1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

GIF, SIF, Skutskär, SAIK, Forsbacka och Åbyggeby – här är lagens spelscheman

2 min läsning

Seriespelen för 2020 närmar sig – även om det är ett tag kvar. FOTO: Jens Carlsson

Allsvenskan, Damallsvenskan, Superettan, Elitettan och Ettan har redan visat upp sina spelscheman inför årets säsong. Idag släpptes övriga förbundsseriers spelscheman för säsongen 2021, där ett antal lag ifrån Gästrikland finns med.

Tidigare den här veckan kom Ettan med sitt spelschema för säsongen 2021, där GIF och SIF kommer att drabba samman vid två tillfällen under sommaren. Sveriges bästa serier har också släppt matchscheman.

Idag kom även scheman för övriga förbundsserier. Division 1 (DAM), 2 och 3 (HERR) är det som är klart, serier där vi totalt hittar sex stycken lag från distriktet. Samtliga spelscheman hittas via fogis.se där det även går att se övrig information om serierna.

Division 1 kommer under årets säsong innehålla Gefle IF, Sandvikens IF och Skutskärs IF som alla kommer att spela heta derbyn mot varandra. Premiäromgången är planerad till den 11/4 där GIF kommer att ställas mot Vaksala SK på Gavlevallen och SIF mot Gamla Upsala SK på bortaplan. Skutskärs IF kommer att gästa Rimbo IF.

Men redan den andra omgången innehåller ett derby och det mellan Skutskärs IF och Gefle IF på Skutskärs IP den 27/6 på Gavlevallen spelas sedan returen. Sandvikens IF tar sedan emot Gefle IF på Jernvallen den 16/5 och returen på Gavlevallen planeras att spelas den 29/8 samma datum och plats som herrderbyt är planerat. Skutskärs IF och Sandvikens IF möts den 6/6 på Skutskärs IP och sedan den 19/9 på Jernvallen.

LÄS OCKSÅ: Spelschemat spikat – här är derbydatumen att boka in

Gefle IF avslutar säsongen mot IFK Västerås (hemma) den 3/10, samma dag som SIF avslutar mot Täby FK (borta) och Skutskärs IF mot Selånger SK (borta). Notera även att serien planeras spelas som en dubbelserie, något den inte gjorde under 2020.

Division 2-nykomlingen Sandvikens AIK inleder den 4/4 genom att gästa Kungsängens IF och avslutar sedan seriespelet mot FC Gute på Jernvallen den 23/10. Division 3-klubbarna Forsbacka IK och Åbyggeby FK kör igång serien den 11/4. Den förstnämnda inleder mot Korsnäs IF (hemma) och avslutar mot Söderhamns FF (borta) den 9/10 den sistnämnda inleder mot Strands IF (hemma) och avslutar 3/10 mot Fagersta Södra IK (hemma). Däremellan möts man den 6/6 på Brynäsvallen och den 26/9 på Mariehov.

Flera intressanta matcher väntar under 2021 vilken längtar DU efter?
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x