1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Väntad förlust för Gefle IF – föll stort mot allsvenska motståndet: ”Ett av landets bästa lag”

3 min läsning

Gefle IF föll klart mot IK Sirius under lördagseftermiddagen. FOTO: Jens Carlsson

Det blev som väntat en tuff match när Gefle IF årsdebuterade. 5-0 var siffrorna som kunde skrivas in efter 90 spelade minuter mot allsvenska IK Sirius som blev numret för stort. Det var riktigt roligt att få spela igen, säger GIF-kaptenen Sebastian Sandlund efter matchen.

Efter några veckors försäsongsträning var det under lördagseftermiddagen dags att spela årets första match. Gefle IF mönstrade en väntad startelva, bortsett från att målvakterna Tim Markström och William Lindkvist båda saknades detta enligt uppgift på grund av sjukdom.

Inledningen var stark ifrån GIF som bara efter halvminuten skapade en farlig chans som provspelande Pontus Jonsson inte lyckades få på mål. Istället var det IK Sirius som efter kvarten spelad kunde ta ledningen.

– Vi kommer ut bra och skapar läget. Det kommer dock efter att Sirius slarvar lite på mittplan. Men inledningen var bra ifrån vår sida, säger Sandlund.

LÄS OCKSÅ: Vinterkylan stör inte när Gefle ska spela årets första match – Bengtsson inför matchen: ”Vill se ett mod”

Den allsvenska motståndaren skulle dock ta över och utöka ledningen vid flertalet tillfällen. GIF-spelarna fick mest slå ifrån sig bollen och när halvtidssignalen gick var underläget klara 4-0.

– Det blir kanske lite för passivt, men samtidigt är det mycket nytt för oss. Vi har bara haft en teorigenomgång på det nya och det går inte att sätta allt idag. Det kommer ta lite tid och det märker vi här idag. Dessutom var det här första matchen på fullstor plan. Vi skulle spelat en internmatch förra helgen, men det gick inte på grund av vädret.

Det blev en tuff årsdebut för Sandlund och Gefle som inte spelat på fullstor plan hittills den här säsongen.
FOTO: Jens Carlsson

Hur var det att spela match igen?

– Roligt, det går inte att säga annat. Det är skillnad att spela match på fullstora ytor när man kommer ifrån smålagsspelet på träning. Det var riktigt kallt och man fick ingen riktig kontakt med musklerna. Jag har nog nästan aldrig varit med om någon kallare match.

Det blev tufft motstånd från start hur var det att möta ett allsvenskt lag?

– Det är ett väldigt duktigt lag. Jag att det är ett av landets bästa lag när det kommer till press och bolltempo. Man får ta det för vad det är och se det som ett bra träningstillfälle. Det gick väldigt snabbt där ute, säger Sebastian Sandlund som startade matchen men byttes ut en bit in i andra halvlek och fick se motståndaren göra slutresultatet 5-0.

GIF-kaptenen var efter fjolårssäsongen osäker på sin framtid och var av många borträknad när han för någon månad sedan förlängde kontraktet. Det beslutet är inte något han ångrar idag, snarare tvärtom.

– Jag känner att det verkligen blivit ett lugn. Det känns väldigt bra och det ska bli en rolig säsong. Vi har fått behålla flertalet viktiga spelare och har värvat in bra spelare som verkligen förstärker laget. Jag ser fram emot säsongen.

MISSA INTE: Här är spelarna som provtränar med Gefle den här veckan – med en tydlig vilja: ”Jag vill spela här”

Ytterligare två tuffa matcher väntar GIF som nästa helg möter GIF Sundsvall och därefter Östersunds FK, en säsongsinledning där laget verkligen prövas direkt. Det gäller att se allt som en chans för träning, enligt Sandlund:

– Det är två väldigt tuffa matcher, alla förstår det. Men samtidigt ska det bli väldigt inspirerande att få möta dessa motstånd. Vi har inget att förlora och det blir väldigt bra träningstillfällen för oss.

MATCHFAKTA:

Målen: 1-0 (15) Ekin Bulut, 2-0 (25) Ekin Bulut, 3-0 (30) Marcus Mathisen, 4-0 (40) Jacob Ortmark och 5-0 (69) Christian Kouakou

Domare: Rambod Beigi

Publik: 0

Tim Markström saknades när GIF spelade årets första match, istället fick U19-målvakten ALbin Lorenz ställa sig mellan stolparna.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x