1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Skyttekungen saknades när Gefle startade säsongen – inte helt säker på framtiden: ”Blir bra oavsett”

3 min läsning

Isac Lidberg saknades på GIF-träningen, men har fortfarande kontrakt med klubben. FOTO: Jens Carlsson

Gefle IF startade upp säsongen 2021 under måndagseftermiddagen. Men inne på Sörby IP saknades fjolårets skyttekung Isac Lidberg, men ännu inte för alltid. Jag behöver vänta lite på grund av en skada, säger han.

På grund av de senaste dagarnas snöfall blev säsongsstarten tvungen att flyttas från Gavlevallen till Sörby IF:s inomhushall. Ett bra beslut med tanke på det stora snöfallet vid Gävle under hela måndagen.

Det var ett taggat gäng som, för första gången sedan den avslutande adventsmatchen mot Nyköpings BIS, fick träna fotboll tillsammans. Alla tre nyförvärv (Cristoffer Ericson, ny från Hudiksvalls FF, Linus Sahlin, ny från Umeå FC och Leo Englund, ny från Sandvikens IF) fanns alla plats. Något även Amadou Kalabane gjorde, som inte har kontrakt med GIF men som inte heller har bestämt sig om framtiden.

LÄS OCKSÅ: Säsongen närmar sig – här är Gefle IF:s inbokade träningsmatcher

Vid sidan körde Nisse Nilsson och Nisse Eriksson båda ett eget program på grund av ingrepp efter säsongen. Förra årets skyttekung Isac Lidberg saknades också, men även han på grund av skadekänningar.

– Jag behöver vänta lite på grund av en skada. Det har varit en känning sedan sista matchen och det är bättre att vara på den säkra sidan, säger han.

Hur känns det annars att säsongen är igång?

– Bra, det är roligt att få träffa alla igen. Det är många man har saknat att umgås med och det ska bli roligt att börja köra igång igen. Jag har tränat en del fotboll på egen hand, men det är en annan sak att köra igång med det här.

Vad har du gjort under ledigheten?

– Jag har tränat på bra, även om det blev en vecka med helt ledigt. Det har blivit en del fotboll men även mycket häng med familjen. Det har varit skönt att få en paus efter säsongen.

Isac Lidberg har enda sedan sommaren ryktats ifrån Gefle och mycket tyder fortfarande på att det kan bli en övergång. Men hittills är 22-åringen fortfarande en GIF-spelare och är ganska tydlig med sin syn.

– Jag har en väldigt bra situation. Jag har ett kontrakt och trivs bra efter säsongen där det blev mycket förtroende. Kommer det något annat alternativ får man väga det mot nuvarande situation och ta ett beslut. Man vill alltid spela högt upp, men det blir bra oavsett för mig.

MISSA INTE: 2021 inleds som 2020 för GIF – utan huvudtränare på plats: ”Är mer eller mindre frisk”

Totalt blev det 18 fullträffar under 2020 och efter säsongen har han följt truppbygget inför årets säsong. Han menar själv att han inte har någon vidare koll på nyförvärven, men att truppen ser väldigt bra ut.

– Det är många duktiga spelare, både som vi fått behålla och som kommit till oss. Det känns som att vi spetsat till truppen och den är väldigt bra för vår serie. Det ser faktiskt väldigt bra ut på pappret.

Vad tycker du att man kan skaffa sig för förhoppningar inför 2021?

– Vi ska försöka vinna varje match och kan vi lyckas skapligt med det borde det innebära en plats högt upp. Samtidigt finns det många andra lag som också kommer värva bra och satsa. Men vi hoppas kunna slåss högt upp.

– Jag hoppas få spela ännu fler matcher och göra bra ifrån mig. En av mina egna målsättningar är att vara mer effektiv och förbättra mer med mitt eget spel. Det ska bli roligt med en ny säsong, säger Lidberg.

Gefle IF drog igång säsong inne på Sörby IP, på grund av snön.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x