1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Säsongen närmar sig – här är Gefle IF:s inbokade träningsmatcher

2 min läsning

Försäsongen närmar sig och med det även träningsmatcherna. FOTO: Jens Carlsson

Gavlevallen har varit nedsläckt sedan säsongens avslut. Men det nya året är här och med det även en ny fotbollssäsong. GIF:s båda a-lag har gjort klart en hel del träningsmatcher under försäsongen.

Det är dock med lite olika förutsättningar som säsongen startar. På grund av det ansträngda läget med coronavirusets spridning är det inte tillåtet med gemensamma träningar och matcher inomhus eller på kommunala anläggningar – om laget inte tillhör eliten. Detta gäller, som det ser ut idag, fram till den 30/6

Gefle IF:s damlag tillhör landets tredje högsta nivå och tillhör inte eliten, något bara de två högsta serierna gör. GIF-herrarna balanserar på gränsen till eliten, men klassades som det när man under 2020 fick dra igång serien med Superettan och allsvenskan.

Detta gör att Gefles herrlag siktar på att dra igång säsongen den 11/1 med en gemensam träning på Gavlevallen, medan damerna redan på torsdag startar men då med ett fyspass utomhus.

Båda lagen har dock bokat in ett antal träningsmatcher under vårvintern, där det främst är GIF-damernas matcher som ligger i riskgruppen. 1882-Bloggen har fått tagit del av samtliga som är inbokade vid nuläget:

Gefle IF:s herrars träningsmatcher:

30/1 IK Sirius (borta)
6/2 GIF Sundsvall (borta)
20/2 Ytterhogdals IK (hemma)
27/2 Kvarnsvedens IK (hemma)
6/3 Hudiksvalls FF (hemma)
14/3 IFK Luleå (hemma)

Notera även att Sandvikens AIK tidigare har meddelat att man ska möta Gefle IF i en träningsmatch. Men även att både Ytterhogdals IK och Kvarnsvedens IK är lag som tillhör ”tvåan” och därmed inte är elitlag, något som gör matcherna osäkra. GIF meddelar även att fler matcher kan dyka upp.

Gefle IF:s damlags träningsmatcher:

20/2 Avesta AIK
27/2 IK Huge
6/3 Västerås BK30
13/3 Kvarnsvedens IK
20/3 Sollentuna FK

Notera att en match mot Bollstanäs SK också är inbokad, men att ett datum inte är spikat. Enligt klubben handlar det förmodligen om veckan innan seriestarten. Tänk även på att alla motstånd förutom Bollstanäs SK tillhör lägre serier än eliten och därmed blir osäkra, vilket även GIF alltså gör.

Med rådande restriktioner är det bara Gefle IF:s herrlag som får vara på Gavlevallen.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x