1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Här är spelarna som provtränar med Gefle den här veckan – med en tydlig vilja: ”Jag vill spela här”

3 min läsning

Filiph Ededal och Pontus Jonsson, två unga killar som tränar med Gefle IF den här veckan. Tanken var att provtiden skulle vara till och med onsdagseftermiddagens träning, men den tiden förlängs. Tanken är att vi kör även nästa vecka, meddelar Mikael Bengtsson.

Försäsongen är en knapp månad ung för Gefle IF:s herrlag som den senaste tiden tränat på att Gavlevallen som varit vinterkyligt. Den här veckan har truppen kompletterats av Filiph Ededal och Pontus Jonsson, som båda provspelar.

Den förstnämnde kommer ifrån IK Sirius ungdomsled och har den senaste säsongen varit upp och testat på träningar med klubben a-lag. Det har dock inte blivit något kontrakt för den 19-åringe innermittfältaren som söker en ny klubb.

– Det blev lite träningar men inget mer. Många unga får chansen på träningarna men det är inte samma sak som att ta en plats. Jag har varit med Gefle den här veckan och det har varit bra, säger Ededal som kan tänka sig att spela för klubben:

– Klubben är verkligen intressant, med bra förutsättningar och spelartrupp. Jag tror att man kommer tillhöra toppen den här säsongen och det lockar. Jag vill spela här, det hade varit roligt.

LÄS OCKSÅ: Säsongen närmar sig – här är Gefle IF:s inbokade träningsmatcher

IK Brage är klubben som Pontus Jonsson kommer ifrån. Ytterforwarden är också 19 fyllda år och gjorde under fjolårssäsongen 14 framträdanden i Superettan, även om samtliga var inhopp.

– Jag har varit där under tre säsonger och känner att det behövs en nytändning för att få mer seniorspel. Jag letar efter klubbar som spelar en offensiv fotboll och som tror på mig. Det är speltid som är huvudfokuset, säger Jonsson.

Vilka är dina intryck av Gefle IF hittills?

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av laget och klubben. Det är bra kvalité på träningarna med ett högt tempo. Det känns inte som att man tillhör Ettan med tanke på arenan och allt som finns här. Det är väldigt professionellt och det märks att man spelat högre upp.

Med på onsdagsträningen fanns även U19-spelarna Theodor Hansemon och Albin Lorenz. Amadou Kalabane och Sebastian Friman, som båda står utan kontrakt men tränar med klubben. Ededal och Jonsson är dock de kanske mest intressanta spelarna och för alla med dålig koll beskriver de sig så här:

– Jag är en snabb och ganska utmanande forward eller ytterforward. Avsluten är också hyfsat bra, men mina största styrkor är nog snabbheten och utmaningsförmågan, säger Jonsson.

– En innermittfältare som är flexibel, men helst defensiv. Jag gillar att spela bollen kort efter marken och hålla bollen vid fötterna. Det är min spelartyp, säger Ededal.

MISSA INTE: SILLY-SEASON 2020/2021: ”Senaste nytt om Gefle IF”

Tanken var egentligen att onsdagens träning skulle vara den sista för bägge provspelarna. Men med tanke på måndagens snöfall, som ställde till GIF-träningen, förlängs provperioden ytterligare några träningar nästa vecka.

– Tanken är att vi kör även nästa vecka, meddelar Mikael Bengtsson.

Gefle IF spelar årets första träningsmatch när man till helgen gästar allsvenska IK Sirius, en tuff match eftersom det skiljer två serier. Till matchen kommer åtminstone Nils Nilsson och Nils Eriksson saknas på grund av rehabiliteringar av skador.

Det är på ett kyligt Gavlevallen som GIF tränar nu.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

2 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x