1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

KLART: Magnus Jonsson ansluter som assisterande till Gefle IF: ”En grymt härlig atmosfär”

3 min läsning

Magnus Jonsson är klar för GIF som assisterande tränare. FOTO: Gefle IF

Satsningen uppåt fortsätter för Gefle IF:s herrlag som förstärker ledarstaben. Bollnäs GIF:s tidigare tränare Magnus Jonsson är klar för klubben, som assisterande tränare med inriktning på det individuella. – Individuell träning kan innebära ganska mycket, säger han till klubbens hemsida.

1882-Bloggen kunde avslöja nyheten under eftermiddagen och mycket riktigt blev rekryteringen klar under fredagskvällen. Gefle IF:s herrlag bygger på ledarstaben med ytterligare ett namn, nämligen Magnus Jonsson.

Relaterat: Avslöjar: Tränare klar för Gefle – blir assisterande i herrlaget

Han kommer ifrån Bollnäs GIF där han varit både huvudtränare och assisterande tränare för klubbens herrlag. Han har dessutom arbetat för distriktets fotbollförbund. Hans roll blir assisterande tränare för herrlaget tillsammans med Mehmet Bakir, bakom huvudtränaren Mikael Bengtsson.

– Rent formellt blir jag assisterande i A-laget men framförallt kommer jag jobba med den individuella träningen. Utöver herrarnas A-lag kommer jag även hjälpa Mehmet Bakir med U19-laget, säger han till GIF:s hemsida.

Det stora fokuset för Jonsson kommer att vara den individuella utvecklingen för GIF-spelarna, där han tror att det finns mycket att vinna.

– Individuell träning kan innebära ganska mycket egentligen. Spelarna på den här nivån är så pass bra utbildad och har en bra grund att vila sig på. Det jag brukar fokusera på är att förstärka respektive spelares spetsegenskap. Kan vi förstärka varje individs spetsegenskap och göra den lite bättre tror jag det i slutändan kan innebära ganska många poäng när vi summerar serien, säger han till hemsidan men säger också:

– Självklart sker det alltid utifrån Mickes spelidé och arbetssätt, spelarnas position och även vad dom själv brinner för och vill utvecklas inom.

Rekommenderat: Herrlaget får sparka boll men damerna får nöja sig med fysträning – tränaren om situationen: ”Inte hållbart över tid”

Två pass varje vecka och medverkande på flertalet matcher är vad som är arbetsbeskrivningen. Vad som lockade honom till GIF är en lång lista, det är framför allt fyra punkter han beskriver till klubbens hemsida:

– Jag har funderat på det där och det är egentligen fyra orsaker som jag kommit fram till. Från att det blev aktuellt efter att jag pratat med Micke och Mehmet så har jag verkligen känt att det är en grymt härlig atmosfär och en bra process föreningen befinner sig i, det är det första. Det andra är att det faktiskt är Gefle IF, en av Sveriges anrikaste föreningar med den kultur som finns och alla Allsvenska säsonger med mera. Det tredje är att få möjlighet att jobba på den här nivån på en arena som är toppklass, med alla förutsättningar det innebär. Det sista är gruppen spelare som jag läst mycket om och nu följt en stund också. Det är en härlig grupp människor med många utvecklingsbara fotbollsspelare.

Magnus Jonsson ser fram emot att inleda sina uppdrag inom Gefle IF.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x