? En relation med Mikael Bengtsson sedan GIF Sundsvall-tiden, vänskapen med Tim Markström och boendet i Gävle.

– Jag har överhuvudtaget inte något klart, det var ju bara i helgen som jag lämnade besked till SIF. Min agent ska precis börja plocka in alternativ, så får vi se sedan. Jag kan inte säga något vare sig om GIF eller något annat lag just nu eftersom jag inte vet något mer, kommenterade Englund själv ryktet för Gefle Dagblad.

LÄS OCKSÅ: Lagkaptenen förlänger kontraktet – trots intresse från högre serier: ”Klubben berör många”

1882-Bloggen kan nu avslöja att 29-åringen för en dialog med Gefle IF om ett kontrakt för åtminstone nästa säsong. Men huvudpersonen själv är fåordig och vill inte säga särskilt mycket:

– Jag har ingenting att kommentera. Det är inget som är klart. Jag hoppas lösa något innan årsskiftet, säger Englund som gjort 38 mål för SIF under två säsonger.

Men det är inte bara Leo Englund som väntas bli klar inom kort. Enligt uppgifter till 1882-Bloggen diskuterar även mittbacken Linus Sahlin med klubben. 23-åringen gjorde den här säsongen 17 matcher för Umeå FC och är även han sedan tidigare bekant med Mikael Bengtsson.

– Jag är inte klar för Gefle IF i dagsläget, skriver han till 1882-Bloggen.

MISSA INTE: SILLY SEASON 2020/2021: Senaste nytt om Gefle IF”

Mikael Bengtsson kan inte heller bekräfta uppgifterna men menar att det är två intressanta spelare som han känner till sedan tidigare. GIF-coachen slår dock ifrån sig att någonting skulle vara klart.

– Linus är lika aktuell som många andra och är en spelare som är mig bekant sedan tidigare. Det är många parametrar som ska stämma in om en spelare ska vara tillräckligt intressant för att värva honom. ”Salle” har gjort det bra sedan han fick a-lagskontrakt med GIF Sundsvall för några år sedan. Först med Team TG och han har även spelat en hel del med Umeå FC den här säsongen. Men mer än att han har brutit kontraktet går inte att säga.

– Angående att Leo skulle vara klar eller nära är det egentligen samma svar. Jag vet att han har brutit med Sandviken och att det är en bra spelare, men mer än det går inte säga. Det är intressant att folk verkar veta mer än mig. 

Båda värvningarna väntas kunna bli klara någon gång under inledningen av nästa vecka, men innan årsskiftet. Gefle IF har hittills bara gjort klart med ett nyförvärv, Cristoffer ”Våfflan” Ericson, men har förlängt med flera spelare.

Leo Englund ifrån en av årets två derbymatcher.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

4 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x