1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Avslöjar: Tränare klar för Gefle – blir assisterande i herrlaget

2 min läsning

Gefle IF uppges utöka ledarstaben för herrlaget till årets säsong. FOTO: Jens Carlsson

Gefle IF hade förra säsongen en huvudtränare och en assisterande tränare till sitt herrlag, lägg därtill även en fysansvarig. Till årets säsong kommer ledarstaben att utökas. Enligt en säker källa till 1882-Bloggen har klubben gjort klart med Magnus Jonsson, som senast var tränare för Bollnäs GIF.

Senaste säsongerna har klubbens ledarstab varit ganska komprimerad. Oftast har den bestått av två fotbollstränare, fördelade på en huvudtränare och en assisterande tränare. 2020 var det Mikael Bengtsson och Mehmet Bakir som ledde laget, två laddare som förlängt sina kontrakt inför årets säsong.

LÄS OCKSÅ: Skyttekungen saknades när Gefle startade säsongen – inte helt säker på framtiden: ”Blir bra oavsett”

Till sin hjälp har man även haft Magnus Nilsson som varit ansvarig för fysträningen och rehabiliteringen. Men det är fortfarande en generellt liten ledarstab. Sandvikens IF:s herrlag har till exempel två stycken huvudtränare och en assisterande tränare.

Men nu kan 1882-Bloggen, med hjälp av en säker källa, avslöja att GIF gjort klart med Magnus Jonsson, som varit tränare för Bollnäs GIF och slutade fyra bakom Sandvikens AIK, Forssa BK och Åbyggeby FK i ”trean”.

MISSA INTE: Herrlaget får sparka boll men damerna får nöja sig med fysträning – tränaren om situationen: ”Inte hållbart över tid”

Rollen uppges bli assisterande tränare tillsammans med Mehmet Bakir, bakom Mikael Bengtsson och övergången väntas bli klar inom kort. Laget startade upp säsongen tidigare den här veckan och 1882-Bloggen skrev en text om uppstarten som går att läsa HÄR.

Mikael Bengtsson och Mehmet Bakir under en av fjolårets matcher.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x