1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Enorma skadebekymmer förra året – Eriksson om vägen tillbaka: ”Kan göra många saker”

3 min läsning

Det blev bara en hel match förre året, den mot Nyköpings BIS. FOTO: Jens Carlsson

Under hela 2020 blev det inte ens två hela matcher. Nils Eriksson vill helst glömma fjolårssäsongen som förstördes helt på grund av skador. Rehabiliteringen har dock gått bra och GIF-backen har seriestarten som målsättning. Jag siktar på att träna fotboll om en månad, säger han.

Säsongsinledningen blev det aldrig något av, på grund av skador.

Säsongsavslutningen missades, på grund av skador.

Däremellan blev det tre stycken matcher, varav den sista slutade med ett byte på grund av skada. Nils Eriksson hade verkligen inte något uppfriskande 2020, utan istället blev året riktigt tungt.

– Det var tufft, väldigt tufft. Jag har inte haft några större skadeproblem tidigare och därför blev det en ganska ovan situation. Det har dock gått skapligt och det har hela tiden varit stöd från lagkamrater och klubben, säger GIF-backen som byttes ut skadad under bortaderbyt mot SIF.

LÄS OCKSÅ: Han värvades för tre månader sedan men få känner till honom-Nils Eriksson om första tiden, skadeproblemen och den framskjutna serien: ”En situation man aldrig varit i tidigare”

Efter säsongen blev det en operation vid knäskålssenan som hade delat på sig, men som syddes ihop. Därefter har det blivit ytterligare timmar med rehabilitering. Något som det blivit effekt utav, enligt Eriksson:

– Sista månaden har det gått att löpa och det känns väldigt skönt. Jag kan göra många saker egentligen, men det måste vara på ett kontrollerat sätt. Det är därför inte fotbollen fungerar, där är mycket väldigt okontrollerat.

Hur ser processen för framtiden ut när är du tillbaka på planen?

– Det är svårt att säga, men förhoppningsvis snart. Jag siktar på att träna fotboll om en månad, även om det inte kan vara full fart direkt. Man kommer behöva stegra efter det. Jag längtar till den dagen helt sinnessjukt mycket och förhoppningen är såklart att vara redo till seriestarten.

2020 blev verkligen inte som Nils Eriksson hade önskat sig.
FOTO: Jens Carlsson

Hur har dialogen med Mikael Bengtsson varit, med tanke på att du inte kan vara med under inledningen av försäsongen?

– Vi har kommit överens om att min träning blir hemifrån under den här tiden, även om det blir några resor till Gävle vissa dagar. Jag vill kunna flytta ner och träna vanligt, men förhoppningsvis är det inte långt kvar.

Samtidigt som det varit rehabträning för den spelskicklige 20-åringen har Gefle inte legat på latsidan när det kommer till värvningar, där mittbackspositionen varit extra het. Cristoffer ”Våfflan” Ericson och Linus Sahlin har båda värvats in och kvar finns Kevin Persson.

MISSA INTE: Väntad förlust för Gefle IF – föll stort mot allsvenska motståndet: ”Ett av landets bästa lag”

Med på lagets träningar finns dessutom även Amadou Kalabane som har fått ett kontraktsförslag ifrån GIF, men ännu inte kommit med ett svar. Konkurrensen på mittbackspositionen är skyhög, något Nils Eriksson är medveten om men inte ser som något större problem.

– Två bra spelare har kommit och Kevin finns kvar, totalt är det tre stycken bra spelare. Men min förhoppning är att vara med och konkurrera om en av startplatserna. Det är bra med konkurrensen, det sporrar mig ännu mer.

Under helgen som väntar kommer Gefle IF att möta GIF Sundsvall, som är Erikssons tidigare klubb. Årets första träningsmatch spelade man för ngra dagar sedan, när man åkte på stryk med klara 0-5 mot IK Sirius.

– Det var faktiskt klasskillnad och serieskillnaden märktes tydligt. Deras press blev för hög och bra för oss. Vi klarade inte av den och blev straffade. Det ska bli roligt att kolla till helgen. Jag är laddad på den matchen, avslutar Nils Eriksson.

Resan tillbaka till fotbollsplanen har inletts, Nils Eriksson hoppas vara redo för spel när det är dags för seriestart.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x