1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Snön ställde till GIF:s säsongsstart – men idag blir det träning på Gavlevallen: ”Nu drar vi igång på riktigt”

4 min läsning

Gefle IF gör idag årets första träning på Gavlevallen, efter förra veckans snöproblem. FOTO: Jens Carlsson

Förra veckan drog man igång säsongen, men på grund av snön varade hela träningsveckan inomhus. Men under måndagen ser Gefle IF:s herrlag äntligen ut att få göra första träningen på Gavlevallen. – Det här är vad man väntat på, säger nyförvärvet Cristoffer ”Våfflan” Ericson.

Säsongsstarten fick flyttas till Sörby IP:s inomhushall på grund av snömängderna förra veckan. På det inledande passet saknades både huvudtränaren Mikael Bengtsson och skyttekungen Isac Lidberg.

LÄS OCKSÅ: Skyttekungen saknades när Gefle startade säsongen – inte helt säker på framtiden: ”Blir bra oavsett”

Med på träningarna förra veckan var dock Cristoffer ”Våfflan” Ericson, som var det första nyförvärvet till årets säsong. Den resliga mittbacken gjorde därmed sina första GIF-pass efter övergången från Hudiksvalls FF.

– Det har varit blandade träningar, en del tuffa och en del lite mindre tuffa. Vi har gjort fyra fotbollsträningar och två stycken fyspass. Det är som vanligt på försäsongen, träningar för att komma igång och väcka kroppen. Inte några djupa taktiska genomgångar, säger han.

Hur känns det att vara igång med säsongen?

– Framför allt är det roligt att vara igång igen. Det är vad man gått och väntat på under en tid. Man är alltid lite rostig under inledningen, men det är skönt att komma igång. Det känns väldigt bra att det är startat.

Har du fått några nya insikter om klubben?

– Mycket känns fortfarande nytt, men det har börjat klarna mer och mer. Jag har en bra bild av klubben. Faciliteterna med allt ifrån gymmet, omklädningsrummen och kansliet uppe på Gavlevallen är väldigt bra. Det gör att hela klubben verkligen känns professionell.

Cristoffer Ericson under GIF:s första träningspass för säsongen
FOTO: Amelia Mauritzon, Gefle Dagblad.

Idag gör 30-åringen också sin första träning på Gavlevallen efter förra veckans snöproblem. En flytt som såklart uppskattas och som förenklar träningsmöjligheterna rejält, eftersom ytorna mellan Gavlevallen och Sörby IP skiljer sig mycket.

– Det känns väldigt roligt att komma ut på Gavlevallen, det härrör vad man väntat på sedan vi drog igång. Förutsättningarna är helt andra där. Nu drar vi igång på riktigt, det är så det känns, säger mittbacken.

”Våfflan” är ett av tre nyförvärv som hittills presenterats av klubben. Han skiljer sig dock från både Leo Englund (ny från Sandvikens IF) och Linus Sahlin (ny från Umeå FC) som båda kommer ifrån klubbar på samma nivå eller högre.

MISSA INTE: Säsongen närmar sig – här är Gefle IF:s inbokade träningsmatcher

Division 2-spelet med HuFF under fjolåret byts ut mot spel på landets tredje högsta nivå den kommande säsongen, men det ser han inte som något problem, även om kvalitén på träningarna är högre.

– Det är ett hack till kvalitetsmässigt och det går fortare. Men det är inte som natt och dag. Jag känner såklart av att det är en bra nivå, men det är inte någon fara. Det är bara bra att nivån är hög, säger Ericson som även passar på att lyfta truppen:

– Vi har en spännande trupp och ligger långt fram trots att det bara är inledningen av försäsongen. Det är inte många frågetecken kvar. Truppen ser bra ut, både numerärt och med kvalité. Träningarna har varit bra och det kommer bara att bli bättre.

Hudiksvall är fortfarande där du har ditt boende – kan du berätta om den lösningen du gjort upp med GIF?

– Det blev en väldigt bra lösning för mig, egentligen bättre på alla plan. Jag kommer att arbeta som sotare i Hudiksvall under dagarna vi inte har gemensamma fotbollsträningar. När laget kör fysträningar på Gavlevallen blir det individuellt för mig på ett gym.

Trots att laget bara hunnit göra en träningsvecka är det mindre än två veckor kvar innan årets första träningsmatch, där man gästar allsvenska IK Sirius, en match som Cristoffer ”Våfflan” Ericson ser fram emot.

– Tiden går fort, snart är det träningsmatcher och efter det kommer seriespelet. Det ska bli roligt att möta ett allsvensk motstånd, även om det kommer bli tufft. Normalt sätt brukar försäsongen kännas som en lång transportsträcka, men det känns lite annorlunda nu.

Rekommenderat: KLART: Magnus Jonsson ansluter som assisterande till Gefle IF: ”En grymt härlig atmosfär”

Om mindre än två veckor väntar första träningsmatchen för GIF-herrarna.
FOTO: Amelia Mauritzon, Gefle Dagblad

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x