1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Efter avslöjandet – skyttekungen klar för Gefle IF: ”Handlar det om att välja det man tror på allra mest”

5 min läsning

Leo Englund byter SIF mot GIF till nästa års säsong. FOTO: Mikael Nord

Det har varit den stora snackisen den senaste tiden. Under tisdagseftermiddagen small också smällkaramellen av vid Gavlevallen, med blandade känslor runt om i distriktet. Jag har full respekt för att det finns folk som blir upprörda, säger Leo Englund som skrivit på för Gefle IF.

Enda sedan han lämnade Sandvikens IF för ett tag sedan har det spekulerats. För någon dag sedan kunde 1882-Bloggen avslöja att Gefle IF var nära att skriva kontrakt med Leo Englund.

Relaterat: Avslöjar: Englund kan göra känsliga bytet – nära övergång till GIF: ”Ingenting att kommentera”

Idag blev kontraktet påskrivet uppe på Gavlevallen och när vi når den 29-åringen är han glad att allt är påskrivet och klart. Detta eftersom han slipper besvara fler spekulationer.

– Det känns skönt att alltihopa är klart. Förhoppningsvis blir det inga fler spekulationer och rykten efter det här. Det kommer bli skönt att slippa besvara fler frågor som man inte vill svara på, säger han.

Det var efter att Pelle Olsson lämnat SIF som skyttekungen lämnade klubben. Detta genom att utnyttja en klausul som gjorde det möjligt att bryta om han hittade en ny klubb innan årsskiftet.

– Jag hade en möjlighet att bryta och funderade ett tag efter säsongen. Jag kände till slut att det var en ny miljö som behövdes. Jag har trivts otroligt bra under mina två säsonger men ville röra på mig. Som fotbollsspelare handlar det om att välja det man tror på allra mest.

Men det är ändå ett känsligt byte med en stor rivalitet mellan klubbarna, hur mycket tänkte du på det?

Det är klart att det finns en historia och en rivalitet, den har känts av. Jag har dock inte bytt direkt från den ena till den andra, utan det var först efter mitt avslut med SIF som GIF kom in i bilden. Jag har full respekt för att det finns folk som blir upprörda, men hoppas att många har en förståelse. Det här är inget som mina tankar har varit på tidigare.

Leo Englund ifrån en av årets derbymatcher, då mot Gefle.
FOTO: Mikael Nord

Vad är det som lockar med Gefle IF?

– Till att börja med har klubben något väldigt spännande på gång. Det har hänt mycket sedan Micke (Bengtsson) kom till dem, det märktes när vi möttes den här säsongen. Allt lär väldigt intressant när GIF berättade om sina tankar och det blev en väldigt bra lösning.

Årets säsong slutade med en sjundeplats för Gefle IF, bara placeringen bakom Sandvikens IF som slutade sexa. Att förväntningarna på GIF ökar till nästa säsong blir bara klarare och klarare inte minst tack vare den trupp man skaffat sig.

– Det är svårt att säga vad man kan förvänta sig av oss. Jag ska och kan inte berätta vad klubben har för exakta målsättningar med nästa säsong. Men mina förhoppningar är att vi ska fortsätta utvecklas som laget verkligen gjorde under det här året. Med alla förlängningar och värvningar är det ett väldigt spännande lag. Jag tror och hoppas på en bra säsong, får vi till allt bra ska vi tillhöra toppen.

LÄS OCKSÅ: Lagkompisar och derbysegrare ifjol – nu ställs Englund och Markström mot varandra som stora rivaler: ”Två bra lag som spelar lite olika”

För ungefär ett år sedan gjorde Tim Markström exakt det här bytet. I och med dagens nyhet återförenas Englund med Markström som alltså spelade tillsammans säsongen 2018 och det råder ingen tvekan om att GIF-målvakten haft en del bakom värvningen.

– Vi är väldigt goda vänner och det ska bli roligt att spela med honom igen. Vi har pratat en del och han har varit ärlig för mig och berättat om klubben. Det har verkligen hjälp till med att ta beslutet. Jag ser fram emot lite tävlingar med honom på träningarna igen, skrattar Englund.

Tim Markström räddar ett skott ifrån Leo Englund under ett av årets två derbyn.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

En annan viktig del av värvningen kan också stavas Mikael Bengtsson, som känner anfallaren bra sedan båda tillhörde GIF Sundsvall under åren 2014-2015. När vi når GIF-tränaren är även han väldigt nöjd med värvningen.

LÄS OCKSÅ: Superettan den här säsongen – men nästa år blir det Gefle: ”Det känns helt rätt”

– När vi fick veta att han kunde bryta med SIF och även gjorde det kändes det självklart att ge det en chans. Efter att vi gett vår bild kändes det verkligen som att Leo nappade på det och det känns väldigt roligt, säger han och fortsätter:

– Målsättningen med den hör övergångsperioden har varit och är att stärka truppen. Men samtidigt är det viktigt att alla spelar passar in i gruppen. Leo har den karaktär som vi söker och kommer bidra bra till gruppdynamiken. Samtidigt som han såklart har fotbollsegenskaper som är väldigt bra.

Många funderar om detta kan vara ett tecken på att Isac Lidberg kommer att säljas ska man tolka det på det sättet?

– Man sa tolka det som en värvning som stärker truppen. Vi har inte sålt Isac och därför ska det inte heller ses som någon ersättare. Om vi skulle sälja honom får vi nog värva in en ersättare, men det här är ingen sådan.

Är du rädd att värdet kommer att minska vid en eventuell försäljning?

– Nej, verkligen inte. Jag ser inte varför hans värde skulle minska för att vi värvar in en spelare. Isac ändras inte på något sätt på grund av det här. För mig är värdet detsamma.

Med värvningen av Leo Englund består truppen av 19 spelare, varav två stycken målvakter. Bengtsson är nöjd med den och menar att kvalitén är hög, men önskar också fler spelare innan han är helt nöjd.

MISSA INTE: SILLY-SEASON 2020/2021: ”Senaste nytt om Gefle IF”

– Det är en fruktansvärt bra trupp, men vi behöver fler för att vara klara. Jag skulle åtminstone vilja att truppen blir lika stor som förra säsongen (19+2) och för det krävs det ytterligare två spelare. Jag skulle vilja få in minst två spelare till, kanske fler.

Mikael Bengtsson är inte klar med truppen till 2021.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x