1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Superettan den här säsongen – men nästa år blir det Gefle: ”Det känns helt rätt”

3 min läsning

Linus Sahlin blir nästa spelare in till Gefle IF:s trupp nästa säsong. FOTO: Umeå FC

Han gjorde under årets säsong 17 framträdanden i Superettan med Umeå FC, som till slut trillade ur. Nästa säsong blir det spel med Gefle IF för spelskicklige Linus Sahlin, som både bemästrar mittfältet och backlinjen. Jag spelar helst mittback, säger nyförvärvet till 1882-Bloggen.

1882-Bloggen kunde igår avslöja att Gefle IF förde dialog med två stycken spelare. Leo Englund uppges vara riktigt nära ett kontrakt, men det var inte den 29-åriga anfallaren som presenterades av klubben under eftermiddagen.

Istället var det den 23-åriga mittbacken Linus Sahlin, som brutit kontraktet med Umeå FC efter degraderingen ifrån landets näst högsta serie. Nyförvärvet är åter på väg hem till Sundsvall när 1882-Bloggen når honom.

– Ja, det tog ett tag att göra klart allting. Jag har varit och kollat på boende och fått saker förklarade för mig. Det tog ett tag med det känns bra att allting är klart. Jag ser fram emot att komma ner och etablera mig på riktigt, säger han.

Rekommenderat: Avslöjar: Englund kan göra känsliga bytet – nära övergång till GIF: ”Ingenting att kommentera”

Sahlin har ursprung ifrån GIF Sundsvall där han till exempel hade Mikael Bengtsson som tränare. Inför säsongen 2018 lämnade han för en flytt till Team TG, där det blev två säsonger. Den här säsongen har han spelat för stadens bästa lag, Umeå FC, där det blev 17 matcher på den annars tunga säsongen.

– Det blev en tuff säsong för oss, som avslutades med en nedflyttning. Jag kände att det behövdes en nystart och bröt kontraktet. Säsongen var tung men samtidigt lärorik med upplevelsen att spela på den nivån.

Varför föll valet på Gefle IF?

– Micke (Bengtsson) hörde av sig tidigt, redan innan säsongens slut och kollade läget. När vi sedan började prata och han presenterade sina tankar och idéer kändes det väldigt bra. Jag känner till hans sätt att spela fotboll sedan tidigare och det känns väldigt spännande att vara med. Det känns helt rätt för mig.

Det finns redan att antal spelare med GIF Sundsvall-koppling, hur många ifrån dagens GIF-trupp känner du sedan tidigare?

– Jag har spelat mot de allra flesta förra säsongen och känner därför att kollen på många spelare är bra. Erik Granat är en bra kompis till mig, vi har spelat med varandra flera gånger, både med Team TG och GIF Sundsvall.

– Jag har även koll på Axel Näsholm, Sebastian Friman och Nils Eriksson bra sedan tidigare. Jag har även tränat med ”Våfflan” (Cristoffer Ericson), men framför allt är det spelarna som tillhört GIF Sundsvall.

MISSA INTE: Granat blir nästa spelare att förlänga – ser positivt på nästa säsong: ”Kommer bli ett spännande år”

Mittback har varit positionen hos både Team TG och Umeå FC, därför blev GIF:s egna presentation som mittfältare ganska överraskande. Visserligen har han en bakgrund som mittfältare, men 23-åringen ser sig inte som någon sådan.

– Det var när Micke var min tränare som det blev både mittfält och back. Men sedan dess har det bara varit mittback. Jag antar att det är det som Micke värvat hit mig för. Jag spelar helst mittback och ser mig helst som det.

Backlinjen inför nästa säsong har en tydlig gemensam nämnare. Med båda nyförvärven Linus Sahlin (187 cm) och Cristoffer Ericson (197 cm) kanske Gefle IF kan bryta den negativa trenden på fasta situationer.

– Jag hade en period för något år sedan, med fem raka matcher med mål och alla på fasta situationer. ”Våfflan” är också riktigt lång och förhoppningsvis kan det löna sig på hörnor, frisparkar och andra luftdueller.

Linus Sahlin ifrån tiden med GIF Sundsvall, där han hade Mikael Bengtsson som tränare under några säsonger.
FOTO: GIF Sundsvall

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x