1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

2021 inleds som 2020 för GIF – utan huvudtränare på plats: ”Är mer eller mindre frisk”

4 min läsning

Mikael Bengtsson (till höger) är inte orolig över att Mehmet Bakir (till vänster) drar igång säsongen 2021. FOTO: Jens Carlsson

Vinteruppehållet är över, men inte vintern. På grund av den senaste tidens snöfall tvingas GIF-herrarna flytta morgondagens säsongsstart till inomhushallen vid Sörby IP, dessutom utan sin huvudtränare. Jag hoppas kunna ansluta på onsdag, säger Mikael Bengtsson som varit sjuk men börjar bli bättre.

För ungefär ett år sedan drog Gefle IF:s herrlag igång säsongen 2020 utan en huvudtränare. Imorgon drar man igång säsongen 2021 och även denna gång utan en huvudtränare på plats. Mikael Bengtsson befinner sig nämligen i Sundsvall där stora delar av familjen varit sjuk och där en av hans söner testat positivt för covid-19.

– Vi har varit sjuka stora delar av veckan men för min egen del börjar det bli bättre och är mer eller mindre frisk. Jag hoppas kunna ansluta på onsdag, säger GIF-tränaren som inte är orolig över sin egen saknad:

– Det är verkligen ingen fara alls. Vi har haft videomöten och Mehmet (Bakir, assisterande tränare) och Magnus (fystränare) vet vad som ska göras. Jag vet att det kommer bli väldigt bra.

Kommer ni kunna träna på Gavlevallen eller tvingas ni flytta på grund av snön?

– Vi kommer att träna morgondagens pass inomhus på Sörby IP eftersom det har snöat ganska mycket och ska fortsätta. Gavlevallen ska man försöka hålla snöfri efter det här, men vi inleder inomhus.

Vad kommer ni att lägga fokus på under inledningen?

– Dels kommer det bli lite repetition på det vi gjorde under förra året, mest för att kontrollera att det finns kvar. Därifrån kommer vi ta det vidare och försöka utveckla det som vi inte riktigt fick till under alla stunder. Vi avslutade förra året bra och det ska bli väldigt roligt att fortsätta på det.

2020 års sista veckor blev händelserika om man ser till GIF-herrarna. Stora delar av truppen förlängde sina kontrakt och dessutom avslutades året med att bland annat Leo Englund gjorde det känsliga bytet från SIF till GIF.

LÄS OCKSÅ: Efter avslöjandet – skyttekungen klar för Gefle IF: ”Handlar det om att välja det man tror på allra mest”

Exakt som förra året är det Mehmet Bakir som leder GIF:s första träning.
FOTO: Jens Carlsson

Med det går därför laget in med en stor trupp sett till tidpunkten. 17+2 är en betydligt större trupp än vad Gefle haft med sig till säsongsstarterna de senaste åren. Därför finns det ingen panik med de sista värvningarna ifrån Mikael Bengtssons sida.

– Jag känner ingen stress med det, stommen för truppen är redan satt. Både spelarna som förlängt och nyförvärven är skickliga fotbollsspelare, men samtligt människor som går ihop bra som grupp. Det är egentligen bara finliret kvar, med någon ytterligare värvning.

Hur många spelare söker ni och vilka typer?

– Ungefär två spelare till tänker vi oss. Men exakt vilka typer är faktiskt svårt att säga. Det beror lite på hur vi vill och ska spela. Jag tycker att vi har spelare på egentligen alla positioner. Därför ska spelarna som ska in vara sådana som har spetsegenskaper av någonting. Det är alltid många parametrar som ska stämma och dessa värvningar kan dröja fram till transferfönstrets slut.

Av den anledningen kommer det inte att finnas med några provspelare när Gefle under måndagseftermiddagen drar igång säsongen. Årets skadedrabbade yttermittfältare, Sebastian Friman, vars kontrakt med klubben har gått ut, kommer dock att träna med laget.

– Han hade ett väldigt tungt 2020 med skador under nästan hela säsongen. Han kommer att finnas med under inledningen för att vi ska kunna se hur hans status är efter skadan. Vi kommer att ta ett beslut efter det.

Rekommenderat: SILLY-SEASON 2020/2021: ”Senaste nytt om Gefle IF”

Ifrån fjolårets trupp finns därför bara Iu Ranera och Amadou Kalabane kvar som inte har skrivit på ett nytt kontrakt eller säkert lämnat klubben. Den förstnämnda har åkt hem och den andra ska kanske träna med klubben till en början, även om framtiden hos GIF är tveksam.

– Vi har gett båda förslag men ingen av dem har svarat oss. Vi får se vad som händer men det verkar som att de letar något annat. Vi kommer inte heller att vänta särskilt länge på svar utan kommer gå vidare om det inte kommer något.

Mikael Bengtsson kan även berätta att det inte inkommit något bud på någon av truppspelarna och att han räknar med samtliga till morgondagens träning. Nisse Nilsson och Nisse Eriksson kommer dock båda köra rehab efter operationer som gjorts.

Gefle får vänta med att träna på Gavlevallen, på grund av snön.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x