1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Maja Hansson lämnar SIF för GIF – men först väntar USA: ”Jag tar fyra månader först”

3 min läsning

SIF byts ut mot GIF under 2021, men även collegespel. FOTO: Mikael Nord

Hon var en viktig spelare för Sandvikens IF förra säsongen. 2021 byter Maja Hansson den rödvita dräkten mot den himmelsblå, men först väntar USA och collegespel. Jag behövde något nytt efter säsongen, säger hon.

Under tre säsonger har hon varit en viktig spelare för det SIF-lag som radat upp imponerande prestationer. Under det tyngre 2020 blev det 14 matcher, varav 11 från start, när laget till sist trillade ur Elitettan.

MISSA INTE: GIF, SIF, Skutskär, SAIK, Forsbacka och Åbyggeby – här är lagens spelscheman

Efter säsongen kände hon att karriären behövde någonting nytt. Lösningen blev ett avsked från Sandvikens IF collegespel på andra sidan världen. Men under lördagskvällen kunde även Gefle IF meddela att man gjort klart med den 19-åriga mittfältaren, hur går det ihop?

– Jag kom iväg till USA för några dagar sedan och kommer kombinera fotboll med skola här. Det kommer vara träningar nästan varje dag och matcher från och med nästa månad. Jag kommer åka hem innan sommaruppehållet och spela med GIF, om det blir någon fortsättning är oklart. Jag tar fyra månader först och utvärderar det, säger hon.

Varför valde lämnade du Sandviken?

– Det är lite personliga skäl, som inte går att berätta. Jag behövde något nytt efter säsongen, med en annan miljö och mer förtroende. Det behövdes någonting nytt för att kunna se lite mer positivt på allt.

Maj väntas bli månaden där Hansson kommer att ansluta till Sverige och Gefle IF, en förstärkning som kommer bli viktig för laget. Med detta börjar truppen även sätta sig ordentligt och tidigare den här veckan gjorde man årets första träning på Gavlevallen.

LÄS OCKSÅ: Herrlaget får sparka boll men damerna får nöja sig med fysträning – tränaren om situationen: ”Inte hållbart över tid”

Tomas Axlund har fortsatt en viktig roll inom GIF, även om han inte är tränare.
FOTO: Jens Carlsson

Den nya GIF-tränaren Jonas Andersson är såklart en del av värvningen. Men faktum är att det ännu en gång är den tidigare tränaren Tomas Axlund som har en del av spelet, åtminstone menar huvudpersonen själv det:

– Jag vet inte riktigt när den första kontakten togs. Gefle kontaktade mig redan inför förra säsongen och det blev en träning, men SIF var det kändes rätt. Jag har alltid haft kontakt med Tomas Axlund och efter säsongen kändes det rätt.

Klubbarna är trots allt stora rivaler och möts återigen under årets säsong hur ser du på det och vad har du fått för reaktioner?

– Det känns bara roligt, det gör mig mer taggad för matcherna. Reaktionerna har varit bra, det är ingen som påpekat något dåligt. Jag tror och hoppas att alla förstår mig. Jag har fått ett bra intryck av hela klubben, ledarna och spelarna, säger hon och fortsätter:

– GIF är en bra klubb som välkomnat mig på ett väldigt bra sätt. Det finns fina förutsättningar för att avancera uppåt med en långsiktig plan, det känns bra. Klubben har varit och är väldigt professionell, vilket känns bra.

Gefle IF:s damer fick först inte träna inne på Gavlevallen, vilket tvingade dem att köra fysträningar utomhus men den här veckan släpptes man alltså in och igår kom även det tilltänkta spelschemat för säsongen 2021.

Maja Hansson har gjort sin sista SIF-match för den här gången.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x