1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Markström om nästa års trupp, återföreningen med Englund och sin egen påverkan på värvningen: ”Tjatat hål i huvudet på honom”

4 min läsning

Gefle IF har börjat sätta truppen inför nästa säsong och det med både viktiga förlängningar och större värvningar. GIF-kretsarna andas en stor framtidstro, men gladast av alla är nog Tim Markström. Jag är nog gladare än supportrarna, säger målvakten till 1882-Bloggen.

Vid samma tidpunkt förra året stod Gefle IF utan tränare för sitt herrlag, men även med en trupp som knappt räckte till för att spela en match. Idag är truppens bredd 17+2 och leds av Mikael Bengtsson som på mindre än tolv månader vänt skutan helt och hållet.

MISSA INTE: Efter avslöjandet – skyttekungen klar för Gefle IF: ”Handlar det om att välja det man tror på allra mest”

Tidigare idag släppte man även den stora smällkaramellen, Leo Englund är klar för klubben. Gladast för värvningen är med stor sannolikhet GIF-målvakten Tim Markström, som är god vän med Englund sedan tiden i SIF.

– Jag är nog gladare än supportrarna över den här värvningen. När han ringde och berättade att det var klart, det var väldigt roligt. Det här är en värvning som är otroligt bra av klubben, säger Markström.

Vad betyder värvningen för klubben?

– Väldigt, väldigt mycket. Leo och Isac (Lidberg) gör 40 mål tillsammans under en säsong. Det här är en tydlig signal ifrån klubben att man vill och tänker satsa. Vi är inte nöjda och det syns tydligt på vilka vi har plockat in och vilka spelare som förlängt.

Och vad betyder den för dig personligen?

– Det är svårt att berätta, men det är fruktansvärt roligt att han väljer oss. Jag vet att han hade gått högre upp om han inte hade valt oss. Han kommer passa perfekt i gruppen. Han är en av mina bästa kompisar och det ska bli väldigt roligt att börja tävla med honom på träningarna igen.

Leo Englund (till vänster) och Tim Markström (till höger) inför en av årets derbymatcher. FOTO: Jens Carlsson

GIF-målvakten har själv haft en påverkan på att värvningen blev av, något Leo Englund bekräftade för 1882-Bloggen tidigare idag. 34-åringen menar också på att han har varit inblandad och beskriver processen så här:

– Micke (Bengtsson) har nog varit den största anledningen, min påverkan har nog varit mindre. Jag har tjatat hål i huvudet på honom under en period, men det har det varit värt. Det känns bra att det gav resultat, skrattar Markström.

Under årets säsong har Tim Markström varit överlägset äldst med sina 34 år. Nästa säsong blir han, som det ser ut nu, fortfarande äldst men inte alls med lika stort avstånd till övriga truppen.

LÄS OCKSÅ: Lagkompisar och derbysegrare ifjol – nu ställs Englund och Markström mot varandra som stora rivaler: ”Två bra lag som spelar lite olika”

Till truppen har nämligen mer rutinerade spelare tillkommit. Till exempel spelare som Cristoffer ”Våfflan” Ericson (30 år) och Leo Englund (29 år). Dessa värvningar är något som målvakten ser positivt på.

– Det är viktigt för oss att få in mer rutin. ”Våfflan” och Leo har båda spelat mycket matcher och varit med under ett ganska bra tag. De vet vad som krävs och det är vad vi behöver. Sedan blir det skönt att avståndet ner till den näst äldsta inte blir lika stort.

Hur ser du annars på den truppen som finns idag?

– Truppen börjar se väldigt bra ut, även om min koll på både ”Våfflan” och Linus (Sahlin, nyförvärv ifrån Umeå FC) är för dålig för att säga något där. Det är roligt att våra tongivande spelare som Sebastian (Sandlund), Albin (Lohikangas) och Erik (Granat) också har förlängt. Vi har verkligen behållit det vi vill och värvat in spets, säger han och avslutar:

– Serien kommer att bli tuff nästa säsong, även om det är svårt att veta hur mycket Umeå och Dalkurd kommer att kunna satsa efter nedflyttningarna. Vi behöver ett slagkraftigt lag och det har vi verkligen börjat skapa oss. Nästa säsong blir förhoppningsvis mer normal och det kommer gynna oss, med mer träningar och bättre träningsveckor. Med den truppen vi har ska vi vara med där uppe.

Tim Markström kommer inte att vara lika överlägset äldst kommande säsong.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x