1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Ådvall: ”Värvningen av den stora rivalens skyttekung ger en indikation på vad klubben vill och tänker göra”

3 min läsning

FOTO: Jens Carlsson

2020 går knappast till historien som något positivt. Ett litet och osynligt virus har präglat allt och alla, för det mesta på ett oerhört negativt sätt. Därför känns det väldigt signifikativt att året som gått varit den stora ljusa vändningen för Gefle IF, på egentligen alla möjliga sätt.

Tiden har gått väldigt snabbt. Har den verkligen det? Ja, det har den faktiskt. I alla fall för alla oss med riktiga himmelsblå hjärtan.

Den 30/12-19 var det mesta oklart kring Gefle IF, som förvisso räddat sig kvar på landets tredje högsta nivå, men det med okontrollerade och panikartade simtag i ett iskallt höstvatten. Tränare saknades och det var inte mer än en startelva med spelare som hade kontrakt.

Den 30/12-20 är allt solklart kring Gefle IF, efter en säsong där allt haft en tydlig tanke redan från start. Bästa tabellplaceringen sedan 2004 är ett tydligt faktum. 57 fullträffar framåt var det också ett tag sedan ett GIF-herrlag gjorde.

VAD är anledningen bakom allt detta?

VEM är anledningen bakom allt detta?

MIKAEL BENGTSSON stavas svaret. GIF-tränaren bör ses lite som en frälsare inom klubben som under väldigt många år har varit helt under ytan. Lyckligtvis har man lyckats hålla andan och överleva med ”bara” två degraderingar och ett tungt ekonomiskt läge.

LÄS OCKSÅ: HUGO ÅDVALL: ”ALL MAKT ÅT MICKE BENGTSSON, VÅR BEFRIARE”

Under hösten 2017 gjordes ett desperat försök att köpa in både armpuffar och syrgastuber. Under året 2020 har MB 2.0 lärt en hel klubb alla olika simsätt och med det fått hela Gefle IF att börja andas frisk luft igen.

Mikael Bengtsson förlängde under hösten sitt kontrakt till och med 2022.
FOTO: Jens Carlsson

Den optimism som sprider sig ifrån Gavlevallen har inte synts till på väldigt länge. Jag kan lätt konstatera att säsongen 2020 har varit den bästa sedan mitt intresse tog fart. Optimismen har även brett ut sig över Gävle, Gästrikland och faktiskt även andra delar av vårt land. En snabb titt på sociala medier visar att Bengtssons vision och arbete vunnit tillbaka en hel del gamla GIF-supportrar, men även imponerat andra fotbollsintresserade.

Den numer välkända och omtalade processen har inte heller stannat av efter årets rekordlånga säsong. Nej, nyckelspelarna ifrån året som till stor del består av en ny era av lokala favoriter har förlängt sina kontrakt med en tydlig tro på vad som är på gång. Men det har även inkommit spännande spelare för att krydda på nästa säsongs trupp ytterligare. Och tro mig, mer är på gång.

MER LÄSNING:

Lagom till årsskiftet kunde man också, ovanför Gavlevallen igår, smälla av en smällkaramell av större storlek. Värvningen av den stora rivalens skyttekung Leo Englund ger en indikation på vad klubben vill och tänker göra. Men det höjer även förväntningarna på nästa säsong från höga, till väldigt mycket högre. Helt plötsligt vill man bara att den här trista årstiden kan dra förbi, ett vaccin rädda världen och sedan möta upp alla likasinnade vid Gavlevallens nylagda plastmatta.

2020 gav tro 2021 kommer tron börja bli verklighet!

Eller som en väldigt nöjd Tim Markström själv uttryckte det:

”Det här är en tydlig signal ifrån klubben att man vill och tänker satsa”

Gefle IF:s värvning av Leo Englund har fått många reaktioner.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x